Gewoon Iloon babbelt #8: ouder worden is nog niet zo makkelijk

In Gewoon Iloon babbelt praat ik je bij over alles wat mij bezighoudt. Vandaag gaan we het hebben over mijn gezondheid, ouder worden, mijn verjaardag en New York. Tijd om even bij te babbelen dus. Pak een bakje thee en babbel lekker mee.

Gewoon Iloon Babbelt Ouder worden

Pak een bak thee en klets mee...

Vorig jaar zat ik thuis vanwege een auto-ongeluk en na een herstelperiode van bijna tien maanden, werk ik vanaf juni weer al mijn uren. Aan het einde van een schooljaar gebeurt er niet veel meer op school, dus voor mij kwam dat op dat moment goed uit. 

Na de zomervakantie dacht ik dan ook dat ik weer helemaal de oude was. Helaas werd ik al snel teruggefloten door mijn lijf. Vier volle dagen werken en daarnaast drie dagen vol plannen met leuke afspraken was echt nog veel te veel. Eind september moest ik dan ook besluiten om mijn vrije dagen te gebruiken om uit te rusten en op te laden. 

Nu is het november en merk ik langzaam dat ik ook in de weekenden weer iets meer aan kan. Natuurlijk heb ik mijn rust nodig, maar er is gelukkig nog steeds vooruitgang. Laten we hopen dat deze stijgende lijn doorzet.

Sint 2023Sint 2023

Koekje erbij?

Over minder dan twee weken word ik 40! Ik weet dat heel veel mensen ouder worden niet per se heel leuk vinden, maar ik kan niet wachten om de 40 aan te tikken.

26 november is mijn favoriete dag en elk jaar tel ik de dagen af naar mijn verjaardag. Het is niet zo dat ik mijn verjaardag uitbundig vier, maar ik ben wel heel dankbaar dat ik er weer een jaar bij heb gekregen. Het is echt niet zo vanzelfsprekend, dus ik geniet er elk jaar weer enorm van.

In eerste instantie had ik dit jaar wel een groter feest willen geven samen met Mike, omdat hij vorig jaar 40 is geworden en we dat niet hebben kunnen vieren vanwege mijn gezondheid. Mike had hier niet zo’n behoefte aan, dus vier ik het uiteindelijk lekker klein met familie. Ook helemaal prima.

Ouder worden

Gewoon Iloon babbelt nog even door...

Nu we het toch hebben over ouder worden… hoe ziet een midlife crisis er bij vrouwen precies uit? Ik heb geen idee wat er met mij aan de hand is, maar ik heb nogal last van mezelf. Ik ben niet zo vrolijk, erg zoekende, emotioneel en soms echt onaardig. Hier zat ik net niet op te wachten 🙈.

Begin september ben ik gestopt met de pil, omdat ik geen rommel meer in mijn lichaam wil hebben (niet om zwanger te raken, geen zorgen). Waarschijnlijk speelt dat ook een rol en moet dit vanzelf weer ‘normaal’ worden. Op dit moment ben ik in ieder geval niet de leukste versie van mezelf en dat vind ik lastig. Tips zijn erg welkom.

Nog een klein moment van rust

Zoals je misschien wel weet, staat New York weer op de planning in 2024. Afgelopen week hebben Vera en ik de tickets geboekt en 10 mei vliegen wij richting de leukste stad van de wereld. We zijn er een volledige week en hebben echt nog wel wat dingen op ons verlanglijstje staan. Ons hotel moeten we nog wel vastleggen, maar daar hebben we nog alle tijd voor. Zin in!

Mike en ik gaan in de kerstvakantie ook nog een paar dagen weg. We gaan samen met Luna een paar dagen naar Limburg en vieren daar dat we dan 21 jaar samen zijn. Even tijd voor elkaar maken is ook belangrijk. Hier kijk ik enorm naar uit. 

Pauze voorbij!

Bedankt voor het lezen van Gewoon Iloon babbelt #8: ouder worden is nog niet zo makkelijk. Vooral in mijn hoofd gebeurt er veel, maar verder gaat het dus best wel prima. Het helpt altijd als je leuke uitjes op de planning hebt staan.

Hoe gaat het met jou? Ik hoor het graag, dus laat vooral een berichtje achter.

Liefs!

2 reacties

  1. Wat leuk om te lezen! Ik word in december 35. Vroeger vond ik ouder worden altijd wel een dingetje. Nu nog wel eens, maar op een andere manier. Omdat mijn beste vriendin op haar 33ste is overleden, voelt het soms ook gewoon raar dat ik haar ‘voorbij’ ben. Maar anderzijds ben ik ook heel blij dat ik ouder mag worden. Lekker sentimenteel dit haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.