Margot & Olivia – Alexandria Bellefleur

Meer dan twee jaar geleden las ik het eerste boek van de Written in the stars-serie en ik was meteen fan. Alexandria Bellefleur bracht vorig jaar het laatste deel, Margot & Olivia, uit en eindelijk heb ik dit deel uitgelezen. Ben ik nog steeds zo enthousiast?

Margot & Olivia - Alexandria Bellefleur

‘Olivia zwaaide en meteen wenste ze dat ze het niet had gedaan. Wat ontzettend suf. “Welterusten.”

Margots lippen krulden omhoog in een bijna onzichtbare glimlach, voordat ze zich omdraaide en de gang in verdween.’ 

bol 7-daagsebol 7-daagse

Flaptekst

Margot moet niets van relaties weten. Een casual hook-up is meer haar ding. Maar nu al haar vrienden ‘de ware’ hebben gevonden, voelt ze zich het vijfde wiel aan de wagen. Als ze met haar verloofde vrienden meegaat om de perfecte trouwlocatie te vinden, ziet ze Olivia weer – haar jeugdvriendin, haar eerste grote liefde en haar eerste… alles.

Weddingplanner Olivia kan niet geloven dat Margot weer voor haar staat. Als Olivia plotseling vanwege een lekkage haar huis uit moet, biedt Margot haar aan tijdelijk bij haar in te trekken. Gewoon, omdat ze zo aardig is. Natuurlijk niet omdat ze Olivia nog net zo mooi en lief vindt als toen… Hoe meer tijd ze met elkaar doorbrengen, hoe sterker hun band wordt. Durft Margot dit keer toe te geven aan haar gevoel of zal de geschiedenis zich herhalen?’

Mijn mening

Eén van mijn eerste samenwerkingen was met uitgeverij Zomer & Keuning. Ik mocht het boek Elle & Darcy lezen, het eerste boek van Alexandria Bellefleur. Ik had van te voren weinig verwachtingen, maar ik heb van elke letter van het verhaal genoten. Een jaar later las ik het tweede deel van de Written in the stars-serie, Londen & Seattle, en die vond ik ook leuk. Natuurlijk wilde ik het laatste deel lezen: Olivia & Margot.

De laatste twee delen heb ik digitaal gelezen, dus ik heb Margot & Olivia niet als fysiek boek in bezit. Het omslag van dit deel lijkt op de andere twee delen van de serie. Als achtergrond zien we de stad Seattle en op de voorgrond zien we de twee hoofdpersonages, in dit geval Margot en Olivia. De titel is niet heel spannend natuurlijk.

Niet om meteen bot te doen, maar het verhaal van Olivia en Margot is niet heel origineel. Twee oude geliefdes die elkaar weer tegenkomen en toch nog veel gevoelens voor elkaar blijken te hebben. Het is ontzettend voorspelbaar, maar toch geniet ik nog steeds van dit soort verhalen.

Als lezer weet je al veel over de vrienden van Olivia en Margot en na dit boek ken je ze allemaal goed. De auteur weet precies wat ze wel en niet moet vertellen over de personages en neemt de tijd om ze goed uit te werken. Het voelt bijna alsof je zelf deel van deze vriendengroep bent. 

Alexandria Bellefleur schrijft ontzettend makkelijk en al haar boeken lezen heerlijk weg. Daarnaast gebruikt ze veel humor, zodat het boek lekker luchtig blijft. Haar taalgebruik is voor iedereen goed te lezen en ze houdt een fijn tempo in het verhaal.

Er is wel een nadeel te noemen en dat ligt niet aan de auteur of het verhaal. Er staan erg veel vertaalfouten in het boek. Daarnaast worden Margot en Olivia vaak door elkaar gehaald, waardoor je soms even in de war bent. Jammer, vooral voor de auteur van dit boek. 

Margot & Olivia is een mooie afsluiter van een leuke serie. Alexandria Bellefleur mag trots zijn op haar eerste drie boeken en ik hoop dat we nog veel vaker boeken van haar mogen lezen.

Liefs!

Titel: Margot & Olivia | Auteur: Alexandria Bellefleur | Uitgeverij: Zomer & Keuning 
352 pagina’s |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.