Lief meisje, kwaad bloed – Holly Jackson

Vorig jaar las ik het boek Moordgids voor lieve meisjes van Holly Jackson. Ik lees niet vaak Young Adult-boeken, maar dit boek werd zo geprezen dat mijn nieuwsgierigheid gewekt werd. Daar heb ik zeker geen spijt van gehad, want wat heb ik ervan genoten. Toen ik hoorde dat er een tweede deel zou komen, was ik ook meteen enthousiast (en een beetje sceptisch). Ondertussen heb ik Lief meisje, kwaad bloed uit en vertel ik je heel graag wat ik ervan vond.

Lief meisje kwaad bloed - Holly Jackson

” ‘Als de politie geen onderzoek wil uitvoeren, en geen contact op wil nemen met de media en zo, wat kunnen wij dan doen om Jamie te vinden? En daar wil ik het dus met je over hebben, Pip.’ “

Korte inhoud

Na de zoektocht op Andie Bell heeft Pip besloten om te stoppen als detective. Haar podcast over de moord heeft het goed gedaan, maar de zaak heeft haar ook een hoop gekost.

Dan wordt Jamie Reynolds vermist en de politie doet niets. Om de familie te helpen gaat Pip toch op zoek naar Jamie en breekt ze haar eigen belofte om te stoppen als detective.

 

Pip probeert alle losse eindjes aan elkaar te knopen, maar het lijkt steeds tot niets te leiden. Ondertussen leert ze weer veel geheimen van haar dorp kennen en wordt ze ook behoorlijk tegengewerkt.

Lukt het Pip deze keer weer om de zaak op te lossen of was de zoektocht naar de moordenaar van Andie Bell beginnersgeluk? 

Mijn mening

Pip Fitz-Amobi zit nog maar op de middelbare school, maar heeft al wel een moordzaak opgelost. Misschien een beetje onrealistisch. Ik heb me daarom ook wel afgevraagd of ik Lief meisje, kwaad bloed wel moest gaan lezen. Begrijp me niet verkeerd, ik was echt dol op Moordgids voor lieve meisjes. Aan de andere kant houd ik wel van realistische boeken, dus ik was wat sceptisch.

De omslag van Lief meisje, kwaad bloed past erg goed bij het eerste deel van deze serie. Ze staan samen prima in mijn kast en ik vind dat er goed nagedacht is over beide omslagen. Deze omslag valt op, trekt aan en de titel is interessant. Het heeft alle ingrediënten om in een boekenwinkel opgepakt te worden.

Holly Jackson schrijft op een fijne manier. Voor zowel jongeren als volwassenen is dit boek goed te lezen. De dialogen zijn realistisch en het tempo zit er lekker in. Naast het verhaal zijn er hoofdstukken waarin Pip een interview houdt, lees je een mailtje of een stuk van een bericht op social media. Deze afwisseling is erg leuk en soms ook verhelderend. Daarnaast wordt er in het boek ook gespeeld met de lay-out. Erg leuk gedaan.

Dan het verhaal. Ik ga eerlijk zijn, ik vond dit deel minstens net zo goed als het eerste deel =). Ondanks dat ik Pip soms een beetje een lastig persoontje vind, vind ik het verhaal echt heel goed. Er gebeurt veel en dat zorgt ervoor dat het verhaal spannend blijft en je als lezer graag blijft lezen. Geen bladzijde is saai en dat vind ik erg knap van de auteur. Wat het verhaal ook (weer) sterk maakt is dat je tot op het eind niet weet hoe het verhaal nou precies in elkaar zit. Bij hoofdstuk 39 wist ik eigenlijk nog steeds niet wat er met Jamie gebeurd was, terwijl het boek 43 hoofdstukken telt. 

Ik was misschien wat sceptisch aan het begin, maar Lief meisje, kwaad bloed is echt de moeite waard om te lezen. Ik raad je dan wel aan om eerst het eerste deel te lezen.  Het boek is spannend, leest lekker weg en is ook nog eens erg mooi om te zien (van buiten, maar ook van binnen). 

Heb jij Lief meisje, kwaad bloed al gelezen? Wat vond je ervan? Ik hoor het graag.

Liefs!

Titel: Lief meisje, kwaad bloed | Auteur: Holly Jackson | Uitgeverij: Volt | 480 pagina’s |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.