Dit zijn dé boeken voor de zomer van 2023

Heb jij ook al zo’n zin in de zomer? Volgens mij snakt op dit moment iedereen naar de warmte van de zon en dat is met dit weer ook wel te begrijpen. Ik had al zin in de zomer van 2023, maar nu ik weet welke boeken eraan gaan komen heb ik er nog meer zin in. Natuurlijk deel ik al deze fantastische titels graag met je. Ben je er klaar voor?

Dracul - J.D. Barker & Dacre Stoker

Zoals je misschien wel weet, ben ik een groot fan van de boeken van J.D. Barker. Zodra zijn naam op een boek staat, wil ik het lezen. In juni 2023 komt het boek Dracul uit. Samen met het achterneefje van Bram Stoker, de bedenker van Dracula, gaat Barker de ware oorsprong van Dracula onthullen. Dit moet weer een heel bijzondere thriller worden.

Dracul - Barker en Stoker - Boeken zomer 2023

Waar te beginnen? Er is zo veel te vertellen en veel te weinig tijd, maar ik weet wanneer alles is veranderd. We waren nog maar kinderen: ik zeven, Matilda acht. Het begon zo onschuldig, met een beetje afluisteren. Maar tegen het einde van die week was ik genezen, was onze dierbare Ellen verdwenen en was een heel gezin dood.

Ierland, 1854. Bram Stoker, een ziekelijk kind, brengt zijn jeugd door in zijn ouderlijk huis in Dublin. Hij wordt begeleid door zijn zus Matilda en door Ellen Crone, een jonge vrouw die zijn ouders hebben ingehuurd om hem te verzorgen. Terwijl Bram aan bed gekluisterd is, vindt in een nabijgelegen stadje een reeks vreemde sterfgevallen plaats. Al snel realiseren Matilda en Bram zich dat Ellen verdacht gedrag vertoont en er zeer aparte gewoonten op na houdt. Maar voor ze haar kunnen confronteren, verdwijnt zij spoorloos. Jaren later keert Matilda terug van haar studie in Parijs met schokkend nieuws. Ze heeft Ellen na al die jaren teruggezien, en de nachtmerrie waarvan ze dachten dat die allang voorbij was, blijkt pas net begonnen.’

De eigenwijze gravin - Sophie Irwin

Ben je fan van de boeken en/of serie Bridgerton? Dan kan je De eigenwijze gravin van Sophie Irwin meteen op je verlanglijstje zetten. In juni verschijnt dit boek en de flaptekst klinkt veelbelovend. Dit boek gaat mee op vakantie!

De eigenwijze gravin - Sophie Irwin - Boeken zomer 2023

Toen verlegen miss Eliza Balfour trouwde met de norse earl van Somerset was het de match van het seizoen – maar hij was twintig jaar ouder, en niet bepaald de echtgenoot die Eliza wilde.

Tien jaar later is Eliza weduwe. Ze is pas achtentwintig en opeens is ze schatrijk, heeft ze een adellijke titel en, voor de eerste keer in haar leven, de complete zeggenschap over haar eigen toekomst. In plaats van stilletjes de gepaste rouwperiode vol te maken, gaat Eliza samen met haar nicht Margaret naar het mondaine Bath. Na jarenlang gehoorzamen aan andermans regels, is Eliza vastbesloten om eindelijk te doen wat ze zelf wil: schilderen, leren autorijden, en vooral: flirten met de meest aantrekkelijke nieuwe bewoner van Bath, de notoire lord Melville.

Maar als de nieuwe earl van Somerset, die jaren geleden Eliza’s hart brak, hoort over haar gedrag, leert Eliza dat vrijheid niet zonder consequenties is. Om haar fortuin te behouden, moet ze alle schandalen vermijden – maar daar is niks leuks aan…’

Pineapple street - Jenny Jackson

Als een verhaal zich afspeelt in New York dan ben ik eigenlijk al snel enthousiast, maar Pineapple street van Jenny Jackson klinkt ook echt als een leuk boek. Ook dit boek komt uit in juni, dus kan prima mee in de koffer naar Kroatië.

