Trust again – Mona Kasten

Ergens in februari werd ik, via Bookstagram, getipt om Begin Again van Mona Kasten te lezen. Degene die mij toen tipte (@elinewildelezen) was zo enthousiast dat ik het boek meteen bestelde. Binnen no time had ik het boek uitgelezen en ik was smoorverliefd op Kaden, één van de hoofdpersonen. Echt een fantastisch boek en één van de toppers van dit jaar. Helaas moest ik wachten tot juni voor deel 2: Trust Again. Het is vandaag 17 juni en raad eens? Ik heb het boek in mijn bezit en uitgelezen. Ik vertel je er graag meer over.

Het leuke van deze serie is dat elk boek over een ander stel gaat. Begin Again ging over Allie en Kaden en Trust Again gaat over Dawn en Spencer. Ik vond Kaden en Allie echt zo leuk, maar helaas. Gelukkig komen ze wel terug in deel twee van de Again-serie, ook al draait het verhaal niet over deze tortelduifjes.

Dawn is het beste vriendinnetje van Allie en we leerden haar al kennen in deel een. Ze is een ontzettend lieve meid, staat voor iedereen klaar en is dolgelukkig met haar fijne vriendengroep. Ook met Spencer, maar hij maakt altijd dubbelzinnige grapjes naar haar. Van die grapjes wordt ze aan de ene kant knettergek, maar aan de andere kant speelt ze het spelletje mee. Hij is namelijk enorm knap, maar Dawn gelooft niet meer in echte liefde en heeft met zichzelf afgesproken zich nooit meer aan iemand te geven.

Spencer is de grapjas van de vriendengroep en duidelijk tot over zijn oren verliefd op Dawn. Hij weet niet zo goed wat zij van hem vindt, maar hij blijft hardnekkig proberen en heeft er ook wel lol in. Hij weet ook wel dat ze veel beter verdient en dat hij haar liefde eigenlijk helemaal niet waard is. Zijn verleden speelt hierin een grote rol.

Door verschillende omstandigheden leren de twee elkaar steeds beter kennen en worden ze steeds closer. Totdat Dawn wordt herinnerd aan haar verleden en ze alle deuren voor Spencer dichtgooit. Is de vriendschap tussen de twee nu definitief afgelopen of vinden ze nog een weg naar elkaar terug?

Tijdens het schrijven van mijn recensie luister ik naar de playlist van dit boek. Mona Kasten begint ook dit boek met een playlist en na het lezen van dit boek moet ik er echt nog even naar luisteren. Zo kan ik nog langer van het verhaal genieten. Het is namelijk weer een prachtig verhaal waar veel te snel een eind aan is gekomen. Net als Begin Again wil je verder lezen en eigenlijk niet stoppen. Mona Kasten flikt het weer.

Vind ik Trust Again net zo goed als het eerste deel? Nee, dat niet. Het eerste deel had me echt te pakken en liet me ook niet zomaar los. Dat heb ik bij dit deel minder. Daarentegen vind ik het verhaal van Dawn en Spencer heerlijk om te lezen en is het misschien wel een stuk realistischer dan het verhaal van Allie en Kaden. Spencer is in dit boek echt de perfecte jongen en alle schoonouders zouden zich gelukkig prijzen met hem. Dawn wil je soms even door elkaar schudden, omdat ze goud in handen kan hebben. Ach, zo blijft er voor ons nog iets te lezen :).

De schrijfstijl van Mona Kasten is erg fijn. Fijne dialogen, geen moeilijke woorden en het is erg vlot geschreven. De hoofd- en bijpersonen zijn allemaal fijne mensen waar je graag meer over wilt weten. De vriendengroep is een fijne club waar je graag bij zou willen horen. Mona Kasten laat zien dat iedereen een verleden heeft en dat je dat beter kan accepteren dan ervoor weg te lopen. Dawn en Spencer zijn zo lief en leuk dat het boek je ook een goed, positief gevoel geeft. Erg prettig.

Ik ga voor Trust Again 4,5 sterren geven. Ik vind het weer een prachtig boek en kan niet wachten tot in oktober het volgende deel uitkomt, maar het haalt het net niet bij deel 1. Desondanks raad ik iedereen aan om deze twee boeken te lezen. Wat een toppers!

Liefs!

Titel: Trust Again | Auteur: Mona Kasten | Uitgeverij: Boekerij | 416 pagina’s |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.