Van Chanel naar flanel – Marijke Vos

Als mijn beste vriendinnetje Judith zegt dat ik een boek moet lezen dan weet ik dat het zomaar eens een goed boek kan zijn. Ze raadde het boek Van Chanel naar Flanel aan van Marijke Vos. Ik was al bekend met de boeken van deze auteur, want ik heb ook Ik pleit voor jou gelezen en dat vond ik een leuk boek. Dus ik had goede hoop. 

Zaten Judith en ik deze keer weer op één lijn?

Van Chanel naar flanel

” ‘Ik heb zojuist mijn leven verpest,’ mompel ik terwijl ik met mijn handen over mijn gezicht wrijf.”

Korte inhoud

Jennifer staat naast haar verloofde voor het altaar en besluit op dat moment om niet met hem te trouwen en rent de kerk uit.

Haar zus vangt haar op en samen komen ze op het idee om naar hun favoriete oom in Canada te gaan: oom Charlie. Helaas kan haar zus vanwege omstandigheden niet mee, maar Jennifer zit al snel in het vliegtuig. 

Na een paar keer overstappen komt ze in het dorpje Rainbow Lake. Als ze eenmaal het huis van haar oom gevonden heeft, blijkt het niet de oom meer te zijn die hij vroeger was.

 

Ze besluit om haar oom te helpen en ondertussen tijd voor zichzelf te nemen om na te denken over haar toekomst. 

De bewoners van Rainbow Lake vangen Jennifer goed op en binnen de kortste keren heeft ze allemaal fijne mensen om zich heen verzameld en zelfs een baantje om wat geld te verdienen.

Branson, de sheriff van het dorp, toont nog iets meer interesse in haar. Is het wederzijds?

Mijn mening

Judith raadt mij vaker boeken aan en ik probeer ze ook altijd wel te lezen, maar dat lukt niet altijd. Na Het dorpje Happiness had ik behoefte aan een leuk boek. Niet dat het zo’n slecht boek was, maar het ontnam wel een beetje mijn leesplezier. Judith en ik hebben vaak dezelfde smaak wat betreft boeken, dus de keuze voor mijn volgende boek was zo gemaakt.

Ik heb dit boek op mijn e-reader gelezen en ik vind de kaft leuk, maar heb het boek dus niet fysiek in mijn kast staan. De titel spreekt mij erg aan en geeft ook meteen aan wat voor soort boek het is. Ik vind de titel leuk bedacht en het past goed bij het verhaal.

Het verhaal wordt op een vlotte manier geschreven. Marijke Vos zorgt voor humor, spanning en een beetje drama. Je wordt zo nieuwsgierig gemaakt dat het erg moeilijk is om dit boek opzij te leggen en dat is zeker een compliment voor de auteur.

Het verhaal vind ik ook leuk bedacht. Jennifer laat haar verloofde voor het altaar staan en binnen een korte tijd volgen er een aantal gebeurtenissen elkaar snel op. Misschien niet helemaal realistisch (dat hoop ik in ieder geval), maar het houdt het zeker boeiend.  

De hoofdpersoon is goed uitgewerkt en ik kon me goed in haar verplaatsen. De keuzes die ze maakte kon ik goed begrijpen en ik vond haar ook echt een interessant mens. Dat leest altijd fijn. Ook de andere personen zijn over het algemeen allemaal fijne personages en zelf zou ik me ook zo thuis voelen in Rainbow Lake.

Zoals je misschien al merkt ben ik erg positief over dit boek. Het is een fijne feelgood die je in een paar uur uit hebt gelezen (helaas). Het verhaal is fijn, de personages zijn goed uitgewerkt en het leest makkelijk weg. Is Van Chanel naar Flanel een aanrader? Ja, zeker!

Liefs!

Titel: Van Chanel naar flanel | Auteur: Marijke Vos | Uitgeverij: Ambo | Anthos | 264 pagina’s |

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.