De som van jou en mij – Cecelia Ahern

De som van jou en mij is het nieuwste boek van Cecelia Ahern. Ik heb ongeveer alles van haar gelezen, omdat zij de auteur is van één van mijn lievelingsboeken: P.S. Ik hou van je. Zodra ik hoor dat er een nieuw boek van haar verschijnt, komt de titel meteen bovenaan mijn TBR-lijstje te staan. Benieuwd of De som van jou en mij ook iets voor jou is? 

De som van jou en mij - Cecelia Ahern - Luitingh-Sijthoff

‘Dat voorspelt niet veel goeds over het gezelschap waar jij mee omgaat, hé. Dat is een, hij wijst naar Paddy. Ik vraag me af wie de andere vier losers in je leven zijn.’

Flaptekst

Allegra groeide op bij haar vader. Nu heeft ze een gedurfde stap gezet en is ze verhuisd naar Dublin om haar moeder te zoeken. Daar leeft ze een teruggetrokken leven als parkeerwacht en laat niemand bij zich in haar buurt komen. Maar wanneer op een dag een arrogante Ferrari-coureur haar zegt dat iedereen een mix is van de vijf mensen met wie ze de meeste tijd doorbrengen, begint Allegra te twijfelen aan haar zorgvuldig afgeschermde bestaan – heeft zij die vijf mensen wel? Wie zijn de belangrijkste mensen in haar leven? Een sprankelende zoektocht begint.

Mijn mening

Als de auteur van je lievelingsboek een nieuw verhaal op de markt brengt dan heb je direct hoge verwachtingen. Nu waren mijn verwachtingen van De som van jou en mij al een beetje getemperd, omdat ik het boek De P.S. I love you club niet zo goed vond als P.S. Ik hou van je, maar ik weet wel dat deze schrijfster heel goed kan schrijven.

Laten we beginnen met de verpakking. Het boek heeft een rustig uiterlijk, maar de kleuren spreken mij erg aan. Als je het boek zo ziet dan zou het een feelgoodboek kunnen zijn, maar ook een roman.  Mijn oog zou er zeker op vallen in een boekenwinkel. De titel vind ik heel mooi en zorgt dat je nieuwsgierig wordt. Nadat ik het boek gelezen heb, vind ik de titel goed gekozen bij het verhaal. 

Toen ik begon met lezen, moest ik echt even in het verhaal komen. Ik denk dat dit ongeveer honderd bladzijdes heeft geduurd en dat is best wel lang. Daarna begon ik het verhaal intrigerend te vinden en kon ik het boek niet opzij leggen. Hoewel het verhaal een beetje door kabbelt, zit er toch een bepaalde spanning in. Wat is het verhaal van Allegra nou precies? Hoe zit het allemaal in elkaar? Heel goed gedaan van de schrijfster.

BoekenBoeken

De hoofdpersoon is Allegra en zij is een heel bijzondere vrouw. Ze houdt van structuur en regelmaat en heeft dit nodig om goed de dag door te komen. Ondertussen gebeurt er van alles in haar hoofd en heeft ze een missie. Op het eerste gezicht lijkt ze heel timide en wat onzeker, maar ze heeft ook een mysterieuze kant. Als lezer leer je haar goed kennen, maar er lijkt ook een bepaalde afstand te zijn. Precies zoals het past bij Allegra.

Een roman leest altijd wat zwaarder dan een feelgoodboek of een thriller en daar moest ik weer even aan wennen. Cecelia Ahern neemt veel tijd om fragmenten of gebeurtenissen te omschrijven. Het is heel beeldend en er lijkt over elk woord goed nagedacht te zijn. Sommige zinnen zijn ontzettend mooi en heb ik meerdere keren gelezen. Wat een schrijver toch met woorden kan doen he?

Er is wel iets waar ik me heel erg aan stoorde: waar zijn in hemelsnaam alle leestekens gebleven? Na een vraag komt er geen vraagteken en aanhalingstekens worden al helemaal niet gebruikt. Ik begrijp dat hier een goede reden achter moet zitten, maar ik zie die reden niet. Iemand die het mij kan vertellen? Ik hoor het graag!

Al met al is De som van jou en mij een goed geschreven roman en laat Cecelia Ahern weer zien waarom zij zo’n goede schrijfster is. Het verhaal houdt je bezig en zet je aan het denken. In het begin ben je als lezer wat aan het zoeken, maar geef het dan zeker niet op. Je zal absoluut beloond worden. 

Liefs!

Titel: De som van jou en mij | Auteur: Cecelia Ahern | Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff | 320 pagina’s |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.