Favoriete boeken van 2021 (deel 1)

De eerste helft van 2021 zit er alweer op en het is tijd om de balans op te maken. Tot nu toe heb ik 25 boeken uitgelezen en ben ik met nummer 26 bezig. Sommige boeken waren heel goed en andere een stuk minder. Vandaag blikken we terug op mijn favoriete boeken van 2021 tot nu toe. 

Zoals je misschien weet, lees ik vooral thrillers, romans en feelgoodboeken. Ook heb ik een paar YA-boeken gelezen en ben ik bezig geweest met boeken over persoonlijke ontwikkeling.  Van elk genre kies ik één favoriet boek. Ben je er klaar voor?

Favoriete feelgood: Van Chanel naar flanel

Aan het begin van het jaar had ik last van een leesdip en dat kwam door een boek waar ik een beetje chagrijnig van werd. Mijn beste vriendinnetje Judith raadde mij toen aan om Van Chanel naar flanel te lezen van Marijke Vos en dat hielp meteen. 

Van Chanel naar Flanel is een heerlijke feelgood zoals een feelgoodboek ook zou moeten zijn: veel humor, de nodige drama en een gelukkig eind. Echt een goed boek om uit je leesdip te komen, mocht je daar last van hebben.

Helaas heb ik dit jaar meer feelgoodboeken gelezen die ik niet zo goed vond, erg jammer. Mocht je een leuke tip hebben dan hoor ik het graag.

Mijn recensie van Van Chanel naar Flanel lees je hier.

Favoriete roman: Sant'Anna

In de afgelopen zes maanden heb ik veel mooie romans mogen lezen, maar ik mag er nu maar één kiezen en dat is Sant’Anna geworden van Jerrad Hoff.

Jerrad Hoff heeft mij zelf benaderd met de vraag of ik zijn boek wilde lezen en hoewel ik een beetje huiverig was, heb ik toch ja gezegd. Toen ik eenmaal begon in dit boek was ik verkocht. 

Dit verhaal vertelt het verhaal van Chiara Arrighetti, een meisje dat haar hele familie verliest in de Tweede Wereldoorlog en daarna verder moet met haar leven. Bijzonder, heftig en erg mooi. Wat mij betreft zeker een dikke aanrader.

Mijn recensie van Sant’Anna lees je hier.

Favoriete thriller: De Kustmoorden

Kiezen voor mijn favoriete thriller was niet echt een moeilijke opgave, want ik ben echt heel erg enthousiast over De kustmoorden van J.D. Barker en James Patterson. Wat een briljante samenwerking.

Ik ben dol op de boeken van M.J. Arlidge, Nicci French, Robert Bryndza en James Patterson en J.D. Barker staan ondertussen ook op mijn favoriete lijstje. Dit boek is vanaf de eerste tot en met de laatste bladzijde spannend en niet opzij te leggen. Ik verbaasde me elke keer weer over de rare kronkels in dit boek en ik heb me vaak afgevraagd of de auteurs zelf nog wel begrepen hoe het in elkaar zat. Uiteindelijk kwam alles bij elkaar en was het een steengoed einde.

Mijn recensie van deze fantastische thriller lees je hier.

Favoriete Young Adult: Lief meisje, kwaad bloed

Het genre Young Adult ga ik steeds meer waarderen. Ik ben begonnen met Moordgids voor lieve meisjes waar ik erg enthousiast over was en Lief meisje, kwaad bloed is het volgende deel in deze serie van Holly Jackson. 

In Lief meisje, kwaad bloed gaat Pip Fitz-Amobi weer een moord oplossen, ondanks dat ze had beloofd om dit niet meer te doen. Natuurlijk gaat ook dit onderzoek niet zonder slag en stoot.

 Ondanks dat ik dit boek minder goed en geloofwaardig vond als het eerste deel, was het gewoon een heerlijk verhaal om te lezen. Ik hoop echt dat jongvolwassenen dit boek oppakken en zien hoe ontzettend leuk lezen kan zijn. Aan Holly Jackson kan het in ieder geval niet liggen. 

Mijn recensie van Lief meisje, kwaad bloed lees je hier.

Favoriete : Master Your Mindset

Dit jaar heb ik ook andere boeken gelezen, bijvoorbeeld over persoonlijke ontwikkeling. Het boek dat elke dag in mijn hoofd spookt sinds ik het gelezen heb is Master Your Mindset van Michael Pilarczyk.

Ik gun iedereen het enorm om dit boek op te pakken en te lezen. En eigenlijk moet je het niet alleen lezen, maar echt tot je nemen. Dat klinkt weer wat gek, maar dit boek geeft zoveel inzichten. Soms logische inkoppertjes, maar soms ook inzichten waar je even goed over na moet denken. 

De vraag die Michael je stelt is: ‘ Leef jij je mooiste leven?’  Een vraag die ik heel erg belangrijk vind om regelmatig te beantwoorden. Dankzij dit boek ben ik nog harder gaan werken voor mijn blog, omdat ik daar écht gelukkig van word. Binnenkort ga ik dit boek voor de tweede keer lezen. Doe je mee?

Lees mijn recensie hier.

Dit waren mijn favoriete boeken van 2021 tot nu toe en ik vind het best een mooie lijst. Ik ben erg benieuwd hoe mijn lijstje aan het einde van het jaar eruit ziet. 

Wat zijn jouw favoriete boeken van 2021 tot nu toe? Zitten we een beetje op één lijn of juist helemaal niet? Heb je misschien nog tips voor mij? Ik hoor het uiteraard graag. 

Fijne dag vandaag!

Liefs.

2 reacties

  1. Ik heb alleen Master your mindset niet gelezen, maar de andere boeken die je noemt wel en die vond ik allemaal ook goed/mooi/leuk, dus wij blijven wel op dezelfde lijn zitten! ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.