Prinses in de polder – Astrid Harrewijn

Tijdens mijn leesdip kreeg ik van mijn beste vriendinnetje het boek Prinses in de polder van Astrid Harrewijn in mijn handen geduwd. ‘Begin hierin en je gaat weer lezen.’ Ik heb braaf geluisterd en ze had gelijk. Ik was niet meer te stoppen.

Na De Stroopwafel shop ben ik fan geworden van Astrid Harrewijn. Wat een ontzettend leuk boek vond ik dat. Daarnaast merk ik op Bookstagram dat Astrid Harrewijn ook een ontzettend leuk mens is en altijd blij met haar lezers. Dit maakt haar extra leuk! Een boek van haar wilde ik dan ook graag weer lezen.

Prinses in de polder is ook weer een heerlijk boek om bij weg te dromen. Niet moeilijk, grappig, fijn en vol liefde. Er gebeurt enorm veel in twee weken tijd en daardoor is het boek misschien niet heel realistisch. Wie maalt hierom?

Sara vliegt vanuit India naar huis en ontmoet in het vliegtuig een hele leuke man (Sander), maar die raakt ze eenmaal op Schiphol ook weer kwijt. Na een zware tijd in India is ze ergens blij dat ze even naar huis mag om bij haar ouders en familie te zijn. Haar ouders zijn veertig jaar getrouwd en haar vader heeft een verrassingsfeestje voor haar moeder georganiseerd.

Als iedereen de avond voor het feest aan tafel zit (Sara, haar zus, twee broers, schoonzussen en nichtjes en neefjes), vertelt moeder heel droog dat ze bij haar man weggaat. En ze is direct weg. Ook haar twee broers en haar zus Esmee vertrekken onmiddellijk en Sara blijft zitten met haar vader die helemaal de weg kwijt is.

Terwijl ze met haar handen in het haar zit, ontmoet ze Barbara en zij wordt al snel een hele goede vriendin van Sara. Haar vader blijft vol zelfmedelijden in zijn rookstoel zitten en dan wordt Sara opgebeld door een collega van haar zus Esmee. Of ze zo snel mogelijk naar Parijs wil komen, want haar zus heeft hulp nodig. Dankzij Barbara zet ze haar vader bij een oudere mevrouw in een pension en gaat ze naar Parijs waar haar avonturen nog niet klaar zijn. Krijgt Sara nog tijd om haar eigen problemen te verwerken of wordt ze meegesleurd in de ellende van haar familie?

Ik wil niet teveel verklappen over dit boek, want daar is het veel te leuk voor. Sara is een ontzettend leuke meid en je voelt je al snel verbonden met haar. Ook Barbara is iemand om meteen van te houden. Van mij mogen de avonturen van deze twee dames nog wel even doorgaan.

Dit boek krijgt van mij 4 sterren, omdat het gewoon ontzettend leuk is. Misschien geen heftige literatuur, maar wie heeft daar op dit moment zin in? Lees dit boek, want je wordt er blij van.

Liefs!

Titel: Prinses in de polder | Auteur: Astrid Harrewijn | Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff | 287 pagina’s |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.