Dit of Dat – Boekenwurm dilemma’s

Het leven van een echte boekenwurm gaat natuurlijk niet altijd over rozen. We hebben soms ingewikkelde keuzes te maken. Vandaag laat ik mijn keuzes zien, maar ik ben eigenlijk benieuwd naar die van jou. Doe je mee met deze versie van Dit of Dat Boekenwurm Dilemma’s

Dit of dat?

Fysiek boek of digitaal boek?

Ik lees vaak digitale boeken. Ten eerste omdat ik bijna altijd in bed lees en dan vind ik het fijner om via mijn e-reader te lezen en ten tweede zijn boeken goedkoper als ik ze digitaal aanschaf. Maar… ik ben dol op fysieke boeken. De beleving van het lezen van een fysiek boek is toch anders en de geur van een nieuw boek is onweerstaanbaar. Ik kies dus voor fysieke boeken, altijd!

bol7daagsebol7daagse

Boekwinkel of online bestellen?

Natuurlijk loop ik het liefst een boekwinkel binnen om nieuwe boeken te zoeken en te kopen, maar ik koop ook vaak online boeken. Als er een nieuw boek uitkomt, wil ik het natuurlijk wel meteen in huis hebben 🙈. Mijn voorkeur gaat wel uit naar een boekwinkel, omdat ik daar vaak de mooiste, minder bekende, boeken vind.

Paperback of hardcover?

Mijn boekenkast bestaat uit paperbacks, dus daar gaat mijn voorkeur naar uit. Ik vind een hardcover vaak prachtig, maar ik vind het niet per se meerwaarde hebben. Daarnaast ‘leeft’ een paperback vaak en ik vind het mooi als een boek op een gegeven moment gebruikssporen heeft. 

Standalone of serie?

Eerlijk? Het maakt mij eigenlijk niet uit. Ik kan genieten van een prachtige standalone, maar ook uitkijken naar een volgend deel van een goede serie. Ik heb helemaal geen voorkeur. 

Roman of feelgood?

Wat een nare keuze, vind je niet? Ik vind een feelgood vaak leuk om te lezen, maar in zo’n verhaal zit niet altijd heel veel diepgang. Een goede roman gaat vaak verder in op de hoofdpersonages, de omgeving en de kern van het boek. Daarnaast voel ik in een roman beter de emoties van de personages dan in een feelgoodboek. Ik kies dus voor een roman, maar vind vooral de afwisseling tussen genres heel fijn.

Ochtend of avond?

In vakanties lees ik wel eens ’s ochtends, maar verder lees ik altijd ’s avonds voor het slapengaan. Er is geen betere manier om rustig in slaap te vallen dan door even wat bladzijden te lezen. Heerlijk!

Buiten of binnen?

In de zomer lees ik graag buiten in het zonnetje en in de winter lees ik binnen. Als het een goed boek is, maakt het niet uit waar ik zit ☺️.

Muziek of stilte?

Ik lees het liefst in stilte, zodat ik niet afgeleid kan worden. Als ik echt in het verhaal zit dan maakt het niet uit wat er om mij heen gebeurt, want dan houd ik mijn aandacht er toch wel bij. Ik zal er nooit bewust voor kiezen om muziek aan te zetten als ik ga lezen.

Dit waren de Dit of Dat Boekenwurm Dilemma’s. Zoals je ziet is het niet altijd makkelijk om te kiezen. Ik ben wel heel benieuwd naar jouw antwoorden. Zijn ze heel anders dan mijn antwoorden?

Liefs!

6 reacties

  1. Oh wat een leuke vragen! Ik lees alleen maar digitaal. Eerst was ik een echte lezer van echte boeken. Maar de boeken die ik las werden steeds een beetje dikker en dat vonden mijn handen niet zo fijn. Daar heb ik met een ebook gelukkig geen last van. En series lees ik het liefst als ze niet per se op volgorde moeten worden gelezen. Want daar ben ik niet zo goed in.

  2. Geweldig, die dilemma’s! En heel herkenbaar ook. Ik heb me bijvoorbeeld heel lang verzet tegen een eReader en ebooks, maar nu lees ik misschien zelfs wel meer op de eReader. Een papieren boek vind ik nog steeds het fijnst, maar een eReader is toch wel heel handig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.