De burn-out: wat een heerlijke boek van Sophie Kinsella

Wat een geluk! Het nieuwste boek van Sophie Kinsella, De burn-out, staat al op Kobo Plus. Ik ben over het algemeen dol op de boeken van Sophie Kinsella en ik had ook wel weer even zin in een fijne feelgood, dus de keuze voor dit boek was zo gemaakt. 

De burn-out - Sophie Kinsella

‘Met een kalm gemoed en een mate van vastberadenheid die ik in jaren niet heb gevoeld, steek ik de straat over. Ik ga voor de zware houten deur staan, druk op de bel waar kantoor bij staat en wacht af.

“Dag,” zeg ik tegen de non op leeftijd die de deur opendoet. “Ik wil graag intreden.” ‘

BoekenBoeken

Flaptekst

‘Sasha is tegen een muur gelopen. De wanhoop nabij besluit ze naar het resort in Devon te gaan waar ze als kind graag kwam, in de hoop dat boerenkoolsmoothies, yoga en stilte haar er weer bovenop zullen helpen. Maar het is laagseizoen, het hotel is vervallen en ze moet het strand met iemand anders delen: een chagrijnige, gestreste jongeman die Finn heet. Hoe kan ze één worden met de natuur als hij op een rots zit en haar in de gaten houdt? Wanneer er geheimzinnige berichten, schijnbaar gericht aan Sasha en Finn, op het strand worden achtergelaten, moeten ze wel met elkaar praten. Al snel ontdekken Sasha en Finn dat ze meer met elkaar gemeen hebben dan ze aanvankelijk dachten…’

Mijn mening

Sophie Kinsella is, in mijn ogen, de koningin van de feelgoodboeken. Bijna al haar boeken zijn enorm leuk om te lezen en daarnaast ook nog eens origineel. Haar laatste boek, De partycrasher, heb ik ook met plezier gelezen. Vandaag gaan we eens kijken naar De burn-out.

Het omslag van het boek past goed bij het genre en maakt meteen nieuwsgierig. Je ziet namelijk een persoon in bed liggen die zichzelf lijkt te beschermen tegen de buitenwereld. De titel past goed bij de illustratie én bij het boek. 

Veel mensen krijgen helaas ooit te maken met een burn-out. Alles moet nu gebeuren en er lijkt soms te weinig tijd om even bij te komen. Sophie Kinsella probeert dit serieuze onderwerp op een grappige manier aandacht te geven in haar boek De burn-out. Niet om het te bagatelliseren, maar juist om het onder de aandacht te brengen.

Het verhaal is verfrissend en origineel. Het lijkt mij lastig om elke keer weer een nieuw, grappig verhaal te schrijven, maar Sophie Kinsella heeft daar volgens mij weinig moeite mee. Ik waardeer haar humor en haar luchtige manier van schrijven.

De hoofdstukken zijn best wel lang en daar moest ik even aan wennen. Ik probeer een hoofdstuk altijd af te lezen voordat ik stop, maar dat lukte niet altijd. Het verhaal heeft wel een goed tempo en is nooit saai.

Vanaf het eerste moment vind ik Sasha een leuk personage. Ze is nogal impulsief en dat brengt haar al vrij snel in de problemen, maar ook juist weer op de goede weg. Finn is de belangrijkste bijpersoon en lijkt nogal een stoere vent. Ook hij wordt meteen goed neergezet.

Al met al is De burn-out van Sophie Kinsella een feelgoodboek om van te smullen. Als je van dit genre houdt dan weet ik zeker dat je van dit boek gaat genieten. Hopelijk is de schrijver al begonnen met haar volgende boek, want ik kijk er al naar uit.

Liefs!

Titel: De burn-out | Auteur: Sophie Kinsella | Uitgeverij: The House of Books384 pagina’s |

5 reacties

  1. Dit klinkt goed. Ik heb zelf een burn-out (gehad) en ik ga dit boek op mijn lijst zetten. Lijkt me heerlijk om er in deze wat luchtige vorm over te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.