Toscane 2021

Nog maar een paar dagen en dan vertrekken Mike en ik 18 dagen naar Toscane, Italië. Maanden geleden hebben we deze vakantie geboekt en vanaf dat moment wilde ik niet te enthousiast zijn, want corona zou alles nog in de war kunnen schoppen. Nu lijkt het er toch op dat we komende week kunnen vertrekken en ik vertel je graag al onze plannen.

Toscane 2021

Op de camping

We gaan met de auto en de caravan van mijn ouders richting Italië en zullen onze reis richting de camping spreiden over een paar dagen. Ten eerste rijden wij niet graag ’s nachts en ten tweede begint de vakantie bij ons op het moment dat we in de auto stappen. We zullen onderweg in ieder geval twee overnachtingen hebben, maar het zouden er ook nog drie kunnen worden. We denken erover om misschien een dag eerder te vertrekken.

Onze eerste nacht zal in ieder geval in Duitsland zijn en onze tweede nacht in Zwitserland of al in Italië. We zullen wel zien hoe het rijdt en verloopt.

Uiteindelijk zullen we in Figline Valdarno aankomen en daar zitten we twee weken op de camping. De camping zit ten zuiden van Florence. We hebben bewust gekozen voor een camping in het binnenland, omdat we dan redelijk centraal zitten. Het is voor ons geen noodzaak om aan de kust te zitten. 

Mike en ik nemen allebei onze fiets mee en natuurlijk zullen mijn rolschaatsen ook een plekje in de caravan krijgen. Ik verwacht niet dat ik veel zal rolschaatsen, maar je weet het nooit natuurlijk.

7 redenen om van de zomer te houden

Onze plannen

Toscane schijnt ontzettend mooi te zijn, dus ik ben echt heel erg benieuwd. Mike en ik zijn in Rome geweest, Venetië en omstreken en natuurlijk bij het Gardameer, maar Toscane hebben we nog niet gezien.

Wij vinden de boekjes van Time to Momo altijd erg fijn om te gebruiken als we een stedentrip gaan doen. Voor Toscane heb je dit boekje ook. Hier staan leuke wandelroutes in die je in elke stad kunt lopen. 

Het idee is om naar Lucca, Pisa, Siena, Arezzo en natuurlijk Florence te gaan en daarnaast kleine Italiaanse dorpjes in de buurt te bezoeken. Mike en ik vinden het leuk om de auto in te stappen en op zoek te gaan naar mooie plekjes of juist met de fiets de omgeving te verkennen. Meestal plannen we de avond van te voren wat we de volgende dag gaan doen. 

Naast op pad gaan en mooie plekken bezoeken, gaan we ook lekker uitrusten, genieten van het weer en van elkaar en doen we vooral waar we zelf zin in hebben. Had ik al gezegd dat ik er onwijs naar uitkijk?

En verder

Verder ben ik van plan om veel te lezen, bruin te worden (en dat wordt een uitdaging) en heel veel Italiaans te eten. Ik ben verliefd op de Italiaanse keuken, dus ik ga proberen er intens van te genieten. 

We hebben een nieuwe camera gekocht, dus ik hoop ook wat beter te worden in fotograferen. Even de tijd en de rust nemen om de camera te leren kennen en tegelijkertijd heel veel te oefenen.  Allemaal fijne dingen waar ik op vakantie meer tijd voor hoop te hebben.

Natuurlijk ben ik van plan om jullie alles te vertellen over Toscane als wij terug zijn van vakantie. Ik weet nog niet goed op welke manier, maar ik ga het zeker proberen =). Eerst maar eens flink gaan genieten.

Op mijn blog zal het misschien iets rustiger zijn dan normaal, maar ik ga mijn best doen om af en toe toch te posten. 

Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.