Beloofd is beloofd – Erica James

Dan lig je in bed en heb je je boek uitgelezen. Beneden in de boekenkast ligt een stapel boeken te wachten om gelezen te worden, maar je hebt geen zin om uit bed te stappen. Naast je ligt een e-reader, dus pak je die op en je bladert door je ongelezen boeken. Je start met het boek Beloofd is beloofd van een schrijver waar je nog nooit iets van gelezen hebt. Dan blijkt het een heel leuk boek te zijn.

Het boek Beloofd is beloofd staat al behoorlijk lang op mijn e-reader, maar ik heb het nooit gelezen. Omdat ik wel eens gehoord heb dat de boeken van Erica James wel leuk zijn, heb ik een boek van haar gekozen. Dat viel helemaal niet tegen.

Het boek heeft eigenlijk twee verhalen die aan de ene kant op zichzelf staan en aan de andere kant met elkaar te maken hebben. We lezen vooral het verhaal van Maggie en Ella, maar soms lezen we ook een stukje mee van andere personen in het boek. Dit is totaal niet storend en eigenlijk wel leuk.

Maggie werkt als huishoudelijke hulp bij verschillende huizen. Één van die huizen is het huis van Ethan en Francine; hij is een knappe, aardige man en zij is verschrikkelijk. Maggie doet haar ding en denkt ondertussen na over haar eigen leven. Ze is getrouwd met Dave en heeft een zoon Dean. Dave werkt, komt thuis, ploft in de bank en gebruikt Maggie als sloof. Dean lijkt precies op zijn vader. Ze heeft zichzelf beloofd om meer voor zichzelf op te komen. Haar enige uitje is een gezellig bakje koffie drinken bij haar overbuurvrouw en daar ontmoet ze Daryl. De man van haar dromen, maar hij is onbereikbaar.

Ella is vrijgezel en werkt als interieurstylist. Ze is vooral goed in het maken van muurschilderingen en dat soort dingen. Zij heeft een heftige relatie achter de rug en heeft zichzelf beloofd meer naar haar hoofd te luisteren dan naar haar hart. Dan ontmoet ze op een bijzondere manier Ethan en later blijkt dat ze in zijn huis aan een klus bezig is. Hoewel ze veel afstand houdt van Ethan en weer terug gaat naar haar ex, lijkt het toch allemaal maar moeizaam te gaan.

Beide dames hebben zichzelf een belofte gedaan, maar gaan ze zich hier ook aan houden of vervallen ze weer in hun oude gedrag?

Beloofd is beloofd is misschien geen boek waar je uren achter in blijft lezen of een boek waar heel veel spanning in zit. Maar het is wel een heel fijn feelgoodboek. Het is realistisch, grappig en het verhaal zit best goed in elkaar. Erica James heeft er goed over nagedacht om al die verhalen op een goede manier bij elkaar te laten komen. Ik werd aangenaam verrast door dit boek en ik ben nu ook van plan om meer te lezen van deze auteur. Dit boek krijgt van mij 3,5 sterren.

Liefs!

 

Titel: Beloofd is beloofd | Auteur: Erica James | Uitgeverij: Uitgeverij De Kern | 400 pagina’s |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.