#Lijstjes: 10 dingen waar ik trots op ben

Ben jij ook zo dol op lijstjes? Het is alweer even geleden, dus ik vond het wel weer tijd voor een leuk lijstje worden. Omdat ik vind dat we vaker mogen uitspreken waar we trots op zijn, heb ik vandaag de 10 dingen waar ik trots op ben onder elkaar gezet. Lees mee en vertel me dan waar jij trots op bent.

dingen waar ik trots op ben

1. Ons huis

Bijna twaalf jaar geleden begonnen Mike en ik met de bouw van ons huis. Samen met zijn vader zouden we het ouderlijk huis verbouwen en er een toekomstbestendig huis van maken. Al snel bleek dat eigenlijk alles plat moest en opnieuw gebouwd moest worden. Een hels, en vooral een lang, karwei. Ik kan niet met de eer gaan strijken, want Mike en zijn vader hebben het grotendeels samen gedaan.

Ondertussen wonen we in een huis dat we zelf hebben ontworpen, gebouwd en ingericht en het is het fijnste plekje op aarde. De tuin is ook bijna af en dan hoop ik toch echt even klaar te zijn met (ver)bouwen. Ik zal nooit meer aan zo’n enorme klus beginnen, maar elke keer als ik ons huis zie dan ben ik zo trots als een pauw. 

2. De liefde

Al meer dan twintig jaar zijn Mike en ik samen en ook dat vind ik een hele prestatie. We hebben genoeg obstakels en hindernissen moeten overwinnen, maar we zijn er altijd sterker uitgekomen. Ik hoop dat we er nog minstens twintig jaar aan kunnen plakken, dus er zullen nog genoeg problemen op ons pad komen. Ik heb er vertrouwen in!

dingen waar ik trots op ben 1

3. Mijn carrière

Van het woord carrière krijg ik altijd een beetje jeuk, maar ik wist geen beter woord 🙈.

Ik vertel op mijn blog weinig over mijn werk, maar ik kan je vertellen dat ik hartstikke trots ben op dat wat ik elke dag doe. Begonnen op de mavo, daarna de opleiding Sociaal Cultureel Werk gedaan en vervolgens het onderwijs ingerold via de pabo. Na vier jaar studeren mijn diploma gehaald en al snel op het vmbo terechtgekomen. In twee jaar tijd heb ik mijn tweedegraads Nederlands gehaald en ik heb altijd met heel veel plezier lesgegeven. Ondertussen sta ik niet meer voor de klas, maar ben ik teamleider geworden en ook deze functie voer ik met veel plezier uit. Trots op mijn reis? Ja, 100%!

BoekenBoeken

4. Mijn eigen pad kiezen

Als je opgroeit heeft iedereen een beetje hetzelfde plaatje voor ogen voor de toekomst. We worden opgevoed met het ‘ideale’ plaatje: huisje, boompje, kinderen. Ik weet al heel lang dat ik liever beestjes in huis heb dan kinderen en ik ben blij dat ik daar altijd heel open en eerlijk over ben geweest. Het ideale plaatje kan voor iedereen anders zijn en volgens mij is dat helemaal prima!

5. Als we het dan toch over die beestjes hebben...

Zes kippen, vijf konijnen, een fazant, een hond, een kat, een kanarie en wat vissen… We hebben geen kinderen, maar genoeg om voor te zorgen. Ik hou van dieren en ben blij en trots dat ik sommige dieren een veilig en leuk thuis kan geven. Op mijn verlanglijstje staan nog twee eenden, meer katten, meer honden en misschien een varkentje? 🙈

6. Vriendschappen

Hoe ouder je wordt, hoe hechter de vriendschappen worden en wat ben ik trots op de mensen die ik om me heen heb verzameld. Ze zijn op twee handen te tellen, maar absoluut onbetaalbaar. Ik kan niet zonder mijn vriendinnetjes en hoop dat ze voor altijd in mijn buurt zullen blijven. 

dingen waar ik trots op ben 2

7. Familie

Je kiest je familie niet zelf, maar gelukkig heb ik heel veel geluk gehad. Ik ben een echt familiemens en vind het heerlijk als iedereen bij elkaar is. Ik weet dat het niet overal zo fijn is in de familie, dus ik ben er enorm dankbaar voor.

8. Boem... whiplash!

September 2022 werd ik aangereden door een vrachtwagen en daar hield ik een hersenschudding en een whiplash aan over. Ik heb maanden niet kunnen werken en nu kan ik eindelijk zeggen dat het een heel stuk beter gaat. Het was niet het einde van de wereld, maar ik kan je wel vertellen dat het een pittige tijd was. Maar elk nadeel heeft zijn voordeel, want ik heb mezelf nog beter leren kennen en kan nu veel beter mijn grenzen aangeven. Ja, daar ben ik toch trots op. 

9. Ik probeer.

Judith maakte ooit een opmerking over het feit dat ik altijd van alles probeer, er dan 100% voor ga en het net zo makkelijk weer aan de kant kan gooien (en nee, dit bedoelde ze helemaal niet negatief). Die opmerking is mij altijd bijgebleven, omdat het helemaal waar is. Ik probeer dingen en ga er dan ook vol voor, maar ik kan er ook zo weer mee stoppen. Maar af en toe zit er iets tussen waar ik écht verliefd op word, zoals rolschaatsen en bloggen. Ik ben er trots op dat ik heel veel dingen wil proberen en altijd een nieuwe uitdaging zoek, want ik wil groeien en ontwikkelen. Alles eruit halen wat erin zit. Daarnaast ben ik een boogschutter en hoort het een beetje bij mij 🙈.

10. Ik ben trots

Een ander vriendinnetje vertelde mij pas geleden dat ze eigenlijk nergens trots op is en dat vond ik zo gek. Ik kan wel een lijst van honderd dingen opnoemen waar ik trots op ben. Ik ben ook trots op mezelf, op wie ik ben geworden in de afgelopen 39 jaar en ik heb heel veel zin om te blijven ontwikkelen.

Waar ben jij trots op? Durf je dat ook hardop uit te spreken of vind je dat gek? Ik niet, maar dat had je waarschijnlijk al wel door ☺️. Vertel eens, waar ben je trots op?

Liefs!

4 reacties

  1. Wat een mooi artikel. Je mag zeker trots zijn! Ik ben trots dat ik vorig jaar ein-de-lijk de stap durfde te zetten om te stoppen met mijn bedrijf. Dat gene wat me eigenlijk het meeste energie kostte. En al heel snel kreeg ik (met hulp) een leuke plek bij een gemeente. Inmiddels werk ik er alweer 10 maanden en gaat het me goed af. Ik ben tot de dag van vandaag zo blij dat ik dit heb gedaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.