Londen & Seattle – Alexandria Bellefleur

Mijn laatste samenwerking van het jaar 2021 is het boek Londen & Seattle; het tweede deel van de Written in the Stars- serie van Alexandria Bellefleur. Van Uitgeverij Zomer & Keuning kreeg ik de vraag of ik weer mee wilde doen met een blogtour van deze serie. Omdat ik het eerste deel Elle & Darcy zo verrassend goed vond, zei ik meteen ja. Ben ik nu ook zo enthousiast?

‘Hij beet nog liever zijn tong af dan dat hij het toegaf, maar het idee Annie aan iemand te koppelen, zat hem helemaal niet lekker.’ 

Flaptekst

Brendon gelooft volledig in de liefde. Hij heeft een datingapp gebouwd en is ervan overtuigd dat de ware ergens rondloopt, ook al heeft hij haar nog niet ontmoet. Of toch wel? Als de beste vriendin van zijn zus onverwacht naar Seattle komt, maakt zijn hart een sprongetje. Hij was als jongen al verliefd op Annie. Annie daarentegen is niet op zoek naar liefde. Na verschillende slechte ervaringen gelooft ze er niet meer in. Het enige probleem is dat ze zich tot Brendon aangetrokken voelt. Heel erg zelfs…

Mijn mening

De verwachtingen voor Londen & Seattle lagen best wel hoog, omdat ik zo genoten had van Elle & Darcy. Ik had dus veel zin om in dit boek te duiken en er een tijdje niet meer uit te komen.

Als het goed is, komt het fysieke boek deze week nog mijn kant op. Door leveringsproblemen kreeg ik in eerste instantie het e-book opgestuurd. Jammer, maar helaas niets aan te doen. De omslag van het boek past precies bij het eerste deel van de serie en daar word ik erg blij van. Als ze straks in mijn kast staan, passen de boeken perfect bij elkaar. Als dit boek in een boekenwinkel zou liggen dan weet ik zeker dat ik de flaptekst zou gaan lezen. 

Ondanks dat dit een serie is, kun je de verschillende delen prima los van elkaar lezen. In het eerste deel gaat het echt om Elle & Darcy en is Brendon een bijpersoon. In dit deel zijn Brendon en Annie de hoofdpersonen en komen Darcy en Elle zo af en toe naar voren. Ik kan dit soort series erg waarderen en het doet me denken aan de Again-serie van Mona Kasten (ook een aanrader!!).

BoekenBoeken

Alexandria Bellefleur is een nieuwe auteur en dit is nog maar haar tweede boek. Toch leest het boek als een trein. Ik vind de dialogen goed opgebouwd, ze weet precies op welke momenten ze kan versnellen of juist moet vertragen en er is een prima balans tussen drama en humor. Ook zit er een bepaalde spanning in, waardoor je graag blijft lezen. 

De auteur werkt met verschillende hoofdstukken en per hoofdstuk wisselt ze van perspectief. We volgen in sommige hoofdstukken Annie en in de andere hoofdstukken Brendon. Op bepaalde plekken in het verhaal staan ook berichtjes die naar personen gestuurd worden. Ik kan dit wel waarderen, omdat dit zo af en toe gebeurt. Daarnaast heeft de auteur nog iets leuks bedacht voor de lezer, maar ik ga niet alles verklappen natuurlijk =).

Het verhaal is wel erg voorspelbaar vanaf het eerste moment en dat had ik in het eerste deel iets minder. Al vrij snel weet je als lezer welke kant het opgaat, ondanks de pogingen van de schrijfster om dit te verdoezelen. Persoonlijk vind ik dit niet erg, want het maakt het verhaal een stuk luchtiger en dat vind ik soms wel fijn.

Zoals je misschien al doorhebt, heb ik genoten van Londen & Seattle. Eerlijk is eerlijk, ik vond Elle & Darcy beter, maar dat komt ook omdat ik geen verwachtingen had. Dit tweede deel is een prima opvolger en heel fijn om te lezen als je zin hebt in een fijn en luchtig romantisch verhaal.

Ik mocht de blogtour van Uitgeverij Zomer & Keuning aftrappen en morgen zal Marleen van Favoritez het stokje overnemen. Neem je dan ook een kijkje?

Liefs!

 

Titel: Londen & Seattle | Auteur: Alexandria Bellefleur | Uitgeverij: Zomer & Keuning | 352 pagina’s |
Dit exemplaar heb ik gekregen van Uitgeverij Zomer & Keuning. Dankjewel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.