BooksandBabbels #4

Vandaag is het tijd voor BooksandBabbels #4. De laatste BooksandBabbels plaatste ik op 10 mei, dus het is wel er wel weer tijd voor. Leuk weetje voordat we gaan starten: dit wordt mijn allereerste blogpost op mijn Macbook =). Zo blij!

Heb je een bakje thee bij de hand?

Pak een bak thee en klets mee...

Laat ik meteen beginnen met mijn nieuwe laptop, want daar ben ik toch een partijtje blij mee. 

Voor mijn werk heb ik een fijne laptop waar ik eigenlijk alles mee deed. Niet alleen voor school, maar ook voor mijn blog, foto’s, Instagram etcetera. Pas geleden was er iets mis en moest onze systeembeheerder er naar kijken. Op een gegeven moment gaf hij aan dat de laptop misschien wel opgestuurd zou moeten worden en toen raakte ik lichtelijk in paniek. Alles van mijn blog stond erop en ik kon echt niet zonder.

Toen ik thuiskwam vertelde ik het tegen Mike en hij had al vaker tegen mij gezegd dat ik een eigen laptop aan zou moeten schaffen voor mijn blog. Ik wist dat hij gelijk had, maar wat voor één dan?

Eigenlijk had ik meteen een Macbook in mijn hoofd, omdat ik nou eenmaal dol ben op de producten van Apple. Afgelopen maandag begon ik er weer over tegen Mike, omdat ik niet begreep welke Macbook ik dan zou moeten kopen. Hij zei dat hij zich er in ging verdiepen. Op dinsdag kwam ik na een lange dag thuis en stond er opeens een nieuwe laptop voor mij klaar; hij had het allemaal alweer geregeld. Mijn topper!

Zoals je misschien wel begrijpt, moet ik nog enorm wennen aan het werken met een Macbook. Daarnaast is het momenteel erg druk waardoor ik weinig tijd heb om het allemaal op mijn gemak uit te vogelen. Toch typ ik nu mijn eerste blog ermee en ik zit met een dikke glimlach voor mijn beeldscherm.

Koekje erbij?

Zoals je misschien wel weet ben ik november 2020 gestart met de basisopleiding bij de Schrijversacademie. Na vier modules, heel veel huiswerkopdrachten en leuke lessen zit het er helaas op. 22 juni was de laatste online les en dat was best intens. 

Voor de laatste module moesten we een kort verhaal van ongeveer 1200 woorden schrijven en dat werd het eindstuk. Ik koos er heel bewust voor om een persoonlijk verhaal te schrijven, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Uiteindelijk ben ik erg trots op mijn laatste verhaal en misschien ga ik het hier ooit een keertje delen. 

Helaas begint ook bij de Schrijversacademie nu de vakantie, maar na de zomer kan ik een specialisatie gaan kiezen. Ik weet nog steeds niet zeker of ik start met Columns & Blogs of met Redactie. Gelukkig mag ik er even over nadenken.

Booksandbabbels babbelt nog even door...

Er staan een hoop leuke dingen op de planning de komende maanden waar ik erg naar uitkijk. Zo gaan we met mijn ouders en mijn broer en zijn gezin een weekend naar de Efteling (op de dag dat deze post online komt). We slapen in Bosrijk en hebben vier dagen toegang tot het park. Ik ben dol op de Efteling, dus ik kan serieus niet wachten tot het zover is.

De weekenden beginnen weer voller te raken met etentjes, afspraken met vrienden en dagjes weg. Zo fijn dat alle coronamaatregelen langzaamaan ingetrokken worden en we weer echt kunnen genieten. Natuurlijk helpt het ook dat de zon een stuk vaker schijnt.

Waar ik misschien nog het meest naar uitkijk is de vakantie. Zes weken even geen school, maar even tot rust komen. We gaan ook twee weken met de caravan naar Toscane en dat moet de kers op de taart worden. Ik hoop dat het allemaal door kan gaan, want ik heb het nodig (net als zoveel mensen, denk ik).

Een moment van rust.

Zoals (bijna) altijd wil ik het ook nog even hebben over boeken. Ik had mijn leesdoel gesteld op 50 boeken dit jaar en op dit moment lees ik boek nummer 26. Ik lig goed op schema. Op dit moment lees ik Tot aan de zon en terug van Jill Mansell samen met Bookstagrammers Nikki en Christina. Tot op heden een erg leuk boek om te lezen. 

BoekenBoeken

Hoewel ik dit jaar veel goede boeken heb gelezen, moet ik eerlijk bekennen dat ik ook echt wat minder goede boeken gelezen heb. Ik hoop dat dit de komende maanden minder voor zal komen. Dat moet haast wel, want er staan een hoop leuke samenwerkingen op de planning. Zo doe ik mee met de blogtour van Bordeauxrood van Luce van Leer en mag ik Hartendief recenseren van Emma Anna. Ik kan niet wachten om deze boeken te lezen.  

Pauze voorbij!

Zo, weer genoeg gebabbeld voor deze keer. Ik hoop dat je BooksandBabbels #4 gezellig vond en natuurlijk vind ik het leuk als je een reactie achterlaat.

Mocht je nog tips hebben voor mijn Macbook of leuke leestips dan houd ik me graag aanbevolen. Fijne dag vandaag!

Liefs!

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.