Dream Again – Mona Kasten

Op het moment dat ik deze recensie schrijf, luister ik via Spotify naar de playlist van dit boek. Wel een klein beetje met pijn in mijn hart, want Dream Again is het laatste deel van de Again-serie van Mona Kasten.

In maart 2020 las ik Begin Again: het eerste deel van deze heerlijke serie. Ik was op slag verliefd en heb elk boek daarna met heel veel plezier gelezen. Helaas komt aan alles een eind. Is Dream Again het einde waar ik op hoopte?

Dream Again - Mona Kasten - Boekerij

‘Hoewel de blik in zijn ogen heel vertrouwd was geweest, was al het andere aan hem veranderd. Niets aan deze kille, gebroken man herinnerde me meer aan de jongen die zo veel humor had gehad. De jongen die mijn eerste grote liefde was geweest.’

Korte inhoud

Verdrietig en gebroken klopt Jude bij haar broer Ezra in Woodshill aan. Haar droom om actrice in Los Angeles te worden is in duigen gevallen.

Ezra woont samen met drie huisgenoten, waaronder Blake; zijn beste vriend en de ex van Jude. Al snel wordt duidelijk dat Blake Jude niet in huis wil hebben en dat ze Blake meer pijn heeft gedaan dan dat ze gedacht had. 

 

Jude is ten einde raad en probeert werk te zoeken om zo snel mogelijk een eigen kamer te kunnen betalen. Ondertussen probeert ze de band met Blake te repareren.

Op het moment dat Blake en Jude naar elkaar toe lijken te groeien, komt de waarheid naar boven over het leven van Jude in Los Angeles.

Raakt ze nu echt alles en iedereen kwijt? 

Mijn mening

Als je mijn eerdere recensies hebt gelezen over deze serie, dan weet je dat ik fan ben geworden van Mona Kasten. Om gelijk maar met de deur in huis te vallen kan ik je vertellen dat Dream Again dit niet heeft veranderd. Mona Kasten heeft echt mijn hart veroverd.

Als we naar de buitenkant van het boek kijken, past de omslag precies bij de andere delen. Heel de opmaak van het boek is hetzelfde, alleen wordt er een andere foto en een andere kleur gebruikt. Ik heb deze serie een speciaal plekje in mijn boekenkast gegeven, omdat ik er oprecht blij van word.

De titel Dream Again past natuurlijk bij de andere delen, maar past ook heel goed bij het verhaal. Jude en Blake hebben dromen en die lijken uit elkaar gespat te zijn. Op het moment dat ze naar elkaar toe groeien, praten ze hier veel over en vertellen ze elkaar dat ze hun dromen niet moeten opgeven.

Het verhaal van Blake en Jude is erg mooi beschreven. Het is een liefdesverhaal en je weet eigenlijk al aan het begin hoe het af zal lopen. Toch blijf je geboeid en blijf je verder lezen. Ten eerste omdat je nieuwsgierig bent en ten tweede omdat Jude en Blake al snel in je hart zitten. Mona Kasten krijgt het elke keer weer voor elkaar om een band te creëren tussen de hoofdpersonen en de lezer. Hier heb ik veel respect voor.

De schrijfstijl van Mona Kasten is heel constant. De manier van schrijven en de toon die gezet wordt in dit boek is hetzelfde als in boek één, maar het wordt niet eentonig of saai. Haar schijfstijl is prettig, omdat het niet moeilijk is, er zitten herkenbare dialogen in en het tempo in het boek is precies goed. Het wordt nooit langdradig en het blijft spannend.

Toch heb ik een klein puntje van kritiek. Ik ben er nooit eerder over gevallen, maar het was misschien wel altijd aanwezig. Of het aan de auteur ligt of aan de vertaling van het boek weet ik niet, maar sommige zinnen kwamen op dezelfde bladzijde een keer terug. Als Jude het bijvoorbeeld had over vlinders in haar buik, dan werd dit een paar regels verder nog een keer precies zo gezegd. Dit heeft me een paar keer uit mijn leesflow gehaald, omdat ik het raar vond. Misschien ben ik ook wel een zeur (ja, dat is zeker mogelijk).

Voordat ik mijn recensie afsluit, wil ik nog even benoemd hebben dat ook bij Dream Again een playlist gemaakt is die op Spotify staat. Dit extraatje is erg goed bedacht en de muziek is ook elke keer goed. Aanradertje!

Als iemand aan mij vraagt welke serie ik aanraad op dit moment dan zal de Again-serie heel snel genoemd worden. Ik vind deze serie echt heel erg goed en ik baal er enorm van dat ik nu het laatste deel uit heb. Ik zal Mona Kasten in de gaten houden, want ik ben heel benieuwd naar ander werk van haar. 

Heb jij deze serie al gelezen of nog niet? Zo niet dan hoop ik echt dat je er ooit aan gaat beginnen. Ik weet zeker dat je geen spijt krijgt. 

Liefs!

Titel: Dream Again | Auteur: Mona Kasten | Uitgeverij: Boekerij | 400 pagina’s |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.