De mooiste dag van je leven – Tamara Haagmans

Deze zomer staat in het teken van feelgoodboeken, want het houdt maar niet op. Na Onbreekbaar 1 en 2, moest ik even wachten op deel 3, want die moest nog uitkomen. Toen ben ik De mooiste dag van je leven gaan lezen van Tamara Haagmans. Plankenkoorts was mij zo goed bevallen dat ik graag meer van deze auteur wilde lezen. Benieuwd of ik net zo enthousiast ben over De mooiste dag van je leven?

“Hier zou elk meisje enthousiast van worden, en zo’n jurk zou ieder meisje minimaal één keer in haar leven moeten dragen.

Korte inhoud

Krista werkt in een kringloopwinkel. De winkel is van de beste vriendin van haar moeder, Sylvia. Helaas is de moeder van Krista overleden, maar gelukkig heeft ze Sylvia nog die als een tweede moeder voor haar is.

Als ze op een dag een prachtige trouwjurk ontvangen in de winkel, koopt ze die spontaan. Als ze verder kijkt tussen de spullen die bij de trouwjurk horen, beseft ze dat deze doos misschien niet bij de kringloopwinkel terecht had moeten komen en gaat ze op zoek naar de eigenaar.

Na wat zoekwerk blijkt de eigenaar een hele leuk man te zijn genaamd Roy. Krista vindt Roy al snel leuker dan gemiddeld, maar hij is net zijn verloofde verloren.

 

 

Toch blijkt ook Roy interesse te hebben in Krista, maar hij vindt het ook heel lastig om dit toe te geven. Krista en Roy blijven zo om elkaar heen draaien.

 Krista kampt ook nog met een ander probleem en daar durft ze Roy niets over te vertellen, omdat ze bang is dat hij dan nooit meer iets met haar te maken wil hebben.

Uiteindelijk gebeurt er dan iets waardoor Krista haar geheim wel moet vertellen. Hoe gaat Roy reageren?

Mijn mening

Mijn beste vriendinnetje was razend enthousiast over dit boek van Tamara Haagmans, dus ik was erg benieuwd naar dit boek. Daarnaast vond ik Plankenkoorts erg leuk, dus de verwachtingen waren al heel hoog gespannen.

Ondanks dat ik een paar keer enorm hard heb moeten lachen, vond ik dit boek iets minder goed. Krista was zo voorzichtig en bleef constant in haar comfortzone, dat ik haar af en toe een flinke schop onder haar kont wilde geven. Er had, wat mij betreft, iets meer pit in het boek mogen zitten. Niet alleen in Krista, maar heel verhaal miste wat spanning.

De schrijfstijl van Tamara Haagmans is wel heel fijn. Er zit heel veel humor in, het verhaal heeft redelijk tempo en door middel van terugblikken kregen de personages ook wat meer diepgang. 

De titel trok mij enorm aan, omdat ik zelf nog niet zo heel lang geleden getrouwd ben, maar de titel geeft wel een ander beeld van het verhaal dan dat je in eerste instantie zou denken. Naar mijn idee is dit juist erg leuk en maakt dat het verhaal alleen maar interessanter.

Dat ik het boek iets minder goed vind dan Plankenkoorts wil niet zeggen dat dit een slecht boek is. Het is een fijne feelgood waarbij je niet echt hoeft na te denken en je af en toe keihard in de lach schiet. Ik zou denken dat je daar alleen maar behoefte aan kan hebben in deze tijden.

Liefs!

Titel: De mooiste dag van je leven | Auteur: Tamara Haagmans | Uitgeverij: Luitingh- Sijthoff | 240 pagina |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.