#Lijstjes: mijn 7 favoriete series

Als boekenwurm lees ik liever een goed boek dan dat ik een serie op tv kijk. Toch zijn er tv-series waar je me wakker voor mag maken. Mijn lijstje van vandaag zal niet in de Netflix top tien verschijnen waarschijnlijk, want ik hou echt van ‘vrouwenseries’. Ik zet mijn 7 favoriete series voor je op een rij.

7 favoriete series

1. Beverly Hills 90210

We beginnen de lijst met een redelijk oude serie, omdat dit de allereerste serie was die ik keek op televisie. Ook mijn liefde voor Amerika is begonnen met Beverly Hills 90210.

In Beverly Hills 90210 volgen we acht tieners op weg naar volwassenheid in de chique wijk Beverly Hills. Veel drama, mooie mensen en in elke aflevering zit een boodschap verwerkt. Mooie televisie.

De serie begon in 1990 en de laatste aflevering kwam in 2000 op televisie. Er is nog een soort reünie geweest, maar die vond ik niet zo leuk. Ik heb alle dvd’s in mijn kast liggen en de volledige serie twee keer gezien. 

Volgens mij is deze serie op dit moment nergens te kijken en dat is erg jammer. 

2. Gossip Girl

Een serie die ik kan blijven kijken is Gossip Girl. Deze serie staat bij mij altijd op nummer 1.

Het idee van de serie lijkt heel erg op het format van Beverly Hills 90210 alleen wonen deze tieners in New York. Macht, liefde en intriges zijn de ingrediënten voor deze heerlijke serie. 

Gossip Girl was een bijzonder populaire serie, maar na zes seizoenen besloten de programmamakers te stoppen met het verhaal. Ergens heel jammer, maar durven stoppen op het hoogtepunt is ook een stoere beslissing. 

Zullen we een wist-je-datje doen? In 2012 ging ik samen met Judith voor het eerst naar New York en terwijl wij een fietstocht in Central Park maakten, werden daar de scenes van de laatste aflevering van Gossip Girl gefilmd. Het was enorm bijzonder om dat mee te mogen maken. 

Gossip Girl is op dit moment te zien via HBO Max.

3. Gilmore Girls

De serie Gilmore Girls heb ik ook meerdere keren gekeken. Niet te vergelijken met de bovenstaande series, want deze serie is veel braver.

Lorelai zorgt alleen voor haar dochter Rory in het kneuterig dorpje Stars Hollow. Samen vormen ze een hecht team, maar het gaat natuurlijk niet altijd over rozen.

Deze serie geeft je altijd een fijn herfstgevoel en kijkt heel makkelijk weg. Een serie met een lach en af en toe een traan.

Gilmore Girls is te zien op Netflix.

4. Hart of Dixie

Hart of Dixie is niet zo bekend, maar zeker de moeite waard om te kijken. 

De New Yorkse Zoe Hart accepteert het aanbod om dierenarts te worden in het Bluebell. Het lijkt wel of ze vijftig jaar terug de tijd ingeslingerd wordt en ze vindt het heel moeilijk om haar plekje te vinden in dit gekke dorp.

Ik heb vaak heel hard moeten lachen tijdens het kijken van deze serie en dat is een goed teken. Veel mooie mensen en een leuk verhaal doen het altijd goed, toch? Aanradertje!

Helaas wordt deze serie op dit moment niet uitgezonden via een streamingdienst. Zonde.

Films en seriesFilms en series

5. The Bold Type

The Bold Type is nog niet zo oud en wordt nog op meerdere streamingdiensten uitgezonden. Logisch, want ook deze serie is heerlijk om te bingewatchen. 

Kat, Jane en Sutton zitten in de beginfase van hun carrière en proberen op hun eigen manier aan de weg te timmeren. De ingrediënten? Mooie, stoere vrouwen, prachtige kleding, New York, drama en veel liefde. 

Zo jammer dat ze gestopt zijn met deze serie na vijf seizoenen. Ik kijk niet veel series, maar voor sommige programma’s maak ik graag tijd en dat was het geval bij The Bold Type. Deze drie vrouwen zijn inspirators voor velen.

The Bold Type is de zien op Netflix en Videoland

6. Younger

Elke aflevering van Younger duurt ongeveer 25 minuten en kijkt lekker weg tijdens het ontbijt of de lunch. Deze serie heeft een bijzondere verhaallijn en is vooral erg leuk.

Na haar scheiding komt Liza erachter dat het moeilijk is om een baan te krijgen als veertigjarige. Als ze zich tijdens een sollicitatiegesprek veel jonger voordoet dan dat ze is, krijgt ze de baan aangeboden. Hét begin van een leven vol leugens.

Eigenlijk is er maar één reden om deze serie te kijken: Josh (oftewel  Nico Tortorella). Wat een plaatje. 

Nee hoor, het is ook echt een leuke serie om te kijken. Niet te moeilijk, niet te lang en absoluut de moeite waard.

Younger is te zien op Videoland.

7. Grey's Anatomy

Deze serie zal een stuk bekender zijn: Grey’s Anatomy. Deze Amerikaanse ziekenhuisserie werd in 2005 voor het eerst uitgezonden en is op dit moment nog steeds te volgen. 

In deze serie volgen we de artsen, artsen in opleiding en assistenten van het Grey Sloan Memorial Hospital. Bijzondere operaties, veel romances en een hoop drama. 

Ik heb de eerste zestien seizoenen  op de voet gevolgd, maar de laatste twee seizoenen moet ik nog kijken. Deze serie wordt uitgezonden op Net 5, maar dat vind ik erg onhandig. Binnenkort maar eens verder kijken via Disney+.

Desalniettemin is dit een heerlijke serie en je hebt met achttien seizoenen genoeg afleveringen om te bekijken.

Van te voren dacht ik dat het moeilijk zou zijn om 7 favoriete series te bedenken, maar ik had nog wel even door kunnen gaan. Zo heb ik Emily in Paris niet genoemd en ook Bridgerton heeft geen plekje gekregen.

Zoals je ziet ben ik dol op vrouwenseries en daar schaam ik me zeker niet voor. Heb jij misschien nog een leuke tip voor mij? Laat dan een berichtje achter, want ik ben op zoek naar iets nieuws.

Ik hoop dat ik jou ook wat inspiratie heb gegeven, zodat je tijdens regenachtige zomerdagen kan genieten van een heerlijke serie. 

Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.