Romans die je niet mag missen deze zomer

Vorige week vertelde ik je al over de thrillers die binnenkort uit zullen komen en van die titels werd ik erg blij. Nu is het tijd om te kijken naar de romans die je niet mag missen deze zomer. Ik weet niet waar we de tijd vandaan moeten halen om al deze boeken te lezen, maar het belooft een prachtige zomer te worden.

De betoverende antiekzaak - Manuela Inusa

Mijn recensie van De chocolaterie van je dromen staat nog maar net online en het volgende deel staat alweer klaar. De betoverende antiekzaak is het derde deel van de Valerie Lane-serie en ik kijk er naar uit. Het eerste deel vond ik niet zo heel goed, het tweede deel was al een stuk beter en ik hoop dat Manuela Inusa deze stijgende lijn vasthoudt.  

Romans die je niet mag missen - De betoverende antiekzaak - Manuela Inusa - Boekerij

‘Ruby restaureert snuisterijen van over de hele wereld en verkoopt ze in de kleine antiekwinkel die ze jaren geleden heeft overgenomen van haar moeder. Hoewel Ruby graag in het verleden hangt, moet ze toegeven dat ze nog een andere droom heeft: haar eigen boekhandel openen. Maar kan ze Valerie Lane en haar vriendinnen zomaar gedag zeggen?’

Ruby komt in de eerste twee delen best mysterieus over, dus ik ben heel benieuwd naar haar verhaal. De betoverende antiekzaak komt 7 juni uit. Het vierde deel, Het wonderbaarlijke wolparadijs, staat gepland voor 16 augustus. 

De laatste boekwinkel van Londen - Madeline Martin

Madeline Martin is voor mij nog een onbekende auteur, maar de flaptekst van haar boek De laatste boekwinkel van Londen trok mij erg aan. Het boek is een historische roman en speelt zich af in de Tweede Wereldoorlog. Ik denk we dit boek veel op Instagram en Facebook voorbij zullen zien komen. 

Romans die je niet mag missen De laatste boekwinkel van Londen - Madeline Martin - HarperCollins

‘Augustus 1939: Londen maakt zich op voor de oorlog. Grace Bennett heeft er altijd al van gedroomd om naar de stad te verhuizen, maar die is door alle bunkers en gesloten gordijnen niet bepaald wat ze ervan verwacht had. En ze had zichzelf al helemaal niet zien werken in een stoffige boekhandel in Primrose Hill, het hart van Londen.

Grace was nooit een groot lezer, maar tussen de luchtalarmen door ontdekt ze de kracht van verhalen. Ze verenigen haar Londense buurtje op een manier die ze niet voor mogelijk had gehouden. Boeken blijken een baken van hoop, moed en troost te zijn, die zelfs de donkerste oorlogsnachten doen oplichten – en haar boekwinkel speelt daarbij een belangrijke rol.’

Ik heb hoge verwachtingen van dit boek en hoop het snel te kunnen lezen. De laatste boekwinkel van Londen zal 14 juni in de boekwinkels liggen. 

De radiozussen - Eva Wagendorfer

Het boek De radiozussen is ook een historische roman, maar gaat vooral over de opkomst van vrouwen in de radiowereld. Ik las de omslag van dit boek en moest meteen denken aan Stad van meisjes van Elizabeth Gilbert en De Sterrengever van Jojo Moyes. Ik ben heel nieuwsgierig naar dit verhaal. 

De radiozussen - Eva Wagendorfer - Luitingh-Sijthoff

‘Frankfurt, 1927. Gesa Westhof, Inge Jacobs en Margot Mikola zijn net begonnen bij Radio Frankfurt en hopen dat dit het begin zal zijn van een schitterende carrière. Gesa wil graag stemactrice worden, de ambitieuze Inge droomt van een leven als zangeres en celliste Margot wil niets liever dan erkenning in het door mannen gedomineerde radio-orkest. Hoewel er creativiteit en optimisme in de lucht hangt, moeten de drie vriendinnen noodgedwongen strijden tegen maatschappelijke conventies. Kunnen zij hun dromen waarmaken?’

