Een nieuwe zomer in de kleine bakkerij – Jenny Colgan

In de afgelopen jaren heb ik al meerdere boeken van Jenny Colgan gelezen en ik ben niet altijd erg positief geweest. De eerste drie delen van De kleine bakkerij-serie heb ik wel altijd met plezier gelezen, dus ik wilde Een nieuwe zomer in de kleine bakkerij ook graag lezen. Het blijkt dat Jenny Colgan en ik een ding gemeen hebben…

Een nieuwe zomer in de kleine bakkerij - Jenny Colgan - Luitingh-Sijthoff

‘Diep ademhalen, dacht ze. Diep ademhalen. Ik ben er, Nonno, zei ze in gedachten. Het is me gelukt. Ik vind het niet fijn, maar ik ben er.’

Flaptekst

Als Marissa Rossi op het prachtige eiland Mount Polbearne aankomt, merkt ze van de mooie omgeving nauwelijks iets op. Sinds de dood van haar geliefde grootvader is ze zichzelf niet en heeft ze een angststoornis ontwikkeld. Zelfs het koken van heerlijke Italiaanse gerechten, normaal haar passie, is haar nu te veel. Marissa houdt zich schuil in haar vakantiehuis, totdat ze van haar therapeut haar horizon moet gaan verbreden. Dat wordt echter behoorlijk bemoeilijkt door Marissa’s nieuwe buurman, een aantrekkelijke, maar luidruchtige Russische pianoleraar.

Toch lukt het Marissa om vrienden te maken. Zoals Polly, die voor haar bakkerij aan het strand dringend nieuwe plannen moet maken. De zaak heeft behoefte aan sprankelende ideeën, aan meer jeu, meer… dolce vita?

Mijn mening

Het omslag van het vierde deel van De kleine bakkerij-serie past precies bij de andere delen: we zien de kleine bakkerij, papegaaiduiker Neil en het is duidelijk zomer in Mount Polbearne. Ondanks dat ik dit boek digitaal heb gelezen, moet ik nog een fysiek exemplaar bemachtigen. Ik wil de serie compleet in mijn boekenkast hebben staan natuurlijk. De titel van het boek is misschien niet origineel, maar een andere titel zou niet passen bij de rest van de serie.

Een nieuwe zomer in de kleine bakkerij gaat niet meer over Polly, maar over een nieuwe bewoner: Marissa Rossi. Marissa heeft het moeilijk en sluit zichzelf het liefst op in haar nieuwe huisje. Ondanks dat Marissa zo haar problemen heeft, legt Jenny Colgan daar niet teveel nadruk op. Hierdoor wordt het verhaal niet dramatisch, maar leest het prima weg. Marissa komt over als een vriendelijk en leuk mens. 

BoekenBoeken

Er gebeurt veel in het verhaal, waardoor het soms te snel gaat. Aan de andere kant worden sommige kleine gebeurtenissen juist erg uitgebreid beschreven. Hier had wat mij betreft iets meer balans in mogen zitten. Het is allemaal prima te volgen en het boek leest als een trein, dus echt veel last heb je hier als lezer niet van. 

Jenny Colgan en ik hebben blijkbaar wel iets gemeen: liefde voor de boyband The Backstreet Boys. Als ik een auteur was dan zou ik ze ook ooit in mijn boek willen verwerken en Jenny doet dit gewoon. Ja, dan heb je mij voor je gewonnen natuurlijk ☺️

Een nieuwe zomer in de kleine bakkerij is een leuk boek om te lezen. Dit deel past goed bij de andere delen, ondanks dat het boek een andere hoofdpersonage heeft. Een fijne feelgood om van te genieten. 

Liefs!

Titel: Een nieuwe zomer in de kleine bakkerij | Auteur: Jenny Colgan | Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff | 334 pagina’s |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.