Dagboek New York Dag 4

29 december 2021 – New York dag 4 begon vandaag meteen al goed en dat was een prima voorteken voor de rest van de dag. We hebben weer veel kilometers gelopen, op de leukste plek van NYC gegeten en een bijzondere tour gehad. Ga je mee?

Dag 4.1

Ja, je gelooft het bijna niet, maar toen ik ’s morgens bij de receptie vroeg of onze koffers misschien binnen waren gekomen was het antwoord ja. Eindelijk, na drie dagen wachten zijn we herenigd met onze koffers. Zo fijn!

Dag 4.2

Helaas mochten we ook niet te enthousiast zijn, want beide koffers zijn kapot. Waarom? Ik heb werkelijk geen idee, maar het is wel enorm zonde. Gelukkig zat alles er nog wel in en hebben we in ieder geval weer schone kleren voor de komende week. De heenreis mocht gewoon echt niet zo zijn. 

Dag 4.3

Wij hadden in onze koffers ook zelftesten gedaan, dus ik besloot om daar meteen even gebruik van te maken. Negatief gelukkig. Ondertussen hebben we begrepen dat Nederland de regels weer aangescherpt heeft voor de mensen die uit de Amerika komen, dus als we thuiskomen moeten we in quarantaine.

Dag 4.4

Na het ontbijt zijn we met Adinda en Colin naar Columbia University gegaan en dat bleek ontzettend leuk te zijn. Een universiteit zoals je hem echt ziet in de film of in een serie. Zo enorm groot en met de prachtigste gebouwen. Wat een cadeautje was dit. Misschien moet ik hier eens gaan solliciteren…

Dag 4.6

Het terrein van deze universiteit is enorm. Er zijn heel veel gebouwen en ze hebben allemaal een eigen functie. Daarnaast wordt het terrein ook nog eens goed onderhouden. Echt bizar.

Deze week is het natuurlijk erg rustig, omdat het ook hier vakantie is.

Dag 4.7

Onder het wandelen door hebben we ook enorm veel lol samen.

Dag 4.8

Op een gegeven moment moest Mike naar het toilet en kwamen we nog een pareltje tegen, namelijk Hex & co. Een erg leuk cafeetje met duizenden spelletjes. Je kunt hier gewoon een drankje doen, maar ook spelletjes spelen. We hadden daar vandaag niet genoeg tijd voor, maar we zijn van plan om nog eens terug te gaan komende week.

Dag 4.9

Terwijl we richting Central Park liepen, kwamen we een enorme kerk tegen: The Cathedral Church Of Saint John the Devine. Hij was zo groot dat ik hem niet eens helemaal op de foto kreeg. 

Dag 4.10

Ondanks dat er flink verbouwd werd, was het een prachtige kerk om te zien. We zijn ook zeker een uur zoet geweest en hebben nog steeds niet alles gezien.

Dag 4.11

Het idee was om nog door het bovenste gedeelte van Central Park te lopen, maar we hadden met Jon en Marian afgesproken om bij Ellen’s Stardust Diner te eten. Hier word je door een zingende ober geholpen. Deze diner is een must als je naar New York gaat, want het is altijd een feestje om hier te zijn.

Dag 4.12

En wat je echt niet mag overslaan bij deze diner zijn de heerlijke milkshakes. Je gaat ze nergens anders lekkerder vinden (als dat wel zo is dan hoor ik graag waar).

Dag 4.13

Wachtend op de metro worden er veel foto’s gemaakt. Als we over een paar jaar terugkijken naar deze foto’s dan hoop ik dat we erg kunnen lachen om alle foto’s met mondkapjes. Je vergeet ze elke keer af te doen. 

Dag 4.14

Na het eten gingen we met z’n allen de Dyker Heights Christmas Lights tour doen. Je stapt in Manhattan op de bus en je wordt naar Brooklyn gebracht. Hier zijn complete wijken versierd met kerstverlichting/kerstversieringen en de wijk Dyker Heights slaat echt alles.

Dag 4.15

Sommige huizen zijn echt prachtig versierd en sommige huizen vind ik iets minder mooi. Dit huis was helemaal groen… Gek toch?

Dag 4.16

Persoonlijk vind ik dit dan iets mooier. Ik heb genoeg inspiratie opgedaan voor Kerstmis 2022.

Dit was New York Dag 4 alweer. Morgen willen Mike en ik proberen wat uit te slapen en de voetjes wat meer rust geven voordat Oud & Nieuw begint. Of dat gaat lukken, weet ik nog niet. Je leest het vast en zeker morgen hier terug.

Fijne dag vandaag.

Liefs!

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.