Boekentips #2: romans

Tijd voor een nieuwe lading boekentips. In een poll op Instagram heb ik gevraagd of ik boekentips moest delen voor het genre thriller of roman. Daar kwam al snel naar voren dat er vraag naar romans is, dus ik deel je vandaag mijn eerste drie tips in dit genre.

Mocht je tips voor mij hebben dan hoor ik het heel graag natuurlijk.

1. Een schitterend gebrek ~ Arthur Japin

Een schitterend gebrek - Arthur Japin

Als we het over de top van de Nederlandse auteurs in de literatuur hebben dan hoort de naam van Arthur Japin zeker in dat rijtje. Mijn absolute favoriet van hem is Een schitterend gebrek. Zelf vind ik dat dit boek veel te weinig aandacht krijgt en daarom zet ik hem graag bovenaan mijn lijstje. 

Het verhaal gaat over de liefde tussen Lucia en Casanova. Ze beloven elkaar eeuwige trouw, maar door een vreselijke ziekte voelt Lucia zich gedwongen om te vluchten. Hij denkt dat het verraad is, maar zij doet alles juist vanwege haar liefde voor Casanova.

Waarom vind ik dat je dit boek gelezen moet hebben? Naast dat het verhaal erg mooi is en de schrijfstijl van Japin fantastisch, is dit een boek waar je over na blijft denken.  Dit boek heb ik zelf tien jaar geleden gelezen en ik vind het nog steeds één van de mooiste boeken die ik in mijn kast heb staan. Absoluut een aanrader!

2. Wie naar de sterren grijpt - Kristin Hannah

Wie naar de sterren grijpt - Kristin Hannah

Het gebeurt wel eens dat er een traan over mijn wang rolt, omdat ik zo geraakt word door een boek. Bij Wie naar de sterren grijpt zat ik gewoon enorm te snotteren. Dit boek was mijn eerste kennismaking met Kristin Hannah en sindsdien ben ik fan van ongeveer al haar boeken. Wat een geweldige auteur. 

Al hun hele leven zijn Kate en Tully hartsvriendinnen. Als kinderen beloven zij elkaar om er altijd voor elkaar te zullen zijn. Dit gaat dertig jaar goed, maar dan barst de bom en raken ze elkaar kwijt. Totdat Tully een oproep krijgt…

Ik hoop dat je dit prachtige boek al gelezen hebt en dat je ook deel twee al in je bezit hebt. Er is namelijk een vervolg gekomen: Verder dan de sterren. Mocht je deze twee boeken nog niet gelezen hebben dan weet je wat je op je TBR-lijstje moet zetten =).

P.S. Op Netflix vind je Firefly Lane; de serie gebaseerd op Wie naar de sterren grijpt. Ik heb nog niet gekeken, maar ben het zeker wel van plan.

BoekenBoeken

3. P.S. Ik hou van je ~ Cecelia Ahern

P.s. Ik hou van je - Cecelia Ahern

Dit boek zal voor de meeste lezers van romans vast bekend zijn: P.S. Ik hou van je. Cecelia Ahern heeft meer goede boeken geschreven, maar dit is toch echt wel haar beste werk. Ook dit boek zorgde met enige regelmaat dat mijn wangen nat werden van de tranen. 

Gerry en Holly zijn gelukkig samen, maar dan wordt Gerry ongeneeslijk ziek. Al snel komt hij te overlijden en staat Holly er alleen voor. Gerry heeft alleen nog een paar verrassingen in petto voor Holly, waardoor het voor Holly misschien iets dragelijker wordt.

Dit verhaal is zo goed bedacht. Liefde, verdriet, pijn, maar ook hoop, geloof en een beetje humor; het komt er allemaal in terug. Zeker de moeite waard om te lezen. Afgelopen jaar is deel twee uitgekomen (vele jaren later), maar die vind ik minder goed dan het eerste deel. Daarnaast is dit boek verfilmd, maar de film zou ik links laten liggen. Het boek is zoveel beter.

Dit waren ze voor vandaag. Drie van mijn favoriete romans, waarvan ik denk dat je ze gelezen moet hebben. Binnenkort zal ik er weer een paar delen, omdat mijn lijst enorm lang is. 

Mocht jij een leuke tip hebben dan hoor ik dat ook heel graag. Ik lees graag mooie, ontroerende romans en mijn TBR-lijst kan niet lang genoeg zijn.

Fijne dag vandaag!

Liefs!

2 reacties

    1. Dan vind je Wie naar de sterren grijpt ook zeker erg mooi. Een schitterend gebrek is een ander soort boek, maar ook zo mooi. Ik hoor het graag als je één van de twee gelezen hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.