Alter Ego – Esther Verhoef

Alter ego is het nieuwste boek van Esther Verhoef. Het was lang geleden dat ik een boek van haar had gelezen, terwijl ik eigenlijk altijd wel geniet van haar schrijfsels. Is Alter ego een boek voor jou?

Alter Ego - Esther Verhoef

‘ “Je was er niet,” zeg ik schor. “Je ging ervandoor zodra het kon, en liet mij bij papa en mama achter. Je had gewoon schijt aan mij, schijt aan ons.”

“Nee, ik was er niet.” Ze pookt vinnig met haar wijsvinger naar me. “Maar jij was er wel! En je had het moeten voorkomen.” ‘

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Flaptekst

‘Het leven lacht Lynn eindelijk toe. Ze is getrouwd met de twintig jaar oudere Camiel Storm, een bekende chef-kok, en verzorgt met verve de pr voor diens sterrenrestaurant De Luwte. Voor de buitenwereld vormen de twee een succesvol powerkoppel. Maar terwijl Camiel avond na avond de sterren van de hemel staat te koken, onderhoudt Lynn een passievolle affaire met de jonge, opvliegende Laurens.
Door ambitieuze uitbreidingsplannen komt het huwelijk verder onder druk te staan. En wanneer er onverklaarbare dingen gebeuren in en rond de villa van Camiel en Lynn, kan Lynn bij niemand terecht.’

Mijn mening

Alle omslagen van de boeken van Esther Verhoef zijn duister, zo ook Alter ego. Het omslag van de digitale versie is daarom niet heel duidelijk. Het boek is donker en je ziet een rode appel die doorgesneden wordt. Dit slaat op de hoofdpersoon Lynn en haar man en op haar ‘alter ego’.

De titel is goed bedacht en wordt ook een keer genoemd in het boek. Ik ga er verder niet teveel over zeggen, omdat ik natuurlijk niets wil verklappen.

Ik heb niet alle boeken van Esther Verhoef gelezen, maar wel veel. Mijn favoriet tot nu toe is De kraamhulp, maar Alter ego kon ik ook erg moeilijk opzij leggen. 

Esther Verhoef kan schrijven en dat weten we al een lange tijd. Er zijn best veel vrouwelijke auteurs van thrillers in Nederland, maar ik lees de boeken van deze schrijver het liefst. Haar boeken zijn spannend, origineel en het tempo zit er altijd goed in. 

De hoofdpersoon Lynn wordt goed neergezet en je kruipt als lezer in dit personage. Je weet genoeg van haar om haar keuzes te kunnen begrijpen. De andere personages worden voldoende uitgewerkt, zodat het verhaal ook spannend blijft. Je weet als lezer wel dat Lynn in de gaten gehouden wordt, maar door wie toch? 

Het boek leest makkelijk weg, maar dat betekent dat je het boek misschien ook veel te snel uit hebt. Je blijft als lezer nieuwsgierig, dus lees je net altijd een beetje meer dan je gepland hebt. Is dat erg? Nee, alleen maar een goed teken!

Esther Verhoef laat met Alter ego zien dat ze nog niet uitgeschreven is. Het lekkere weer komt eraan, dus als je van een goede thriller houdt dan mag je dit boek wel toevoegen aan je leeslijst.

Liefs!

Titel: Alter Ego | Auteur: Esther Verhoef | Uitgeverij: Prometheus 416 pagina’s |

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.