Review: Miss Jules – BIAB nagels

Pas geleden schreef ik een review over de Dipping Powder Nagels van Miss Jules. Ik was erg enthousiast en dit artikel wordt ondertussen veel gelezen. Samantha, eigenaar van Miss Jules, vroeg of ik ook een artikel wilde schrijven over haar nieuwste product: BIAB nagels. Ik had geen idee waar ze het over had, maar ik werd wel nieuwsgierig.

Wat is BIAB?

BIAB staat voor Builder in a Bottle en belooft een verstevigende en glanzende lak te zijn en daarnaast een complete verzorging voor je nagels. Door de formule beweegt de lak met de natuurlijke nagels mee, zodat ze kunnen groeien en tegelijkertijd zien je nagels er verzorgd uit. BIAB blijft lang zitten en de nagels beschadigen niet. (bron Miss Jules)

Miss Jules BIAB Starter pakket

Miss Jules - Etui

Samantha zorgt ervoor dat alles wat je nodig hebt in het starterspakket zit. Daarnaast worden alle producten ook nog in een leuke etui gedaan, zodat je je spulletjes niet kwijtraakt. Ik kan nog wel eens een sloddervos zijn, dus ik word hier blij van. 

Starter pakket Miss JulesStarter pakket Miss Jules

De inhoud van de etui:

• 2 BIAB flesjes (kleur)
• Basecoat
• Topcoat
• Primer
• LED lamp
• Bokkenpootje
• Nagelsjabloontjes
• 2 nagelvijlen

Heel fijn dat er ook nagedacht is over een LED lamp, want die had ik niet in huis.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Hoe werkt het?

Het stappenplan is vrij simpel:

  • Zorg ervoor dat je nagels klaar zijn voor de nieuwe behandeling (schoonmaken, nagelriemen verzorgen, vijlen etc.);
  • Begin met een laagje primer die niet onder de lamp hoeft;
  • Lak een dun laagje basecoat op je nagels en droog die onder de lamp;
  • in het pakketje zitten twee kleuren BIAB: Milky Taupe en Rose Pink. Kies een kleur en lak je nagels met deze lak. Doe dit twee of drie keer en laat je nagels na elke laag drogen onder de lamp;
  • Eindig met een laagje topcoat en laat weer drogen onder de lamp.
 
 

Als je een verlenging aan wilt brengen dan kan dit, maar ik doe dit zelf niet. 

Mijn mening over BIAB nagels

Ondertussen heb ik de BIAB al een paar keer op mijn nagels gehad en ik word elke keer enthousiaster over dit product. Maar het had wel even de tijd nodig…

De eerste keer was ik een beetje aan het aanklooien, want de basecoat leek niet te drogen en alles voelde plakkerig. Ik dacht dat de LED lamp niet goed werkte, maar dat was niet het geval. De base coat en de BIAB horen plakkerig te blijven, maar als de top coat er eenmaal op zit dan heb je hier helemaal geen last meer van.

De BIAB van je nagels afhalen vind ik wel een karwei, maar het werkt hetzelfde als bij de Dipping Powder nagels. Vijlen en weken in de aceton. Het kost even tijd, maar ondertussen kijk ik gewoon even een serie. Mijn eigen nagels zijn namelijk helemaal niet beschadigd als alles eraf is en dat vind ik ook heel wat waard. 

De kleuren die in het pakket zitten zijn niet dekkend, maar na de BIAB kan je gewoon aan de slag met andere kleuren/merken gellak. De lamp doet ook dan prima zijn werk. Daarnaast heeft Samantha een paar nieuwe kleuren BIAB toegevoegd aan haar collectie. Je vindt ze hier.

Als je eenmaal de top coat op je nagel hebt zitten dan heb je zeker drie weken plezier van je BIAB nagels. Ze scheuren niet, de nagellak blijft zitten als een huis en ze zien er verzorgd uit. Ik had even tijd nodig, maar ik ben fan!

Ik ben een nog grotere fan geworden van de producten van Miss Jules. De Dipping Powder-lijn vind ik heel fijn, maar ook de BIAB heeft mijn hart gestolen. Goede producten voor een prima prijs. Zeker een aanrader.

Liefs!

Dit pakket heb ik gekregen van Miss Jules. Samantha, bedankt dat ik het mocht testen.

4 reacties

  1. Ik heb zelf gelnagels die ik elke 2/3 weken zelf doe. Maar die dipping powder trekt ook wel erg mijn aandacht moet ik zeggen. Klinkt alsof dat vele malen sneller gaat. Want met mijn nagels ben ik toch al gauw zo’n 1,5 uur bezig. Vind ik (meestal) niet erg! Alleen ik kom er niet achter of ik na die dipping powder nog wel een kleurtje gellak bijv aan kan brengen. Dat is een beetje jammer dat ik dat nergens kan vinden. Want ik vind de kleuren te beperkt.

    1. Hi Simone, leuk dat je interesse toont in mijn Dipping Powder. Het is zeker mogelijk om na de Dipping Powder nog een gellak aan te brengen. De tijdswinst bij Dipping Powder is juist dat je meteen een dekkende kleur hebt. En als je toch graag gellak op je nagels wilt doen, dan zou ik direct gellak aanbrengen en niet eerst Dipping Powder. Maar dat is mijn advies. Als je meer vragen hebt, schroom niet om mij een persoonlijk berichtje te sturen. Ik help je graag. Groeten, Miss Jules

  2. Zojuist voor het eerst Biab aangebracht met mijn starterskit van miss Jules en ik ben heel blij! Goede instructie en het is makkelijk aan te brengen. Aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.