Bestemming Parijs – Mirjam Mieserius

Mijn lieve vriendinnetje Judith appt regelmatig een boekentip door. Ondanks haar vasthoudendheid doe ik niet heel vaak iets met haar tips, maar toen ze met het boek Bestemming Parijs van Mirjam Mieserius kwam ben ik toch overstag gegaan. Even wegdromen bij een leuke stad is namelijk precies wat ik op dit moment nodig heb.

Bestemming Parijs - Mirjam Mieserius - Luitingh-Sijthoff

‘In de ovale spiegel aan de muur keken twee glinsterende ogen me aan. “Dit wordt de mooiste tijd van je leven, Chloe McCoy,’ zei ik tegen mijn spiegelbeeld en ik wist op dat moment zeker dat deze reis een avontuur zou worden waar ik tot ver na mijn huwelijk op zou kunnen teren.’

BoekenBoeken

Flaptekst

‘Wanneer de 31-jarige boekenwurm Chloe naar Parijs vertrekt om in de voetsporen te treden van haar geliefde schrijver Hemingway, neemt haar reis een onverwachte wending als ze de Franse schrijver en bouquiniste Guillaume ontmoet. Voor Chloe gaat een nieuwe wereld open, maar dan staat haar verloofde Peter ineens voor haar neus met een verrassing en komt ze voor een moeilijke keuze te staan…

Gelukkig krijgt Chloe onvoorwaardelijke steun van haar nieuwverworven vriendinnen: de zachtaardige Sofia, die worstelt met haar verleden en dat koste wat kost verborgen probeert te houden; en de bloedmooie Lizzy, die naar Parijs is gekomen om een wereldberoemde muze te worden en daarbij geen grenzen schuwt, zelfs die van zichzelf niet.

Mat Parijs als decor beginnen de vrouwen aan hun zoektocht naar liefde, vriendschap en durven te zijn wie je werkelijk bent.’ 

Mijn mening

Thrillers, feelgoods, romans… normaal lees ik alles door elkaar heen. Toch merk ik op dit moment dat ik liever een feelgood lees dan een spannende thriller. Mijn hersenen hebben even ontspanning en rust nodig en vooral veel humor en luchtigheid. Bestemming Parijs bracht mij ook nog eens naar de stad van de liefde. 

Als je naar het omslag van dit boek kijkt dan zie je meteen wat voor soort boek het ongeveer zal zijn. Dit boek is duidelijk geen thriller, maar ziet er juist heel ontspannen en gezellig uit. De bestemming van dit boek is ook duidelijk, maar verder vertelt de titel nog niets over de inhoud. Nog niet eerder had ik een boek gelezen van Mirjam Mieserius, dus ik had geen idee wat ik kon verwachten.

Het verhaal draait vooral om Chloe, maar de andere twee meiden, Lizzy en Sofia, leren we ook al snel kennen. Het boek is opgedeeld in kleine hoofdstukjes en per hoofdstuk volgen we een van de drie hoofdpersonen. De auteur heeft drie heel verschillende personages neergezet en het is leuk om te lezen hoe ze elkaar vinden. 

Het boek leest als een trein, omdat Mirjam heerlijk kan schrijven. Er zit een goed tempo, de drie verhalen blijven genoeg spanning hebben en het taalgebruik is prima. Daarnaast heeft het boek alle ingrediënten voor een goed feelgoodboek. 

De schrijver heeft de focus gelegd op Chloe en zij heeft af en toe een schop onder haar kont nodig. Sofia en Lizzy hebben veel meer pit en ik kan niet wachten om meer te lezen over deze twee personages. Meer lezen? Ja, in 2023 komt het volgende deel uit van deze serie. Ik kan niet wachten!

Judith, bedankt voor deze boekentip. Ik vond Bestemming Parijs een fijn boek om te lezen en je tip kwam precies op het juiste moment. Mirjam, je hebt er een nieuwe lezer bij ☺️.

Liefs!

Titel: Bestemming Parijs | Auteur: Mirjam Mieserius | Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff |             356 pagina’s |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.