Plankenkoorts – een heerlijk feelgoodboek van Tamara Haagmans

Het is tijd om een Nederlands boek in het zonnetje te zetten en vandaag is dat Plankenkoorts van Tamara Haagmans. Nee, het is zeker niet het nieuwste boek van deze auteur, maar misschien wel één van de leukste. Iets voor jou?

Plankenkoorts - Tamara Haagmans

‘ “Grote verbouwing gehouden?” vraagt hij, en hij kijkt me vriendelijk aan. Nu ik me niet meer groot hoef te houden voor opa, stort ik in. Binnen twee seconden sta ik als een klein kind te grienen.’

Wonen oktober 2023Wonen oktober 2023

Flaptekst

Mara werkt bij het familiebedrijf van haar opa en oma: een winkel met tweedehands boeken, bladmuziek en theaterstukken. Op een dag komen er ineens tientallen mensen achter elkaar de winkel binnen. Ze halen alles overhoop en lijken op zoek te zijn naar iets, maar wat? Wat ligt er in het winkeltje van Mara’s opa en oma?

Dan stapt er een knappe klant de winkel binnen. Mara is bang dat hij ook ergens naar op zoek is, maar hij lijkt meer interesse te hebben in haar dan in de winkel. Wie is hij, en waarom is hij zo geïnteresseerd in Mara?’

Mijn mening

Plankenkoorts van Tamara Haagmans ziet er aan de buitenkant al uit als een heerlijke feelgood. We zien de voeten van twee mensen in een soort pashokje staan, een masker, een houten vloer en verschillende vlinders. Een vrolijke omslag. 

De titel, Plankenkoorts, is goed gekozen en wordt vanzelf duidelijk in het boek. 

Het begin van het boek is pakkend en je wordt meteen het verhaal ingesleurd om vervolgens niet meer te willen stoppen met lezen. Tamara Haagmans weet precies hoe je de aandacht van de lezer erbij moet houden.

De personages zijn goed uitgewerkt en hebben genoeg diepgang om te begrijpen waarom ze doen wat ze doen. De dialogen zijn realistisch en ik vind het fijn om goede gesprekken tussen personages te lezen. Hier blijk ik nogal gevoelig voor te zijn.

Maar de personages zijn ook een beetje vreemd af en toe. Mara is een bijzonder meisje, maar ook Lucas, opa en de ouders van Mara vallen erg op. Dit maakt het alleen maar interessant, want je wil graag weten waar dat bijzondere gedrag toch allemaal vandaan komt. Ik wilde Mara af en toe wel graag in elkaar schudden, want ze denkt echt teveel na over dingen.

Zoals je misschien al merkt, ben ik positief over dit boek. Het is een heerlijke feelgood, het tempo zit er goed in en het verhaal leest als een trein. Absoluut een aanrader!

Plankenkoorts van Tamara Haagmans is absoluut een boek om even lekker bij weg te dromen. Ben jij bekend met de boeken van deze auteur? Wat is jouw favoriet? Ik hoor het graag.

Liefs!

Titel: Plankenkoorts | Auteur: Tamara Haagmans | Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff | 264 pagina’s |

2 reacties

  1. Ik vind het wel grappig om te merken dat dit boek mijn interesse wel heeft gewekt. Terwijl ik liever (psychologische) thrillers lees. Ik ga deze toch eens op mijn lijstje zetten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.