Dertig Plus Book Tag

Het is weer even geleden, dus ik vond het weer eens tijd voor een leuke book tag. De Dertig Plus Book Tag zegt het al een beetje; hij is voor iedereen die dertig jaar of ouder is. Bij die groep hoor ik al een tijdje. Ik kwam deze book tag tegen bij INKNOTBLOOD op YouTube. Mocht je deze tag leuk vinden dan mag je hem natuurlijk overnemen. Laten we beginnen.

Dertig plus book tag

1. Noem een favoriet boek waarbij de hoofdpersoon dertig jaar of ouder is.

Bij sommige boeken weet je niet precies hoe oud de hoofdpersoon is, maar ik gok dat Helen Grace ouder is dan dertig, dus ik ga voor de Helen Grace- serie van M.J. Arlidge. Toevallig behoren deze thrillers op dit moment bij mijn favorieten en ik hoop dat het volgende deel van deze serie snel uit zal komen. 

2. Welk boek past bij de jongere versie van jou?

Wat een pittige vraag. Ik las graag boeken met een heftig onderwerp, zoals Het verrotte leven van Floortje Bloem of de boeken van Virginia Andrews. Deze boeken hadden onderwerpen die ik erg interessant vond. Zo heb ik in mijn jongere jaren De Dollanganger-serie twee keer gelezen en dat waren best pittige boeken. Ik denk dat ik vanaf mijn zestiende tot mijn twintigste alleen maar dit soort boeken las.

3. Welk boek past bij hoe je nu in het leven staat?

Lang geleden heb ik het boek Eten, Bidden en Beminnen van Elizabeth Gilbert gelezen. Aan de ene kant maakte dat boek indruk op me, maar aan de andere kant was ik, achteraf gezien, nog wat jong voor dat boek. Het boek gaat over een vrouw die op zoek is naar wat haar echt gelukkig maakt in het leven en die zoektocht herken ik goed. Wat maakt mij op dit moment echt gelukkig en leef ik wel mijn mooiste leven? Belangrijke vragen om mee bezig te zijn. Misschien trek ik Eten, Bidden en Beminnen binnenkort weer eens uit de kast.

4. Noem een boek dat iets vertelt over jou dat nooit veranderd is.

Ook een lastige vraag. Ik ga voor één van mijn lievelingsboeken, namelijk P.S. Ik hou van je van Cecelia Ahern. Voor iedereen zal liefde een groot onderdeel van het leven zijn, dus ook voor mij. Ik ben een echt familiemens en ik heb ondertussen ook een mooi vriendenkring op kunnen bouwen, waar ik erg zuinig op ben. Naast mensen ben ik ook erg dol op dieren waar ik heel veel liefde aan kan geven. Ik weet niet of dit verhaal duidelijk naar voren komt, maar liefde is erg belangrijk in mijn leven.

5. Noem één van je klassiekers.

De titel van het boek dat ik nu ga noemen, is al vaker voorbij gekomen: Een schitterend gebrek van Arthur Japin is één van mijn favoriete klassiekers. Het is een prachtig verhaal over liefde, verdriet, pijn en hoop en daarnaast is het ook nog eens ontzettend mooi geschreven. Een echte aanrader voor elke boekenliefhebber.

6. Noem een boek dat je gelezen hebt of graag zou willen lezen dat uitgebracht is in je geboortejaar.

Om deze vraag te beantwoorden, moest ik even op zoek gaan naar boeken die in mijn geboortejaar uit zijn gekomen. Blijkbaar heb ik nog nooit een boek uit mijn eigen geboortejaar gelezen, maar ik zag wel De Val van Marga Minco er tussen staan. Ik ken Marga Minco van het boek Het Bittere Kruid, dus vandaar dat ik dit boek dan zou kiezen. Het lijkt er wel op alsof er weinig boeken in mijn geboortejaar uit zijn gekomen, maar misschien zoek ik ook wel weer verkeerd.

De Dertig Plus Book Tag bestaat maar uit zes vragen, maar sommige vragen waren wel lastig om te beantwoorden. Ik vond het leuk om deze book tag te doen en ik hoop dat jij het leuk vond om te lezen. Als je het leuk vindt, mag je de book tag overnemen natuurlijk. Laat je het dan wel weten, want ik ben benieuwd naar jouw antwoorden.

Liefs!

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.