De chocolaterie van je dromen – Manuela Inusa

De chocolaterie van je dromen is het tweede boek van de Valerie Lane-serie. Van het eerste deel, De theewinkel vol geluk, was ik niet onder de indruk, maar ik vond het idee van deze serie wel heel leuk. Het gaat namelijk over vijf vrouwen die een eigen winkeltje hebben in Valerie Lane en zij hebben allemaal hun eigen verhaal. Ik ben deel twee gaan lezen, omdat ik echt hoopte dat het beter zou zijn. Was dat het ook?

De chocolaterie van je dromen - Manuela Inusa - Boekerij

‘Hij was de laatste bruine M&M die je nog onder in het zakje vond, nadat je de hoop al had opgegeven.’

Flaptekst

Keira houdt meer van haar werk dan van wat dan ook: in haar kleine chocolaterie in Valerie Lane verkoopt ze handgemaakte lekkernijen. Haar versgebakken koekjes, zelfgemaakte bonbons en met chocolade omhuld fruit zijn populair bij jong en oud. Maar dan wordt haar geluk verstoord: ze krijgt steeds vaker ruzie met haar vriend, en die ene charmante klant die de winkel regelmatig bezoekt zorgt voor de nodige verwarring. Gelukkig zijn haar vriendinnen er altijd wanneer ze het even niet meer weet. Kan Keira haar privéleven net zo goed op orde krijgen als haar winkel?

Mijn mening

In het eerste deel van deze serie ergerde ik me vooral aan Laurie, de hoofdpersoon. Ik vond haar een enorme zeur en als lezer had ik helemaal geen klik met haar. Daarnaast werd er teveel uitgelegd en herhaald. Ik merkte op Instagram dat De chocolaterie van je dromen goed in de smaak viel en wilde deze auteur graag nog een kans geven.

Op de omslag van het boek zie je de etalage van de chocolaterie van Keira. Op de voorkant van het eerste deel stond de theewinkel van Laurie centraal, dus deze twee boeken passen perfect bij elkaar. Ik heb de digitale versie van het boek gelezen, maar als je het fysieke boek erbij pakt dan zie je dat er veel felle kleuren gebruikt worden. Ik word er wel blij van.

Het verhaal an sich vind ik interessant. Keira zit in een slechte relatie en wordt niet goed behandeld door haar vriend. Haar vriendinnen zeggen dat ze bij hem weg moet gaan, maar ze houdt toch nog hoop dat het goed zal komen. Ik vind dat Manuela Inusa het probleem goed heeft neergezet zonder dat het een zwaar verhaal wordt.

Ik had met Keira gelukkig een betere klik dan met Laurie. Volgens mij heeft dit vooral met de schrijfwijze van de auteur te maken. Er wordt nog steeds teveel uitleg gegeven, maar al een heel stuk minder dan bij Een theewinkel vol geluk. Zo krijg je als lezer echt de kans om dichter tot de personages te komen. Manuela Inusa is enorm gegroeid als schrijver, vind ik. 

Ik vond het elke keer weer leuk om dit boek erbij te pakken en een stuk te lezen. Het verhaal leest lekker weg, het is op momenten zelfs spannend en het is niet moeilijk. Misschien wat simpel hier en daar, maar daar hoor je mij niet over klagen. 

Wat ben ik blij dat ik De chocolaterie van je dromen opgepakt heb en ben gaan lezen. Zoveel beter dan het eerste deel en ik blijf het idee van deze serie heel leuk vinden. 7 juni komt het derde deel uit, De betoverende antiekzaak, en ik kijk er stiekem al een beetje naar uit. 

Liefs!

Titel: De chocolaterie van je dromen | Auteur: Manuela Inusa | Uitgeverij: Boekerij | 320 pagina’s |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.