Pineapple street - Jenny Jackson - Boeken zomer 2023

‘De steenrijke Stocktons genieten al generaties van alle privileges van kapitalistisch succes. Nu dreigt een schisma in de familie als hun drie dochters, die al dat geld gaan erven, worstelen met wat de waarde van geld werkelijk is.

Darley’s financiële zekerheid valt weg als haar man betrokken raakt bij een schandaal en zijn baan verliest, Georgiana ontdekt dat haar collega/minnaar nog steeds verliefd is op zijn vrouw en buitenstaander Sasha kampt met de dwingende familietradities en sociale conventies van de elite. De zorgvuldig bewaakte façade van de Stockton-familie staat op barsten…’

De dochter uit Parijs - Kristin Harmel

De dochter uit Parijs van Kristin Harmel trok mijn aandacht vanwege de prachtige kaft. Daarnaast weet ik dat deze auteur erg mooie boeken schrijft en hoort dit exemplaar zeker op mijn TBR-lijstje te staan. Als je de flaptekst leest, weet je precies waarom. De dochter uit Parijs verschijnt in juli.

De dochter uit Parijs - Kristin Harmel - boeken zomer 2023

Parijs, 1939. Elise en Juliette worden dikke vriendinnen op de dag dat ze elkaar ontmoeten in het prachtige Bois de Boulogne. Hoewel de oorlog Europa snel nadert, vermoedt geen van beide vrouwen dat hun leven op het punt staat onherroepelijk te veranderen.

Wanneer Elise een doelwit wordt van de Duitse bezetters, vertrouwt ze Juliette haar kostbaarste bezit toe: haar jonge dochter, die bevriend is met Juliettes eigen dochter. Maar tijdens een oorlog is het nergens veilig, zelfs niet in een rustige kleine boekwinkel zoals Juliettes Librairie des Rêves, en als hun buurt gebombardeerd wordt, valt Juliettes wereld uiteen.

Als de oorlog ten einde is keert Elise terug om zich te herenigen met haar dochter, maar bij aankomst ligt de boekhandel van haar vriendin in puin. Overlevende buren vertellen haar dat Juliette en een klein meisje het hebben overleefd. Maar welk van de twee meisjes – en wat gebeurde er in die laatste momenten voor het noodlot toesloeg? Juliette lijkt spoorloos verdwenen en heeft alle antwoorden met zich meegenomen. Elises wanhopige zoektocht om erachter te komen wat er met haar dochter is gebeurd, brengt haar uiteindelijk naar New York – en naar Juliette.

De geheimen van Maxton Hall College - Mona Kasten

Ja, ja, jaaaaaaaaa! Deel twee van de Maxton Hall College komt er eindelijk aan en ik kan niet wachten! Het eerste deel, Maxton Hall College, vond ik echt ontzettend goed, dus ik zat al een tijdje op goed nieuws te wachten. De geheimen van Maxton Hall College ziet er weer prachtig uit, dus dat belooft veel goeds.

De geheimen van Maxton Hall College - Mona Kasten

‘Geld, glamour, luxe en macht: de vier zaken die de dienst uitmaken op Maxton Hall College en vier kwaliteiten die Ruby Bell niet bezit. Maxton Hall is een van de duurste, meest gerenommeerde privéscholen van Engeland en de klassieke Maxton Hall-student is een nazaat van een eeuwenoud adellijk geslacht, van invloedrijke politici of van grootheden uit de zakenwereld, geen dood­gewoon meisje met een studiebeurs. Daarom wil Ruby het liefst zo snel mogelijk afstuderen en in de tussentijd zo min mogelijk opvallen.

Ruby had nooit verwacht dat ze verliefd zou worden op James Beaufort, de schatrijke, ogenschijnlijk onbereikbare erfgenaam van het Beaufort herenmode-imperium. Maar onder zijn arrogantie bleek een heel andere James te zitten: een gevoelige jongen vol dromen, die perfect bij Ruby leek te passen… tot hij haar voor de ogen van iedereen liet vallen. Ruby is er kapot van. Nog nooit heeft ze zulke intense gevoelens voor iemand gehad en nog nooit is ze zo diep gekwetst. Ze wil haar oude leven terug, toen ze nog niemand kende op Maxton Hall en geen deel uitmaakte van de elitaire en verdorven wereld van haar klasgenoten. Maar ze kan James niet vergeten. Ze leven in compleet andere werelden, maar wat als ze toch voor elkaar zijn voorbestemd?’

