BooksandBabbels #2

Het is alweer een paar weken geleden, dus ik vond het wel weer tijd voor BooksandBabbels. Een moment om even te kletsen over dingen die mij bezighouden en die ik graag met jullie wil delen.

Pak een bak thee en klets mee...

Mijn laatste BooksandBabbels was van 27 januari en sindsdien is er weer een hoop gebeurd. 

De leukste gebeurtenis vond plaats op 19 februari. Toen we de konijnen eten gingen geven, hadden we er opeens vijf konijntjes bij. Als je mij een beetje kent, weet je dat ik dol ben op dieren en natuurlijk was ik zo trots als een pauw.

Baby konijnen net geboren

Vandaag zijn ze precies twee weken oud en ze groeien als kool. Ze hebben sinds een paar dagen hun oogjes open en ik verwacht dat ze al snel rond zullen lopen. Wat zullen we enorm gaan kroelen met ze. Ik kijk er nu al naar uit. 

Koekje erbij?

Vorige week werd bekend gemaakt dat de scholen weer open mochten gaan. De leerlingen moeten op anderhalve meter afstand blijven, dus normaal onderwijs is nog niet te realiseren. Het geeft een enorm dubbel gevoel. Natuurlijk vind ik het heerlijk om alle leerlingen weer in de school te hebben, want zij zijn de reden waarom ik zo dol ben op mijn werk. Aan de andere kant vraag ik me wel af of het nut heeft op deze manier en of het veilig genoeg is.

Wat wel belangrijk is, is het contact tussen die leerlingen. De grootste reden waarom de scholen open zijn gegaan. Mensen zijn sociale dieren en hebben contact nodig. Steeds meer leerlingen zaten er doorheen en de motivatie was steeds verder te zoeken. Hopelijk komt daar nu weer verandering in. Laten we vooral hopen dat dit de laatste lockdown voor het onderwijs is geweest.

Booksandbabbels babbelt nog even door...

Mijn haat-liefdeverhouding met Instagram heeft ook een toppunt bereikt. Van heel veel mensen mag ik me hier niet druk over maken en dat klopt ook, maar toch doe je het hé?

Pas geleden liet ik in De week in foto’s zien hoe trots ik was op mijn 1600 volgers. Ondertussen zit ik op 1400 volgers, dus er gaat iets mis zou je denken.

Instagram BaP

Instagram is leuk, maar hoe het werkt is volgens mij voor iedereen een raadsel en ik ga er geen moeite meer voor doen om er iets van te snappen. Ik was het in ieder geval zo beu om steeds meer volgers kwijt te raken dat ik zelf ook maar 200 volgers verwijderd heb. Dat waren vooral inactieve accounts of vreemde accounts.

Het gaat mij niet zozeer om die volgers hoor, want het is niet mijn doel om een bepaald aantal volgers te hebben. Ik vind het gewoon lastig dat het allemaal zo moeilijk moet zijn. Ik wil vooral heel veel plezier hebben aan Instagram en dat was heel even weg. Nu weer terug gelukkig. 

Ik heb tot nu toe ontzettend veel leuke boekenwormen leren kennen op Instagram en het is een leuk hulpmiddel om mijn blog te promoten. Uit die twee dingen, haal ik mijn energie. 

Een moment van rust.

Nu we het toch over mijn Bookstagram hebben; er liggen toch een paar fijne boeken op me te wachten. Afgelopen week heb ik twee pareltjes binnen gekregen en er ook zelf één gekocht.

Van Uitgeverij Boekerij heb ik Hope Again van Mona Kasten gehad. Ik ben zo dol op de Again-serie en ik vind het echt heel tof dat ze aan mij hebben gedacht. Daarnaast heb ik, van dezelfde uitgeverij, Vaarwel Roscoe gekregen. Chantal van Gastel schrijft samen met haar zus Priscilla onder de naam Céla van Gastel en dit is hun eerste boek samen. Ik ben enorm benieuwd.

Boeken maart 2021

Het boek waar ik ook enorm veel zin in heb, is Lief meisje kwaad bloed van Holly Jackson. Na Moordgids voor lieve meisjes ben ik heel benieuwd hoe het tweede deel zal zijn. Natuurlijk komt er van elk boek een uitgebreide recensie online. 

Pauze voorbij!

Dit was BooksandBabbels weer voor deze keer. Mocht je willen reageren, discussiëren of heb je juist tips en tricks dan ben je vrij om te reageren natuurlijk #vindikleuk.

Heb jij boeken klaarliggen deze maand waar je echt heel veel zin in hebt of die ik écht op mijn lijstje moet zetten? Ook dat hoor ik graag.

Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.