De tijd van loslaten – Kristin Hannah blijft verbazen

Als je de liefde voor mooie romans dreigt kwijt te raken dan moet je een boek gaan lezen van Kristin Hannah. Zij stelt mij nooit teleur. Het boek De tijd van loslaten had ik écht nodig op dit moment en wat heb ik er weer van genoten.

De tijd van loslaten - Kristin Hannah

‘Het was te laat om te roepen. Mama was al bij het hek. Brets hart bonkte in zijn borst.

Erisietsmis. De woorden buitelden over elkaar heen in zijn hoofd en werden bij elke inademing groter en wanstaltiger.’

Wonen oktober 2023Wonen oktober 2023

Flaptekst

‘Liam Campbell is radeloos als zijn vrouw Mikaela door een ongeluk in coma raakt. Alle pogingen om haar bij bewustzijn te brengen, zijn vergeefs. Thuis probeert Liam zijn twee vertwijfelde kinderen zo goed mogelijk op te vangen. Dan ontdekt hij foto’s uit Mikaela’s vroegere huwelijk, waar ze niet over wilde praten. Haar ex blijkt niet alleen de beroemde filmster Julian True te zijn, maar ook de liefde van haar leven. Liam realiseert zich dat Julian de enige is die haar uit haar coma kan halen. Maar kan hij zijn huwelijk op het spel zetten voor het leven van zijn vrouw?’

Mijn mening

Lang geleden las ik het boek Wie naar de sterren grijpt en sindsdien ben ik groot fan van Kristin Hannah. Haar boeken raken mij elke keer weer en ook De tijd van loslaten laat mij niet onberoerd.

De illustratie op het omslag wordt duidelijk zodra je het eerste hoofdstuk hebt gelezen. Je ziet de vrouw van Liam, Mikaela, met haar zoon Brett. De titel past heel goed bij het boek, want hoe ver ga je om de liefde van je leven te redden?

Kristin Hannah schrijft gevoelige en heftige verhalen en daar moet je tegen kunnen en van houden. Ik kan me goed voorstellen dat je haar boeken niet leest als je zelf in of net uit een moeilijke situatie komt. Ze raakt haar lezer echt en ik houd het niet altijd droog.

Haar schrijfstijl vind ik heel prettig. Ze weet precies wanneer ze moet temporiseren in een verhaal en welke toon ze aan moet slaan. Ze wisselt makkelijk van perspectieven en weet dit ook op de juiste momenten te doen. Zo raak je als lezer alleen maar meer betrokken bij de personages. 

De personages in De tijd van loslaten heeft ze goed neergezet. We weten zeker niet alles van ze, maar precies genoeg. Julian True, de filmster, wordt misschien hier en daar wat aangedikt, maar ook hij blijkt een heel klein hartje te hebben.

De tijd van loslaten is een prachtige roman van Kristin Hannah. Sowieso raad ik je al haar boeken aan, maar dit verhaal mag je absoluut niet overslaan. 

Liefs!

Titel: De tijd van loslaten | Auteur: Kristin Hannah | Uitgeverij: Boekerij 246 pagina’s |

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.