Maxton Hall College – Mona Kasten

Als je mij al langer volgt dan weet je dat ik groot fan ben van de Again-serie van Mona Kasten. Begin Again las ik ongeveer in 24 uur uit en ook de andere vier delen vond ik fantastisch. We hebben er even op moeten wachten, maar vorige week verscheen het eerste deel van een nieuwe serie. Kan Mona Kasten met Maxton Hall College mij weer helemaal inpakken?

Maxton Hall College - Mona Kasten - Boekerij

‘ “Je gaat wat je gisteren hebt gezien heel snel vergeten, begrepen? Als ik erachter kom dat je er ook maar iets over zegt, laat ik je van school trappen.”

Hij drukt me iets in de hand. Als ik me realiseer wat hij me zojuist heeft gegeven, verstijf ik.’

Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022

Flaptekst

‘Geld, glamour, luxe en macht – de vier kwaliteiten die de dienst uitmaken op Maxton Hall College en vier kwaliteiten die Ruby Bell niet bezit. Maxton Hall is een van de duurste, meest gerenommeerde privéscholen van Engeland en de klassieke Maxton Hall-student is een nazaat van een eeuwenoud adellijk geslacht, van invloedrijke politici of van grootheden uit de zakenwereld, geen doodgewoon meisje met een studiebeurs. Daarom wil Ruby het liefst zo snel mogelijk afstuderen en in de tussentijd zo min mogelijk opvallen. 

Ze brengt vrijwel al haar tijd door in de eeuwenoude bibliotheek, tussen de stoffige, in leer gebonden boeken. Op veilige afstand van iedereen en bovenal van de schatrijke James Beaufort, de onofficiële leider van het college. Maar dan ontdekt Ruby iets wat niemand anders weet – een geheim dat desastreus zou kunnen zijn voor de reputatie van de familie Beaufort. Voor ze het weet, bevindt ze zich precies daar waar ze nooit wilde zijn: diep in het verraderlijke web van Maxton Hall. Komt ze hier weer ongeschonden uit?’

Mijn mening

Het omslag

Zoals altijd beginnen we met de buitenkant en die is prachtig. Werkelijk, wat een plaatje. Het boek komt als hardcover en als e-book, maar als je het mij vraagt moet je dit boek niet digitaal lezen. Elke boekenkast verdient dit boek. Ook zonder de papieren omslag is het een juweeltje. Ik blijf er maar naar kijken. 

Naast het prachtige omslag, heeft dit boek zogenaamde sprayed edges (geen idee hoe ik dat in het Nederlands moet noemen). De zijkanten van de bladzijden zijn gekleurd. Kijk hoe mooi dit is:

Maxton Hall College - Mona Kasten - Boekerij 2

Ik was al verliefd, voordat ik een letter had gelezen. Er is heel goed over dit boek nagedacht en ik denk dat alle boekenwurmen hier erg blij van worden. 

De titel slaat op de school waar Ruby en James elkaar ontmoeten en het is de belangrijkste plek in het verhaal. Ik vraag me wel af hoe de andere delen dan zullen gaan heten. Helaas is hier nog niets over bekend.

Het verhaal

Laten we het dan eens hebben over het verhaal. Ik heb serieus mijn best gedaan om dit boek niet in één ruk uit te lezen, omdat ik al vrij snel doorhad dat ik daar erg veel spijt van zou krijgen. Mona Kasten heeft mij met Maxton Hall College weer helemaal ingepakt. Als ik aan het boek denk dan voel ik de vlinders door mijn buik vliegen, want ik ben verliefd geworden op dit verhaal.

Het verhaal doet mij denken aan Begin Again, dus misschien is het niet heel origineel meer. Toch heb ik van elke letter genoten. Mona Kasten schrijft de sterren van de hemel en haar personages kruipen in je hoofd en je hart. James is de typische bad boy, maar ik zou heel graag een beschuitje met hem willen eten ☺️. Ruby is lief, slim, leuk, grappig, serieus en de tegenpool van James. 

Natuurlijk heb ik puntjes van kritiek. Het boek heeft maar 368 bladzijden en dat is echt niet genoeg, want ik wilde niet stoppen met lezen. Daarnaast weten we nog niet wanneer het tweede deel uitkomt en ik vraag me serieus af hoe ik die tijd door moet komen. 

Ik hoop dat mijn enthousiasme over dit boek van het beeldscherm afspat, want Maxton Hall College verdient het. Mona Kasten verdient het. Dit boek staat opeens met stip op nummer 1 in mijn favorietenlijstje van 2022. Misschien begin ik vanavond gewoon opnieuw…

Liefs!

Titel: Maxton Hall College | Auteur: Mona Kasten | Uitgeverij: Boekerij | 368 pagina’s |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.