Rosies reizende theewinkel - Rebecca Raisin

Kijk even naar het omslag van dit boek. Hier krijg je toch spontaan een blij gezicht van? Rosies reizende theewinkel is geschreven door Rebecca Raisin. Ik ken deze auteur nog niet, maar ben wel heel benieuwd naar haar. Dit vrolijke boek komt ook in juli uit.

Rosies reizende theewinkel - Rebecca Raisin

‘Een chique baan als souschef met een Michelinster, een liefhebbende echtgenoot, en kinderen op de planning: Rosie Lewis heeft haar leven helemaal uitgestippeld.

Tot ze op een dag thuiskomt en haar man met ingepakte koffers aantreft, en moet horen dat hij er al tijden een affaire op na houdt. Rosie verdrinkt haar gebroken hart met een glas wijn, of liever gezegd: drie flinke bellen. Als ze de volgende ochtend ontdekt ze dat ze online een felroze camper heeft gekocht, beseft Rosie dat deze camper haar een uitgelezen kans biedt om er zelf ook op uit te trekken.

Rosie staat op het punt om de reis van haar leven te maken, om zichzelf opnieuw te ontdekken en misschien wel een nieuwe kans in de liefde te krijgen. Zolang ze samen is met Poppy, de tot reizende theewinkel omgebouwde camper, kan er niks misgaan. Toch…?’

Oog om oog - M.J. Arlidge

M.J. Arlidge heeft de serie van Helen Grace even geparkeerd en heeft een stand alone geschreven. Ik ben dol op alles wat deze man schrijft, dus dit boek staat al gereserveerd. Volgens mij wordt het weer een fantastische thriller. We moeten nog even geduld hebben, want Oog om oog komt pas in augustus 2023 uit. 

Oog om oog - M.J. Arlidge - boeken zomer 2023

Zes criminelen in Engeland hebben anonimiteit verkregen. Door de ongelooflijke wreedheden uit hun verleden leek een nieuwe start en re-integratie onmogelijk, totdat de overheid besloot hen een tweede kans te geven: elk van hen kreeg een nieuwe identiteit, in een nieuwe stad, met een nieuwe baan – en niemand die het ooit te weten zou komen. Dat dachten ze tenminste.

Sociaal medewerkster Olivia begeleidt gevangenen om te re-integreren in de maatschappij. Maar als de échte identiteit van haar ex-gevangenen gelekt wordt aan de familie van het slachtoffer maakt Olivia kennis met de meest duistere kanten van de mens. Want de familieleden willen allemaal, stuk voor stuk, gerechtigheid voor het onrecht dat hun geliefden jaren geleden is aangedaan. En zeg nou eerlijk, wie zou er geen wraak willen voor een onvergeeflijke daad?’

Stille angst - Robert Bryndza

Ook Robert Bryndza gaat uit zijn comfortzone, want ook hij komt in augustus uit met een stand alone. Het lijkt wel of Bryndza en Arlidge het samen afspreken… Stille angst moet weer een bloedstollende thriller zijn en ik ben heel benieuwd of Bryndza zichzelf weer kan overtreffen.

Stille Angst - Robert Bryndza

Toen dokter Maggie trouwde met een zoon uit de invloedrijke familie Kendall, wist ze dat het gezin geheimen had – alle families hebben die. Maar ze had niet verwacht dat het grootste geheim zou worden bewaard door de man van wie ze hield.

Wanneer haar echtgenoot Will wordt doodgeschoten in hun huis in Londen, denkt Maggie dat hij het slachtoffer is van een fataal afge­lopen inbraak. Dan vertelt de politie haar het schokkende nieuws dat Will zelf de trekker heeft overgehaald. Maggie wordt verteerd door verdriet, maar twijfelt aan deze verklaring: ze weet zeker dat Will niet suïcidaal was.

