Boeken die ik nog wil lezen in 2021

Nog drie maanden en dan zit het jaar 2021 er alweer op. Het klinkt cliché, maar wat vliegt de tijd toch. Ondertussen heb ik 43 boeken gelezen dit jaar en mijn doel voor dit jaar staat op 50 boeken. Het lijkt erop dat ik dit jaar mijn doel wel zal halen, maar er zijn nog genoeg boeken die ik wil lezen in 2021. Mijn lijstje deel ik graag met je.

In samenwerking met...

De eerste boeken die op mijn lijstje staan, zijn boeken die ik gekregen heb. Ik heb nog vier recensie-exemplaren klaar staan, waarvan ik één boek bijna uit heb.

Ik zie je bij de uitgang - Joosje Duk

Ik zie je bij de uitgang - Joosje Dus - Lebowski

Ik zie je bij de uitgang van Joosje Duk heb ik bijna uit en ik vind het een prachtig boek om te lezen. Joosje schrijft een dagboek in de periode dat haar vader met corona op de intensive care ligt. Erg aangrijpend, maar het is ook zo nodig om dit verhaal te vertellen. Mijn recensie verschijnt volgende week.

‘Begin april 2020. De wereld wordt langzaam wakker in een nieuwe realiteit wanneer Rogier Duk plotseling onwel wordt en in het ziekenhuis belandt. Hij blijkt een van de eerste ernstige coronapatiënten te zijn op een moment dat er nog vrijwel niets bekend is over het verloop van de ziekte. Duizend vragen, geen antwoorden. Elke dag bezoekt Joosje haar vader op de intensive care; een plek die we vooral kennen van de angstaanjagende beelden in het nieuws, maar die abstract blijft tot je er geweest bent. Er wordt haar aangeraden een dagboek bij te houden, zodat haar vader zijn ic-tijd later beter kan verwerken. Alles schrijft ze op: van de intieme momenten met haar vader tot de grapjes van de verpleging.’ 

Rovershart - Emma Anna

Rovershart - Emma Anna - Emmabooks

Na de blogtour van Hartendief mag ik nu ook meedoen met de blogtour van het tweede deel: Rovershart. Ik ben heel benieuwd hoe het verhaal tussen Artemis en Jurre verder zal gaan, dus ik kan niet wachten om te starten met lezen. Mijn recensie verschijnt op 21 oktober.

‘Artemis’ hart is niet alleen gestolen, maar nu ook gebroken. Haar vertrouwen in Jurre, maar vooral in zichzelf, is verdwenen. Alsof dat nog niet genoeg is, moet ze binnenkort ook weer gaan werken op de plek die ze zo vreest. Daisy, haar pleegmoeder, zorgt er niet bepaald voor dat Artemis’ sprookje ooit in de buurt van realiteit zal komen. 

Jurre beseft dat hij (alweer) een van de grootste fouten in zijn leven heeft gemaakt doordat hij het meisje voor wie hij gevallen is heeft voorgelogen. Hij wil niets liever dan het uitpraten en haar terugwinnen.

Maar is hun zomerfling het wel waard om voor te vechten? Artemis worstelt met wat ze wil en wie ze wil zijn, en Jurre heeft te kampen met zijn ex, die hun dochter het liefst helemaal bij hem weg zou willen houden en daar zo haar redenen voor heeft…’ 

DJ-serie - Lianne Reijntjes

Vacay in Saint Tropez - Lianne Reijntjes

Een paar weken geleden kreeg ik een mailtje van uitgeverij Loftbooks met de vraag of ik de driedelige DJ-serie van Lianne Reijntjes wilde lezen. Omdat ik graag met mijn hoofd in  vakantiemodus zit, zei ik meteen ja. Deze novelles verschijnen alleen als e-book en ik vertel je er alles over op 28 oktober.

‘ In de feelgoodnovelle Vacay in Saint-Tropez worden vriendinnen Chloe en Marissa uitgenodigd om vakantie te vieren in Saint-Tropez. Chloe heeft een relatie met de wereldberoemde dj Daniel Dee en nadat hij maanden heeft getourd zien ze elkaar daar eindelijk weer. Maar is hun relatie nog net zo sterk als voorheen? 

Marissa is van plan om deze dagen flink los te gaan en helemaal niet op zoek naar vastigheid. . Maar hangt er misschien toch een beetje liefde in de Franse lucht? Het wordt een vakantie vol zon, luxe en knappe lovers!’

Ik zal je vinden - Linwood Barclay

Ik zal je vinden - Linwood Barclay - Boekerij

Van Boekerij heb ik het boek Ik zal je vinden van Linwood Barclay gekregen. Het is alweer even geleden dat ik een thriller heb gelezen, dus hier heb ik erg veel zin in. Ik heb nog nooit iets van deze auteur gelezen, maar ik heb het gevoel dat ik dit boek enorm goed zal vinden. De recensie van dit boek zal begin november online komen. 

‘Techmiljonair Miles Cookson heeft meer geld dan hij ooit kan uitgeven, en alles waar hij ooit van heeft gedroomd – behalve tijd. Recent is er een terminale ziekte bij hem geconstateerd, en er is vijftig procent kans dat die erfelijk overdraagbaar is. Voor Miles betekent dit dat hij in zijn verleden moet gaan graven. Twintig jaar geleden is hij namelijk spermadonor geweest. Nu lopen er negen kinderen van hem rond die op het punt staan bepaalde zaken van hem te erven.

