Review: de elektrische tandenborstel van Solid Brush

Een paar weken geleden kreeg ik de vraag of ik de elektrische tandenborstel van Solid Brush wilde uittesten. Aangezien we allemaal elke dag onze tanden moeten poetsen, wilde ik dit apparaat wel eens proberen. Is deze tandenborstel meer dan alleen mooi?

Solid Brush UA

Het verhaal achter de elektrische tandenborstel Solid Brush

Lisette Rademakers en Jessica Kinsbergen (van tandartsenpraktijk Rademakers & Kinsbergen) hebben al hun expertise gebruikt om een elektrische tandenborstel te maken die ervoor moet zorgen dat het gezond houden van je gebit eenvoudig en toegankelijk wordt. 

Deze sonische tandenborstel heeft zes specifieke standen, een geïntrigeerde tongschraper en ziet er ook nog eens prachtig uit. Ook zal je nooit meer te laat je borsteltje verwisselen, aangezien je een abonnement kunt afsluiten. Zo kom je nooit meer zonder opzetborsteltje te zitten. Handig toch?

De Solid Brush

Solid Brush 2

De Solid Brush komt in een prachtige doos en zit goed opgeborgen. Er is overal goed over nagedacht en dat kan ik alleen maar waarderen. Ik heb de doos ook nog niet weggegooid, omdat ik dat eigenlijk zonde vind.

Solid Brush 1

Als je de tandenborstel eruit haalt, zitten er nog twee doosjes in de doos. In het ene doosje zit het opzetborsteltje (mét beschermhoesje) en in het andere doosje de oplader. Het ziet er allemaal erg chic uit.

Solid Brush 3

En als je alles uit de verpakking haalt ziet de Solid Brush er zo uit. Het is werkelijk een prachtige elektrische tandenborstel. Hij ligt heel goed in de hand en is makkelijk in gebruik. Je hebt één knopje om de tandenborstel aan te zetten, maar hiermee kun je ook naar de verschillende standen toe.

Deze standen kun je gebruiken:

  • Brush
  • Fresh
  • Sens
  • Gummy
  • Tongue
  • Shine
 
Op de site van Solid Brush en op YouTube zijn verschillende filmpjes te vinden over de Solid Brush

Het opzetborsteltje

Brush front

Het opzetborsteltje van de elektrische tandenborstel van Solid Brush ziet eruit als een ‘normale’ tandenborstel. Er is gekozen voor een langwerpig borsteltje in plaats van een rond borsteltje. Volgens Rademakers en Kinsbergen zijn zachte haren het best voor je mond, dus dit borsteltje heeft zachte haren. Ook zit er houtskool verwerkt in de haren voor het verwijderen van aanslag én om wittere tanden te krijgen.  

Brush back

Aan de achterkant van het borsteltje vind je de tongschraper (wat een  raar woord eigenlijk). Als je de borstel op de goede stand zet, kun je je tong schoonmaken. Ook hier is erg goed over nagedacht. 

Zoals ik al eerder zei, kun je dus een abonnement nemen op de borsteltjes. Je betaalt om de maand vier euro en krijgt een nieuw opzetborsteltje opgestuurd. Zo vergeet je nooit je opzetborsteltje op tijd te vervangen én je hoeft je huis er niet voor uit. 

Meer informatie over het abonnement vind je hier.

Extraatje

Solid Floss picks

Naast een tandenborstel zat er in mijn pakketje ook een doosje met tandenstokers. Het is zowel een tandenstoker als een flosdraadje. Ze zitten allemaal verpakt, zodat je ze makkelijk in je tas kan stoppen en mee kan nemen. Ze werken erg goed en ik heb er al veel gebruikt. Top!

Wonen oktober 2023Wonen oktober 2023

Review Solid Brush

Eerlijk? Ik moest even wennen aan deze elektrische tandenborstel van Solid Brush en dat heeft te maken met de sonische techniek die ik nog niet kende. Een sonische borstel beweegt namelijk op en neer en maakt ruim duizend poetsbewegingen meer dan andere elektrische tandenborstels. Ook heb ik altijd iets hardere borstels, dus dat was ook even wennen. 

Ondertussen ben ik gewend geraakt aan het poetsen met de borstel en ben ik erg tevreden. Na het poetsen voelen mijn tanden echt schoon en ook mijn tong kan ik nu makkelijker schoonmaken. De zachtheid van het borsteltje vinden mijn tanden en tandvlees ook prettig, terwijl ik echt niet het idee heb dat mijn tanden minder schoon zijn. Deze Solid Brush doet wat hij moet doen. 

En even… dit is wel een prachtige tandenborstel om in de badkamer te hebben staan. 

Conclusie

Ben je benieuwd of ik de Solid Brush blijf gebruiken? Mijn antwoord is ja, ik blijf mijn tanden poetsen met deze elektrische tandenborstel. Mijn tanden voelen echt schoon aan, ik vind het een makkelijk apparaat en hij staat ook nog eens mooi op onze wastafel. De Solid Brush kost €99,- en dat vind ik ook een mooie prijs voor een goede tandenborstel. Wil je nog meer weten? Klik hier.

Liefs!

* De Solid Brush heb ik gekregen van Iconic Studios.

6 reacties

  1. Wat een sjieke tandenborstel. Ik heb zelf inderdaad wel een rondborsteltje, vind de langwerpige altijd zo groot in mijn mond. Wel tof dat je zo op deze manier het hebt kunnen proberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.