Na de begrafenis reist Maggie af naar hun vakantiehuis op Tišina, een klein Kroatisch eiland, om Londen te ontvluchten en Wills bezittingen op te ruimen. Daar ontdekt ze dat het ‘s zomers zo paradijselijke eiland in de winter een heel andere plek is. Al snel gebeuren er vreemde dingen in huis, Maggie voelt zich overal bespied en onveilig. En dan ontdekt ze dat Wills duistere geheim verband houdt met iemand uit zijn verleden, en zal ze moeten vechten voor haar eigen leven.’

Binnen de lijntjes - Mireille Versteeg

Als we al deze boeken in de zomer van 2023 moeten lezen dan krijgen we het heel druk, maar ik ga toch nog even door. 

Binnen de lijntjes van Mireille Versteeg heb ik uitgekozen vanwege de flaptekst én de vrolijke kaft. Naast alle duistere boeken horen ook een paar goede feelgoods te staan en ik denk dat dit een boek is waar we blij van worden. Denk jij ook niet?

Binnen de lijntjes - Mireille Versteeg - boeken zomer 2023

Loes Dekker is een net gescheiden, ietwat verstrooide moeder van een tweeling. Als ze aan het einde van de zomervakantie een weekend gaat kamperen met haar zoons ontmoet ze de a­antrekkelijke Bart, die in niets lijkt op haar controlerende ex-man Erik. Loes verzet zich: ze is immers met haar zoons op vakantie en ­zeker niet uit op een nieuwe relatie. Bovendien verloopt de scheiding – op zijn zachtst gezegd – nogal stroef.

Ook is Loes, door de breuk tussen haar en Erik, het onderwerp van roddel en achterklap geworden op de school van haar kinderen. Een school in een wijk waar ze weliswaar is blijven wonen, maar waar ze zich allesbehalve op haar plek voelt tussen de succesvolle en bovenal rijke inwoners.

Ze houdt vol, maar wil niet te veel opvallen, ook om Erik niet nog meer tegen de haren in te strijken. En dan is het niet zo handig dat de nieuwe gymleraar op school niemand minder is dan Bart…’

Rendez-vous op Montmartre - Mirjam Mieserius

Het vervolg op Bestemming Parijs van Mirjam Mieserius komt ook uit in augustus, namelijk Rendez-vous op Montmartre. Hoe gaat het met Chloe, Sofia en Lizzy? We gaan het allemaal lezen in deze nieuwe feelgood. Nog eventjes geduld…

Rendez-vous op Montmartre - Mirjam Mieserius

Sofia maakt lange dagen in haar winkel en proeverij om er een onvergetelijke decembermaand van te maken. Maar niet alles is zo vredig als het lijkt. Niet alleen denkt Sofia’s vriendje dat er meer speelt tussen haar en haar nieuwe assistent; een nieuwe buurtbewoonster op Montmartre brengt ook de nodige verwarring met zich mee. Sofia begint te twijfelen of haar relatie nog toekomst heeft, maar kan ze wel zonder de man die voor haar onlosmakelijk met Parijs verbonden is?

Chloe voelt zich ondertussen helemaal thuis in Paris en is dolgelukkig met Guillaume. Maar dan staat Lizzy opeens voor de deur met de vraag of ze tijdelijk bij hen mag intrekken. Chloe zegt ja, niet beseffend dat dit voor zowel haar, als voor Lizzy zelf, meer teweegbrengt dan ze hadden kunnen denken…’

We zullen echt te weinig tijd hebben om al deze fantastische boeken te lezen, maar de zomer van 2023 gaat er wel steeds beter uitzien. Heb jij al één van deze boeken op je lijstje staan?

Liefs!

bol 7-daagsebol 7-daagse

5 reacties

  1. Op dit moment ben ik nog bezig in het boek van Robert Bryndza ‘het meisje in het ijs’. Fantastisch boek tot nu toe! Ik ben geen snelle lezer en lees ook niet veel. Maar dit nieuwe boek spreekt me ook erg aan. Mijn lees-wensenlijst wordt zo wel erg lang haha. Zou willen dat ik sneller kon lezen 😛

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.