Café zon & zee – Jenny Colgan

Na De kleine bakkerij aan het strand en Zomer in de kleine bakkerij van Jenny Colgan ben ik fan geworden van deze auteur. Het zijn heerlijke feelgoodboeken waar je even bij kan wegdromen. Op dit moment heb ik dat wel nodig kan ik jullie vertellen. Tijd om een volgend boek te lezen van deze auteur: Café Zon & Zee.

Jenny Colgan is een Schotse schrijfster en is vooral bekend geworden door deze serie over Flora. In veel boeken van Jenny is bakken een terugkerend item en wat alle boeken extra leuk maken zijn de recepten die achterin het boek te vinden zijn. Persoonlijk heb ik nog niets gebakken, maar het geeft de lezer wel iets extra’s.

Flora is jurist en werkt in het hectische Londen. Ze werkt op een groot kantoor, heeft een leuke vriendengroep en is al een tijdlang verliefd op haar arrogante baas Joël (die haar absoluut niet ziet staan).

Dan wordt ze door de secretaresse van Joël gebeld om te komen en leert ze Colton kennen. Hij wil dat Flora teruggaat naar Mure, de plek waar Flora is opgegroeid om daar een klus voor hem te doen. Flora ziet hier enorm tegenop omdat er teveel pijnlijke herinneringen aan dat eiland vastzitten. Ze gaat toch, omdat ze weet dat het maar tijdelijk is.

Eenmaal op Mure aangekomen is het nog erger dan ze had gedacht. Haar vader en broers reageren niet al te enthousiast op haar terugkomst, de dorpsbewoners kijken haar ook raar aan en ze merkt al snel dat ze teveel verdriet heeft. Dan komt Joël langs en moet Flora aan het werk. Dat zorgt ervoor dat alles verandert.

Ook dit is echt weer een heerlijk boek van Jenny Colgan. Niet moeilijk of ingewikkeld, maar erg goed weg te lezen. Door het verhaal heen leer je de personages steeds beter kennen en ook de bijpersonen krijgen genoeg ruimte in dit boek. Er is ruimte voor humor, maar er zitten ook serieuze stukken in het boek. De balans daartussen is goed verdeeld waarbij feelgood overheerst.

Ik ben ook nog niet klaar met Flora, dus ik kan niet wachten om het volgende deel te gaan lezen. Jenny Colgan zorgt ervoor dat je geboeid blijft, maar zonder een naar gevoel aan het einde van het boek. Dat kan ik enorm waarderen.

Het boek Café Zon & Zee krijgt van mij 4 sterren, want het maakt me blij en nieuwsgierig.

Heb jij dit boek van Jenny Colgan gelezen? Wat vond je ervan?

Liefs!

Titel: Café Zon & Zee | Auteur: Jenny Colgan | Uitgeverij: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff | 416 pagina’s |

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.