Tegen beter weten in – Charlotte de Monchy

Bloggen is mijn hobby en daar probeer ik mijn omgeving niet teveel mee lastig te vallen. Hoe leuk is het dan als je beste vriendinnetje spontaan een recensie van een boek schrijft? Nu was ze zo enthousiast over het boek Tegen beter weten in dat ze spontaan een recensie heeft geschreven. Ben je er klaar voor?

Tegen beter weten in - Charlotte de Monchy

” ‘Mmmm, hoe ziet mijn hoofd er dan uit volgens jou?’

‘Alsof je regelmatig naar een dure kapper gaat en in zo’n stoomkamer zit bij de gym, die je poriën extra diep reinigt met eucalyptus. Wat gaan we eigenlijk doen?’ ”

Korte inhoud

“Lois werkt voor een kleine, noodlijdende uitgeverij in Amsterdam. Er ligt daar in een la nog een bijna verlopen contract voor een biografie over Marius Delaive, een Nederlandse tienerster uit een beroemde boyband. Die biografie zou de uitgeverij uit de rode cijfers kunnen halen.

Helaas woont Marius inmiddels in Canada, waar hij een houtbewerkingsbedrijf is begonnen, en wil hij met rust gelaten worden. Het contract heeft hij destijds getekend onder druk van zijn agent maar nu wil hij er niets meer mee te maken hebben.

 

Lois wordt door haar werkgever naar Canada gestuurd om zo veel mogelijk informatie van Marius los te krijgen en het boek toch te schrijven. Het is voor haar een mooie kans, aangezien ze droomt van een carrière als schrijfster. Bovendien komt het haar meer dan goed uit om een tijdje naar het buitenland te gaan en zo haar ex te ontlopen. 

Ze neemt haar intrek in een gemoedelijke B&B en wordt meteen vriendinnen met de sympathieke verhuurder Jill. Jills beste vriend Chris is ook een goede vriend van Marius; dat beschouwt Lois als een veelbelovende start. Maar het blijkt veel moeilijker dan ze ooit had gedacht om door te dringen tot de stugge voormalige popster.”

BoekenBoeken

Judiths mening

Vorig jaar mei zouden mijn vriend en ik drie weken door Indonesië gaan rondtrekken, waarvan we de meeste tijd verwachtten op Bali door te brengen. Tijdens deze reis zou ik daar mijn 37e verjaardag vieren.

Toen in maart de intelligente lockdown, vanwege Corona, afgekondigd werd, werd ons al snel duidelijk dat deze mooie reis helaas niet door zou gaan en vierde ik mijn 37e verjaardag thuis. Eén van mijn beste vriendinnen had een heel leuk en lief ‘Bali-thuisblijf-verjaardagscadeaupakket’ samengesteld. Zo kon ik me tóch even in Bali bevinden. In dit pakket zat onder andere het boek Nee heb je van Charlotte de Monchy (in deze heerlijke feelgood reist de hoofdpersoon naar Bali voor haar werk én haar zus woont daar).

Hoewel feelgood mijn favoriete boekengenre is, moet ik met schaamte bekennen dat de boeken van Charlotte de Monchy mij niet bekend waren. Nu verbaast me dat, want nadat ik Nee heb je voor mijn verjaardag kreeg, heb ik  Charlotte de Monchy online opgezocht en bleek dat ze toch de nodige boeken heeft geschreven.

Nee heb je heb ik in de zomervakantie gelezen; het is een erg leuk verhaal en hij las heerlijk weg tijdens de zomerse temperaturen waar we op dat moment in Nederland van genoten.

Hierdoor werd ik nieuwsgierig naar haar andere boeken. Vorige week pakte ik Tegen beter weten in uit de boekenkast. Ik heb enorm genoten van dit boek. De hoofdpersonen zijn leuk beschreven, alsook de omgeving; ik zag het bos, Jims Inn en The Red Deer helemaal voor me. De hoofdstukken wisselen het verhaal van Jill en Lois af, wat helemaal niet storend is maar juist erg leuk.

Ik vond dit boek leuker dan Nee heb je en ik ben zeker van plan de andere boeken van Charlotte de Moncy ook te gaan lezen.

Heb je zin in een feelgood wat heerlijk wegleest en waar je blij van wordt? Dan raad ik je dit boek zeker aan!

Liefs!

Titel: Tegen beter weten in | Auteur: Charlotte de Monchy | Uitgeverij: Boekerij | 336 pagina’s |

5 reacties

  1. Wat een leuk cadeau van je vriendin 😉
    Vooral leuk dat je zo weer op een nieuwe schrijver uit komt en er ineens weer een hoop ‘in te halen’ valt!
    Ik ga ze ook eens op mijn lijstje zetten (in plaats van de boeken in een pakketje weg doen ) ..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.