Ik kon online nergens een Nederlandse omslag vinden, vandaar de Duitse versie. De radiozussen zal 5 juli verschijnen.

De boekenfluisteraar - Carsten Henn

Als boekenwurm zal de titel van dit boek meteen interesse wekken: De boekenfluisteraar. Als je dan ook de flaptekst van dit boek leest dan kan het niet anders dan dat je dit boek wilt lezen.  

De boekenfluisteraar - Carsten Henn - Boekerij

‘Boekverkoper Carl Kollhoff bezorgt in de avonduren na sluitingstijd boeken aan bijzondere klanten. Wandelend door de pittoreske steegjes van de stad bezorgt hij avond na avond boeken aan mensen die als vrienden voor hem worden. En voor velen is Carl hun belangrijkste verbinding met de buitenwereld.

Tijdens een van zijn wandelingen komt Kollhoff de negenjarige Schascha tegen, die erop staat hem te vergezellen. Schascha is pienter en grappig, maar onder haar opgewekte masker gaat een eenzaam meisje schuil dat het thuis niet makkelijk heeft. De twee raken aan elkaar verknocht en Schascha wordt een vast onderdeel van Carls avondroutine. Dan slaat het noodlot toe: Carl verliest onverwacht zijn baan en de inboedel van zijn winkel wordt verkocht. In deze moeilijke tijden zal hij de kracht van zijn geliefde verhalen, zijn trouwe klanten en zijn negenjarige metgezel hard nodig hebben om zijn leven weer op de rit te krijgen.’

Mijn hart gaat sneller kloppen als ik dit boek zie en de flaptekst leest. Het klopt allemaal en ik kan me niet voorstellen dat dit boek tegen gaat vallen. Nog even geduld, want De Boekenfluisteraar verschijnt pas 2 augustus in de winkel.

De laatste man - Elizabeth Gilbert

Misschien ben ik het minst enthousiast over De laatste man van Elizabeth Gilbert. Hij krijgt toch een plekje in deze lijst, omdat ik tot nu toe al haar boeken prachtig vind. Ik ga er dus vanuit dat dit boek weer de moeite waard is. De omslag van dit boek is in ieder geval adembenemend.

De laatste man - Elizabeth Gilbert - Cargo

‘Eustace Conway is in de ogen van Elizabeth Gilbert de laatste echte Amerikaanse man. Als zeventienjarige jongen verlaat Conway zijn ouderlijk huis, weg van de continue minachting van zijn vader. Hij verruilt huiselijk comfort voor een tipi in de Appalachen, waar hij zelfvoorzienend probeert te leven. Naarmate hij ouder wordt, jaagt hij grotere dromen na: hij vaart de Mississippi af in een zelfgemaakte kano, loopt de Appalachian Trail, en doorkruist Amerika te paard. 


Twintig jaar later woont Conway nog steeds in de bergen, waar hij lesgeeft in overlevingstechnieken aan mensen die dichter bij de natuur willen komen. Gaandeweg komt hij erachter dat ook hij zijn dromen zal moeten aanpassen aan de ontnuchterende realiteit van het moderne leven.’

We moeten nog wel even wachten, want De laatste man komt pas begin september uit. Het boek is alvast te reserveren bij Uitgeverij Cargo.

Mijn lijstje voor de zomervakantie wordt langer en langer. Nu heb ik nog niet eens gekeken naar alle feelgoodboeken die de komende maanden zullen verschijnen.

Ik hoop dat ik je wat goede tips heb gegeven voor komende zomer. Dit zijn de romans die je niet mag missen, denk ik. Mocht je nog een leuke tip hebben voor mij dan hoor ik het natuurlijk graag.

Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.