De partycrasher – Sophie Kinsella

Als je aan feelgoodboeken denkt, denk je al snel aan Sophie Kinsella. Volgens mij de bekendste auteur van dit genre. In september las ik Liever Verliefd en daar was ik helaas niet zo positief over. Omdat ik haar boeken normaal gesproken heel erg leuk vind, wilde ik haar nieuwste boek, De partycrasher, graag een kans geven. 

De Partycrasher - Sophie Kinsella - THB

‘Ik ga naar huis, nog steeds beledigd. Ik ben wél over de scheiding van mijn ouders heen.

Natuurlijk ben ik eroverheen. Je kunt toch over iets heen zijn, maar er wel over willen praten?’

Flaptekst

‘Nadat haar ouders uit elkaar zijn gegaan is Effie vervreemd geraakt van haar vader en begon ze een vete met zijn knappe (en veel jongere) nieuwe vriendin, Krista. En nu krijgt Effie nog meer slecht nieuws: Greenoaks, het Victoriaanse landhuis dat Effie haar hele leven haar thuis noemde, wordt verkocht. Wanneer Krista besluit een ‘housecooling’-feest te geven, weigert Effie te gaan. Maar dan herinnert ze zich dat een geliefde schat uit haar kindertijd nog steeds in het huis verborgen ligt. Haar enige kans om die terug te krijgen is door in te breken wanneer iedereen druk aan het feesten is. Terwijl Effie door het huis sluipt, zich onder tafels verstopt en door kiertjes gluurt, realiseert ze dat de geheimen die Greenoaks bewaart niet alleen op zolder liggen.’   

Mijn mening

Kinsella’s vorige boek, Liever Verliefd, vond ik niet heel erg goed. Ik heb er weken over gedaan om het boek uit te lezen en dat is vaak geen goed teken. De partycrasher heb ik in een paar dagen uitgelezen, dus dat is vaak een goed teken.

De omslag van het boek past goed bij de andere boeken van Sophie Kinsella. Zij heeft in de loop van de jaren een eigen stijl ontwikkeld, zodat haar trouwe lezers haar boeken snel herkennen. Simpel, vrolijk en altijd met humor erin.

Ondanks dat ik haar vorige boek niet zo heel goed vond, is Sophie Kinsella wel echt een enorm goede schrijfster. Zodra je begint met lezen, weet je dat je te maken hebt met iemand die al heel veel ervaring heeft. Ik weet niet goed hoe ik het op moet schrijven, maar het leest vanaf de eerste bladzijde als een trein. 

Zoals altijd is het verhaal bijzonder. In theorie zou het allemaal waargebeurd kunnen zijn, maar eigenlijk ook weer niet. Ik vind het knap dat de schrijver steeds weer een nieuw, beetje gek, verhaal kan verzinnen waar zoveel dingen mis kunnen gaan. Wat een fantasie moet je dan hebben.

Het verhaal is naast bijzonder, ook erg leuk. Er gaan veel dingen mis, er gebeuren heel veel rare dingen, maar gelukkig komt uiteindelijk alles weer goed. Op sommige momenten heb ik gegrinnikt en op andere momenten hardop gelachen. Het boek zit weer vol drama en humor en de balans tussen deze twee is goed verdeeld. 

Het boek leest prettig, is niet moeilijk en heeft redelijk korte hoofdstukken. We lezen het volledige verhaal uit het perspectief van Effie en we leren haar vrij goed kennen. Ze is een aparte vrouw, maar al snel voel je een klik met haar. Ik vind haar wel leuk.

Sophie Kinsella heeft weer een heerlijk feelgoodboek op de markt gebracht. De partycrasher is een aanrader om mee te nemen op vakantie, omdat je er vrolijk van wordt. Ga jij dit boek lezen?

Liefs!

Titel: De partycrasher | Auteur: Sophie Kinsella | Uitgeverij: The House of Books | 336 pagina’s |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.