De leukste feelgoods voor de donkere dagen

De leukste tijd van het jaar komt er weer aan en gelukkig komen er dan ook altijd een hoop fijne feelgoods uit. Hoe fijn is het om in oktober, november en december boeken te lezen die helemaal bij de donkere dagen voor kerst passen? Vandaag deel ik de vijf leukste feelgoods voor de donkere dagen met je. 

De mooiste tijd van het jaar - Jenny Bayliss

De mooiste tijd van het jaar van Jenny Bayliss is net verschenen. Jenny Bayliss staat bekend om haar winterse feelgoods. Twee jaar geleden schreef ze het boek Twaalf dagen voor kerst en dat vond ik een leuk boek om te lezen. Nu is het tijd voor haar tweede boek.

De mooiste tijd van het jaar - Jenny Bayliss - Luitingh-Sijthoff

‘Annie heeft het allemaal: een succesvol restaurant, twee lieve volwassen zonen en een liefhebbende echtgenoot. Kras dat laatste maar door… Een echtgenoot die het te druk heeft met andere vrouwen. Wanneer ze hem op heterdaad betrapt met zijn nieuwste liefje van de maand, besluit ze haar oude leven achter zich te laten. Annie verhuist naar een strandhuis in een klein dorpje aan de ruige kustlijn van Kent. De dorpsgemeenschap is excentriek maar hecht, en Annie wordt meegesleurd in hun traditionele feestvieringen, van het snijden van pompoenen tot vreugdevuren op het strand. De enige vervelende dingen (of eigenlijk mannen) in haar leven zijn John, de ruige maar totaal onredelijke neef van de eigenaar die zijn eigen agenda voor het strandhuis heeft, en haar ex, die alles op alles zet om haar terug te winnen. 

Annie kan niet eeuwig voor haar problemen wegrennen. Zal ze haar eerste liefde een tweede kans geven? Of gaat ze verder met haar nieuwe leven?’

Klinkt al heel goed toch? De mooiste tijd van het jaar is al te koop, dus mocht je zin hebben in de feestdagen dan is dit boek een goed begin. 

De wensenwinkel - Chantal Claassen & Saskia M.N. Oudshoorn

Wat een leuke Nederlandse samenwerking: Chantal Claassen en Saskia Oudshoorn hebben de handen in een geslagen en samen De wensenwinkel geschreven. Ik word al heel enthousiast van de titel en het omslag, jij ook?

De leukste feelgoods voor de donkere dagen in 2022 - De wensenwinkel - Chantal Claassen & Saskia Oudshoorn - Zomer & Keuning

‘Beste vriendinnen Claire en Josie beginnen een wensenwinkel. De knappe aannemer Stijn verbouwt een oude naaisalon tot een winkel, en daarna stromen de wensen al snel binnen. De winkel is zo’n groot succes dat ze meer handen nodig hebben. Het liefst die van een man… Kan de knappe soapster Jim de vriendinnen helpen?’

De flaptekst verklapt nog niet heel veel, dus dit boek moet gelezen worden. Helaas moeten we nog heel even wachten, want het boek komt 1 november uit. Reserveren maar!

Een kerst om te kussen - Alison Cochrun

Persoonlijk heb ik nog nooit een boek van Alison Cochrun gelezen, maar de titel Een kerst om te kussen trekt mij enorm aan. Daarnaast vind ik de flaptekst veelbelovend…

Een kerst om te kussen - Alison Cochrun - Zomer & Keuning

‘Ellie heeft het perfecte leven: ze is gelukkig, heeft een droombaan en op kerstavond een ontmoeting met haar droomvrouw. Maar helaas… Na een onenightstand en haar ontslag weet Ellie niet meer wat te doen. Ze gaat werken in een café en valt al snel in een sleur. Totdat Andrew, de eigenaar, haar een aanzoek doet voor een verstandshuwelijk om zo Ellies financiële en Andrews familieproblemen op te lossen. De familieproblemen beginnen hier echter pas voor Ellie wanneer ze erachter komt dat haar droomvrouw Andrews zus is! Dat wordt een awkward kerstdiner… ‘

Ja, dit boek moet leuk zijn toch? Het doet mij een beetje denken aan Elle & Darcy van Alexandria Bellefleur en dat vond ik een fantastisch boek. Vanaf 2 november is dit boek te koop en ik kijk er naar uit. 

Hotel Happiness - Floortje Sanders

Hebben we een nieuwe auteur in ons land? Het boek Hotel Happiness van Floortje Sanders verschijnt 18 oktober in de winkels en ik ben razend benieuwd. 

De leukste feelgoods voor de donkere dagen - Hotel Happiness - Floortje Sanders - Luitingh Sijthoff

‘Halsoverkop vertrekt Lana uit haar boerderij bij het Franse Annecy als ze erachter komt dat haar vriend Julien is vreemdgegaan. Ze gaat aan de slag in hartje Amsterdam bij het gezellige Hotel Happiness, waar ze omringd wordt door een tikje excentrieke maar hartelijke collega’s. Ook maakt ze kennis met Lenie uit de Jordaan, die zich als een moederkloek over Lana ontfermt. En als ze ook nog eens in de armen belandt van de aantrekkelijke Omar, wijst alles op een happy end. Maar het grote verdriet uit haar verleden heeft Lana nog geen plek gegeven. Kunnen Julien en zij écht zonder elkaar?’

Volgens mij is dit een heerlijk Nederlandse feelgood en daar kunnen we er niet genoeg van hebben. Ik ben in ieder geval erg benieuwd naar deze auteur. 

Langste kerst ooit - Lisette Jonkman

Jaaaaaa, eindelijk komt er een nieuw boek van Lisette Jonkman uit. Langste kerst ooit stond al even op de planning, maar het gaat nu dan toch echt gebeuren. Vanaf 25 oktober zal de postbezorger het erg druk gaan krijgen. 

Langste kerst ooit - Lisette Jonkman - Luitingh-Sijthoff

‘Noëlle is gek op kerst. Ieder jaar op eerste kerstdag organiseert ze een diner voor een select groepje vrienden en familie. Steevast valt ze op kerstavond in slaap met de wens dat het elke dag kerst was. Alleen gaat deze keer alles fout. Maar dan ook echt álles. Haar dure kristallen glazen sneuvelen, de stroom valt uit, een servet vliegt in de hens, de vliezen van haar hoogzwangere zus breken tijdens het hoofdgerecht, haar ouders halen herinneringen op aan Noëlles ex en tot overmaat van ramp neemt haar broer een onverwachte gast mee. Als Noëlle ’s avonds eindelijk in bed ligt, is ze opgelucht dat het niet écht elke dag kerst is. Maar dan wordt ze de volgende ochtend wakker. Op eerste kerstdag.’

Ik ben dol op de boeken van Lisette Jonkman en raad ze allemaal aan. Ik heb heel erg veel zin in Langste kerst ooit, maar dat is al wel duidelijk denk ik. Is het al 25 oktober?

Naar mijn idee zijn dit de leukste feelgoods voor de donkere dagen en hoe donkerder de dagen, hoe meer zin ik krijg in de maand december. Deze boeken zullen dat gevoel alleen maar gaan versterken en ik laat het ook lekker gebeuren. Welk boek spreekt jou het meest aan?

Liefs!

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.