Mijn ervaring met het Filofax notitieboek

In De week in foto’s #76 vertelde ik over mijn Filofax notitieboek dat ik kocht bij My Lovely Notebook. Ik was op zoek naar een planner, maar kon eigenlijk niets naar mijn zin vinden. Ik zat een beetje te twijfelen over de agenda’s van Filofax, maar ik vond ze nogal duur en had er geen goed beeld bij. Toen stuitte ik op de notitieboeken van FiloFax en daar werd ik erg blij van.

Voordat je dit artikel gaat lezen is het misschien handig om te weten dat ik alles zelf betaald heb en dit geen samenwerking is. 

Het Filofax notitieboek

Filofax notebook

Filofax heeft verschillende collecties. Ik heb gekozen voor de Confetti collectie en voor de kleur Charcoal. Redelijk veilig, maar wel erg leuk met de gouden confetti. Er is ook een roze versie te koop in deze serie. 

Het notitieboek is in A5-formaat en daarom erg handzaam. Ik vind het fijn dat er een elastieke sluiting is en tot op heden blijft het elastiek ook strak om het boekje zitten. De ringband zit voor een deel in het boekje en valt amper op.

Foto binnenkant Filofax

Ik gebruik mijn Filofax elke dag en hij gaat altijd mee naar het werk. Zoals je ziet is de kwaliteit goed, want er zijn amper krasjes te vinden. Ook zijn er nog geen tekenen van slijtage te vinden in de hoeken of aan de zijkant. 

Je Filofax notitieboek zelf samenstellen

Tabbladen Filofax

Wat ik heel leuk vind, en waar Filofax om bekend staat, is dat je het boekje helemaal zelf kan samenstellen. Als je alleen het notitieboek besteld dan zitten er 56 vellen gelinieerd papier in. Het papier is stevig en dik en dat moet ook wel, want ook de vellen zijn er makkelijk uit te halen of in te stoppen.

Omdat ik het notitieboek wilde gebruiken voor mijn werk en privé, heb ik er tabbladen bij genomen uit dezelfde collectie. Het zijn er vier en ze hebben alle vier een andere kleur. De tabbladen zijn erg stevig en buigzaam. 

Stickers Filofax

In de Confetti collectie zitten ook stickers en die heb ik natuurlijk aangeschaft. Ik heb ze tot nu toe erg weinig gebruikt, maar ik vind ze wel erg leuk. Ook deze vellen kan je makkelijk in je notitieboek stoppen, zodat je ze altijd bij je hebt. 

In deze serie zijn ook nog plaknotities te vinden, maar die gebruik ik nooit en heb ik niet gekocht.

Hoe gebruik ik mijn notitieboek?

To-do-list

Voor mijn werk gebruik ik mijn notitieboek vooral voor het maken van lijstjes. Ik vind het fijn om lijstjes te maken, zodat ik kan zien wat ik allemaal nog moet doen. Het leukste om te doen is afstrepen natuurlijk.

Thuis gebruik ik mijn Filofax vooral om aantekeningen te maken. Op dit moment ben ik me aan het verdiepen in het opzetten van een eigen bedrijfje en dan schrijf ik graag dingen op. Daarnaast houd ik een planning bij voor mijn blog en voor Instagram. 

My Lovely Notebook

Mijn Filofax notitieboekje heb ik gekocht via de site van Juliëtte: My Lovely Notebook. Ik kwam haar website al snel tegen toen ik het woord planner in de zoekbalk van Google typte. Ten eerste ziet haar site er erg aantrekkelijk uit en ten tweede vond ik het erg overzichtelijk en duidelijk. 

Mijn pakketje kwam na een paar dagen binnen en het zag er fantastisch uit. Letterlijk een cadeautje. 

Week 2.22.4

Ik wilde haar graag even vermelden bij dit artikel, omdat ik dit zo ontzettend leuk vond. Zo maak je mensen nog blijer met een pakketje. Mocht ik weer iets nodig hebben dan zal ik zeker weer een bezoekje brengen aan haar site

Zoals je ziet en leest, ben ik heel erg tevreden met mijn Filofax notitieboek. Mocht je op zoek zijn naar een leuk (en betaalbaar) notitieboek dan raad ik je aan om even naar de producten van Filofax te kijken. Ik ga nog even nadenken over de agenda van Filofax =).

Liefs!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.