Tussen de sterren: Verliefd – Anna Todd

** Ik heb dit boek gekregen van Boekerij **

Vorige week kreeg ik post van Boekerij: Tussen de sterren: Verliefd van Anna Todd. Na haar After-serie kon ik niet wachten om te starten in het eerste deel van haar nieuwste serie. Ik heb al mijn andere boeken even opzij gelegd en ben meteen begonnen. Ben ik net zo enthousiast als over de After-serie

“Ik deed de warmer iets te hard dicht en hoopte maar dat hij dat niet zou horen door de muziek. Dit beloofde niet de makkelijkste sessie ooit te worden…

Korte inhoud

Karina’s moeder is met de noorderzon vertrokken, haar vader heeft heel zijn leven in het leger gewerkt en haar tweelingbroer Austin zit altijd in de problemen. Karina komt niet echt uit het ideale gezinnetje en is blij dat ze een vaste baan als masseuse heeft en een eigen huisje.

Op een dag komt er een bijzondere klant de massagesalon binnen; Kael. Omdat haar collega en huisgenoot Elodie te laat is, komt Kael bij Karina op de tafel te liggen. Ze vindt hem maar een beetje vreemd.

Eenmaal thuisgekomen blijkt Kael in haar huis te zijn. Elodie vertelt dat Kael een vriend van haar vriend is en dat hij geen onderdak heeft. Karina stemt toe dat Kael mag blijven slapen.

 

 

Karina is gefascineerd door Kael, maar hij is een man van weinig woorden. Na een paar dagen is hij opeens verdwenen en probeert Karina hem uit haar gedachten te zetten.

Als hij dan toch weer opduikt, brengen ze samen veel tijd door en blijken ze elkaar heel leuk te vinden. Er lijkt iets te ontstaan tussen de twee en Karina leeft op een roze wolk.

Totdat haar vader opeens voor de deur staat en ruzie maakt met Kael. Karina begrijpt er niets van, maar weet wel dat ze beide heren even niet wilt zien. Haar leven lijkt in duigen te vallen.

Mijn mening

Ik heb de After-serie van Anna Todd gelezen en ik vond het een heerlijke serie. Dit boek stond al maanden op mijn verlanglijstje en mijn verwachtingen van het boek waren erg hoog. 

Laat ik beginnen met de omslag van het boek. Het is een prachtig boek om te zien en de titel spreekt mij meteen aan. Ik zou dit boek zeker oppakken in een boekenwinkel. De titel is niet heel origineel misschien, maar zou zeker mijn aandacht trekken. De titel en de omslag van het boek passen goed bij de inhoud en dat vind ik altijd een plus. Het boek heeft 288 pagina’s. Vergeleken met de After-serie is het dus bijna een dun boek te noemen.

Dan de inhoud. Ik zal meteen met de deur in huis vallen, want ik vond het niet zo’n heel goed verhaal. Sterker nog, het viel me erg tegen en dat vind ik oprecht heel erg jammer. Ik had zoveel verwachtingen en ik vind Anna Todd echt een hele goede auteur, maar Verliefd slaat de plank een beetje mis. 

Ik denk dat dit een heel goed boek had kunnen zijn als Anna Todd het verhaal beter had uitgewerkt. Er gebeurt zoveel in weinig tijd dat het onrealistisch is en dat de hoofdpersonages niet goed tot hun recht lijken te komen. Karina denkt overal teveel over na, ziet overal problemen in en lijkt haast geen lol te hebben in het leven. Kael komt in het begin heel mysterieus over, maar verandert opeens als een blad aan een boom. Terwijl juist dat mysterieuze erg interessant zou kunnen zijn.

Waar ik het minst van gecharmeerd was, was de liefde tussen Karina en Kael. Het voelt niet echt, het is overdreven en helemaal niet realistisch. Ik begrijp echt wel dat je binnen een week iets voor iemand kan voelen, maar dat je leven letterlijk om iemand draait binnen vijf dagen is wat ver gezocht. Jammer, want als de vertelde tijd over een paar maanden uitgesmeerd zou worden, had dit echt een heel goed boek kunnen worden. Waarom die haast?

Positieve punten zijn er natuurlijk ook. Het verhaal heeft er lekker de vaart in en het is in makkelijke taal te lezen. Het verhaal wordt heel erg in het nu geschreven (denk aan Instagram, Facebook etc.) en je krijgt een kijkje in het leven van een militaire basis en wat dat met mensen kan doen. Ook zorgt Anna Todd ervoor dat er heel veel vragen onbeantwoord blijven, zodat je stiekem toch nieuwsgierig wordt naar het volgende deel. 

Ik zal het volgende deel ook zeker de kans willen geven, want ik weet dat Anna Todd beter kan dan dit en ik hoop ook dat ze het in haar volgende deel laat zien. Ik geef de moed zeker nog niet op.

Heb jij Tussen de sterren: Verliefd gelezen? Wat vond je ervan? Ik ben heel benieuwd je mening, dus laat zeker een berichtje achter bij de reacties.

Liefs!

Titel: Verliefd; tussen de sterren | Auteur: Anna Todd | Uitgeverij: Boekerij | 288 pagina’s |

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.