De verliefde graaf – Julia Quinn

Bridgerton, ik kan er geen genoeg van krijgen. Na het eerste deel, De ongetrouwde hertog, wilde ik eigenlijk direct starten in deel twee: De verliefde graaf. Toch heb ik tussendoor even iets anders gelezen, omdat acht recensies van dezelfde serie wel erg eentonig worden waarschijnlijk.

Het gevaar aan een boekenserie is dat je van te voren al een verwachting hebt en het goed kan zijn dat die verwachting niet waargemaakt wordt. Is dat het geval bij deze serie?

De verliefde graaf - Julia Quinn - Bridgerton

” ‘Hij is precies het soort man bij wie wij ten koste van alles uit de buurt moeten blijven. Hij weet waarschijnlijk zelfs een ijsberg nog te verleiden.’ “

Korte inhoud

Anthony Bridgerton, de oudste zoon in het gezin, wil trouwen. Niet omdat hij verliefd is, maar omdat hij ervan overtuigd is dat hij niet oud zal worden en dat hij de familienaam moet voortzetten. 

Kate Sheffield is de stiefzus van de bloedmooie Edwina Sheffield. Beiden zijn ze op zoek naar een huwelijkspartner, maar Kate houdt zich liever bezig met de juiste kandidaat voor haar zus. 

Kate heeft gelezen over Anthony Bridgerton en ondanks dat hij in theorie de perfecte partner voor Edwina zou zijn, zal ze er alles aan doen om te zorgen dat haar zus niet met deze rokkenjager trouwt.

 

Tijdens het eerste bal van het seizoen komt Kate in aanraking met Anthony en ze laat al snel merken hoe ze over hem denkt. Hij heeft ondertussen de beslissing gemaakt dat Edwina de perfecte vrouw voor hem is, maar hij merkt dat Kate er alles aan zal doen om dat tegen te houden.

Kate en Anthony komen elkaar steeds vaker tegen en de ruzies worden minder en er lijkt een vriendschap te ontstaan als Anthony Kate op haar kwetsbaarste moment te hulp schiet.

Zal Anthony eindelijk de zegen van Kate krijgen om met Edwina te trouwen of krijgt dit verhaal een heel ander staartje?

Mijn mening

De ongetrouwde hertog was voor mij een bekend verhaal, omdat ik de serie al gezien had. Ik wist, voordat ik begon met lezen, hoe het verhaal zou eindigen. Ik vond het een fijn boek om te lezen, maar was toch wel benieuwd naar het tweede deel. Van De verliefde graaf wist ik immers nog niets.

Zoals ik al vertelde in mijn eerste recensie over deze serie, vind ik de boeken er prachtig uitzien. Ik lees ze via Kobo Plus en zelfs op mijn e-reader vind ik de omslag mooi. Op dit moment twijfel ik of ik de boekenserie niet gewoon moet kopen, zodat ik ze in mijn kast kan zetten. Zal vast nog een keer gaan gebeuren.

De schrijfstijl van Julia Quinn vind ik nog steeds erg fijn. Het verhaal speelt zich af in 1814 en dat merk je aan de dialogen, hoe het landschap omschreven wordt en aan de gebruiken van de mensen in het boek. Toch leest het verhaal makkelijk weg, omdat de schrijfstijl van Julia Quinn van nu is. 

Waar ik toch wat moeite mee blijf houden is het wisselen van de personages in het boek. Soms ben je echt even kwijt over wie het fragment gaat. Wat mij betreft mag hier nog wat aan geschaafd worden, want het zorgt ervoor dat je als lezer soms zinnen twee keer over moet lezen. Het verhaal loopt dan minder lekker door. 

Het verhaal vind ik heerlijk. Het is niet verrassend, want je weet eigenlijk al snel welke kant het op zal gaan. Toch zorgt Julia Quinn ervoor dat je geboeid blijft en verder wilt lezen. Het verhaal heeft humor, drama, een hoop liefde en een goed einde. Ik ben daar nou eenmaal dol op.

Een kortere recensie deze keer, omdat ik niet in herhaling wil vallen na het eerste deel. Ik vind Julia Quinn een fijne auteur en met deze boekenserie heeft ze goud in handen. Er zijn wat kleine verbeterpuntjes, maar over het algemeen zal je gewoon genieten van deze verhalen. De delen zijn prima apart te lezen, maar alles valt beter op zijn plek als je bij het begin begint. Wat mij betreft is De verliefde graaf zeker een boek om op je TBR-lijstje te zetten. 

Heb jij de Bridgerton-serie al gelezen? Raad je mij aan om deel drie te gaan lezen of juist niet? Ik ben erg benieuwd naar je mening, dus laat vooral een berichtje achter. 

Liefs! 

Titel: De verliefde graaf | Auteur: Julia Quinn | Uitgeverij: Boekerij | 448 pagina’s |

2 reacties

  1. Goed om te horen. Ik merk dat ik wat afwachtend tegenover deze boekenserie sta. Misschien toch eens een beginnetje maken via Kobo Plus, je recensie wekt in ieder geval wel nieuwsgierigheid op. ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.