3 boeken die komende zomer mee op vakantie gaan

Nog maar enkele weken en we vertrekken naar Kroatië. Omdat ik niet zonder boek wil komen te zitten, heb ik Kobo Plus weer aangeschaft. Zo heb ik altijd keus genoeg. Daarnaast zijn er drie boeken die komende zomer sowieso meegaan op vakantie en die deel ik graag met je.

Boeken zomer vakantie

1. De geheimen van Maxton Hall - Mona Kasten

De geheimen van Maxton Hall - Mona Kasten - boeken zomer vakantie

‘Geld, glamour, luxe en macht: de vier zaken die de dienst uitmaken op Maxton Hall College en vier kwaliteiten die Ruby Bell niet bezit. Maxton Hall is een van de duurste, meest gerenommeerde privéscholen van Engeland en de klassieke Maxton Hall-student is een nazaat van een eeuwenoud adellijk geslacht, van invloedrijke politici of van grootheden uit de zakenwereld, geen dood­gewoon meisje met een studiebeurs. Daarom wil Ruby het liefst zo snel mogelijk afstuderen en in de tussentijd zo min mogelijk opvallen.

Ruby had nooit verwacht dat ze verliefd zou worden op James Beaufort, de schatrijke, ogenschijnlijk onbereikbare erfgenaam van het Beaufort herenmode-imperium. Maar onder zijn arrogantie bleek een heel andere James te zitten: een gevoelige jongen vol dromen, die perfect bij Ruby leek te passen… tot hij haar voor de ogen van iedereen liet vallen. Ruby is er kapot van. Nog nooit heeft ze zulke intense gevoelens voor iemand gehad en nog nooit is ze zo diep gekwetst. Ze wil haar oude leven terug, toen ze nog niemand kende op Maxton Hall en geen deel uitmaakte van de elitaire en verdorven wereld van haar klasgenoten. Maar ze kan James niet vergeten. Ze leven in compleet andere werelden, maar wat als ze toch voor elkaar zijn voorbestemd?’

De geheimen van Maxton Hall is het tweede deel van de Maxton Hall-serie en valt als het goed is eind deze week op de deurmat. Ik ga mijn best doen om dit boek niet aan te raken voordat we op vakantie gaan, maar ik kan het niet beloven. Al maanden kijk ik uit naar dit boek. Ik hoop dat dit deel net zo goed is als het eerste deel. 

2. Oog om oog - M.J. Arlidge

Oog om oog - M.J. Arlidge - boeken zomer vakantie

Zes criminelen in Engeland hebben anonimiteit verkregen. Door de ongelooflijke wreedheden uit hun verleden leek een nieuwe start en re-integratie onmogelijk, totdat de overheid besloot hen een tweede kans te geven: elk van hen kreeg een nieuwe identiteit, in een nieuwe stad, met een nieuwe baan – en niemand die het ooit te weten zou komen. Dat dachten ze tenminste.

Sociaal medewerkster Olivia begeleidt gevangenen om te re-integreren in de maatschappij. Maar als de échte identiteit van haar ex-gevangenen gelekt wordt aan de familie van het slachtoffer maakt Olivia kennis met de meest duistere kanten van de mens. Want de familieleden willen allemaal, stuk voor stuk, gerechtigheid voor het onrecht dat hun geliefden jaren geleden is aangedaan. En zeg nou eerlijk, wie zou er geen wraak willen voor een onvergeeflijke daad?’

Oog om oog van M.J. Arlidge komt uit als ik op vakantie ben, dus die zal ik online aanschaffen voor mijn e-reader. Ik ben gek op alle boeken van deze auteur, dus dit boek staat hoog op mijn lijstje. Oog om oog is een stand alone, dus ik ben natuurlijk erg nieuwsgierig of dit verhaal weer net zo spannend is als al zijn andere boeken.

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023

3. De dochter uit Parijs - Kristin Harmel

De dochter uit Parijs - Kristin Harmel - boeken zomer vakantie

Parijs, 1939. Elise en Juliette worden dikke vriendinnen op de dag dat ze elkaar ontmoeten in het prachtige Bois de Boulogne. Hoewel de oorlog Europa snel nadert, vermoedt geen van beide vrouwen dat hun leven op het punt staat onherroepelijk te veranderen.

Wanneer Elise een doelwit wordt van de Duitse bezetters, vertrouwt ze Juliette haar kostbaarste bezit toe: haar jonge dochter, die bevriend is met Juliettes eigen dochter. Maar tijdens een oorlog is het nergens veilig, zelfs niet in een rustige kleine boekwinkel zoals Juliettes Librairie des Rêves, en als hun buurt gebombardeerd wordt, valt Juliettes wereld uiteen.

Als de oorlog ten einde is keert Elise terug om zich te herenigen met haar dochter, maar bij aankomst ligt de boekhandel van haar vriendin in puin. Overlevende buren vertellen haar dat Juliette en een klein meisje het hebben overleefd. Maar welk van de twee meisjes – en wat gebeurde er in die laatste momenten voor het noodlot toesloeg? Juliette lijkt spoorloos verdwenen en heeft alle antwoorden met zich meegenomen. Elises wanhopige zoektocht om erachter te komen wat er met haar dochter is gebeurd, brengt haar uiteindelijk naar New York – en naar Juliette.’

De dochter uit Parijs staat al een tijdje op mijn lijstje, omdat het me een prachtig verhaal lijkt. Ik ben niet bekend met de boeken van Kristin Harmel, maar volgens mij wordt het tijd om kennis te maken. Ben jij bekend met haar boeken?

Dit zijn de drie boeken die komende zomer sowieso meegaan op vakantie. Ik hoop echt weer lekker veel te lezen, want op het moment lees ik echt veel te weinig. Ik kijk er naar uit om mezelf weer helemaal te verliezen in een goed boek.

Welke boeken gaan met jou mee op vakantie?

Liefs!

6 reacties

  1. Mijn e-reader staat zo vol met boeken, dat ik niet durf te zeggen wat er op staat. Sowieso het e.e.a. van B A Paris en van M.J. Arlidge. Dus de kans is best aanwezig dat het een boek van een van deze schrijvers wordt.

  2. Inmiddels heb ik ook een aardige voorraad staan, dus kan nog niet zeggen welke ik ga lezen. Waarschijnlijk wel het laatste deel van De Zeven Zussen.
    En een nieuwe Arlidge, ik ben erg benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.