Terwijl Miles op zoek gaat naar de kinderen die hij nooit heeft gekend, begint de jonge documentairemaker Chloe Swanson aan een zoektocht naar haar biologische vader. Als Miles en Chloe uiteindelijk met elkaar in contact komen, wordt hun ontmoeting overschaduwd door een reeks mysterieuze en beangstigende gebeurtenissen: een voor een verdwijnen de andere erfgenamen zonder een spoor achter te laten, alsof ze nooit hebben bestaan. Is een van Miles’ kinderen zijn concurrenten aan het uitschakelen? In dat geval moet ook Chloe vrezen voor haar leven.’

Uit eigen verzameling...

Elke boekenworm heeft een eindeloze lijst met boeken die nog gelezen moeten worden en ik ben daar geen uitzondering op. Toch zijn er een paar boeken die ik heel graag dit jaar nog wil lezen.

Vallend duister - Robert Bryndza

Vallend duister - Robert Bryndza - Boekerij

Robert Bryndza is één van mijn favoriete auteurs van thrillers, dus ik kan niet wachten totdat Vallend duister in november uitkomt. Dit is het derde deel in de Kate Marshall-serie . Mocht je zijn boeken nog niet kennen dan raad ik je aan om er zo snel mogelijk in te starten.

‘Het detectivebureau van Kate Marshall gaat eindelijk echt van start als zij en haar partner, Tristan Harper, worden ingehuurd voor hun eerste grote zaak. Het is een cold case. Twaalf jaar geleden legde journaliste Joanna Duncan een politiek schandaal bloot, waarna ze spoorloos verdween. De meeste mensen zijn inmiddels verdergegaan met hun leven – behalve Joanna’s moeder.

Wanneer Kate en Tristan toegang krijgen tot de oorspronkelijke dossiers, ondervragen ze dezelfde verdachten en volgen ze dezelfde sporen als toen – maar die lopen ditmaal niet dood. Want tussen Joanna’s persoonlijke bezittingen vindt Kate de namen van twee jonge mannen die ook spoorloos verdwenen.

Terwijl Kate de laatste dagen van de drie vermiste personen met elkaar vergelijkt en in verband brengt, realiseert ze zich dat Joanna iets veel sinisterders had ontdekt dan men aanvankelijk dacht: de identiteit van een seriemoordenaar. Iemand die aast op mensen die niet snel zullen worden gemist. Hoe dichter Kate hem nadert, hoe duisterder het wordt.’

Perfecte resten - Helen Fields

Perfecte Resten - Helen Fields - Ambo| Anthos

Bookstagram made me do this! Ik heb zoveel goede dingen over deze serie van Helen Fields gehoord, maar ik heb er nog geen letter van gelezen. Dit jaar wil ik nog starten in Perfecte resten, want ik ben gewoon erg nieuwsgierig. Volgens mij kan dit boek niet tegenvallen.

‘Op een afgelegen plek in de Schotse Hooglanden staat een lichaam in lichterlaaie. Al wat achterblijft om het slachtoffer te kunnen identificeren zijn tanden en een reepje stof. Tegelijkertijd schreeuwt een vrouw om hulp in een afgesloten kamer ergens in Edinburgh. Het is Luc Callanachs eerste werkdag bij de Schotse politie en hij krijgt direct een moordonderzoek toegewezen. Net vertrokken bij Interpol wil hij zich graag bewijzen bij zijn nieuwe team en directe collega Ava Turner. De moordenaar is een geduchte tegenstander die vakkundig zijn sporen weet uit te wissen. Het duurt niet lang tot er nog een vrouw wordt ontvoerd; Callanach begint een race tegen de klok om het slachtoffer te vinden voordat het te laat is. Maar het daadwerkelijke lot van de ontvoerde vrouwen is gruwelijker dan Luc ooit had kunnen vermoeden…’

Londen & Seattle -Alexandria Bellefleur

Vorig jaar heb ik deel 1 (Elle & Darcy) van de Written in the Stars-serie van Alexandria Bellefleur gelezen en dat was een heerlijk boek om te lezen. Het heeft een heel jaar geduurd, maar in december komt eindelijk het tweede deel uit en ik sta vooraan om dit boek in de winkel te halen. 

Brendon gelooft volledig in de liefde. Hij heeft een datingapp gebouwd en is ervan overtuigd dat de ware ergens rondloopt, ook al heeft hij haar nog niet ontmoet. Of toch wel? Als de beste vriendin van zijn zus onverwacht naar Seattle komt, maakt zijn hart een sprongetje. Hij was als jongen al verliefd op Annie. Annie daarentegen is niet op zoek naar liefde. Na verschillende slechte ervaringen gelooft ze er niet meer in. Het enige probleem is dat ze zich tot Brendon aangetrokken voelt. Heel erg zelfs.

Terwijl ik deze blog schrijf, vraag ik me eigenlijk al af hoe ik al deze boeken uitgelezen krijg in maar tien weken tijd. Komt vast goed, want het zijn allemaal veelbelovende boeken. 

Heb jij ook een lijst met boeken die je nog wil lezen in 2021? Zo ja, welke titels heb jij erop staan? Misschien kan ik daar 2022 mee starten =).

Fijne dag vandaag.

Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.