Eens in je leven – Marijke Vos

Vorig jaar las ik Wedden dat ik blijf van Marijke Vos en dat was meteen mijn favoriete feelgood van 2021. Haar manier van schrijven vind ik erg fijn en ze gebruikt veel humor in haar verhalen. Toen Eens in je leven uitkwam, wist ik niet hoe snel ik het boek op mijn e-reader moest zetten. Heb ik weer zo genoten?

Eens in je leven - Marijke Vos - HarperCollins

” ‘Het zou tegen onze grondwet zijn om u vandaag in ondertrouw te laten gaan.’

‘Uit onze gegevens komt namelijk naar voren dat mevrouw Groen op dit moment al getrouwd is.’  “

Flaptekst

Holly heeft het goed voor elkaar. Ze heeft haar wilde jaren achter haar gelaten en heeft nu een rustig leven als docent beeldende vorming. Bovendien heeft ze sinds een half jaar ook eindelijk geluk in de liefde gevonden: de charmante John, oftewel De Perfecte Verloofde. Er lijkt nog maar één grote uitdaging te zijn: haar excentrieke ouders zo veel mogelijk uit de buurt van haar toekomstige, chique schoonouders houden. Appeltje-eitje, toch? Totdat de trouwambtenaar een grote verrassing heeft, waardoor alles in haar leven op losse schroeven komt te staan.

Want ze blijkt al getrouwd te zijn. Tien jaar geleden, in Las Vegas, met de laatste persoon die ze ooit nog zou willen zien. En nu moet ze terug om dat op te lossen. 

Mijn mening

Ondanks dat ik de digitale versie van het boek heb, vind ik de omslag van Eens in je leven perfect. Als je meer boeken van Marijke Vos gelezen hebt dan weet je ook direct dat dit een boek van haar is. Ze is haar eigen stijl aan het ontwikkelen en dat is leuk om te zien. 

De titel Eens in je leven vind ik goed gekozen en past prima bij het verhaal. Het geeft niet teveel weg van het verhaal, maar maakt wel nieuwsgierig. De titel past ook goed bij het genre feelgoodromans.

Wedden dat ik blijf vond ik echt een pareltje, dus ik had hoge verwachtingen van Eens in je leven. Gelukkig heeft Marijke Vos mijn verwachtingen waargemaakt, want wat heeft ze toch weer een fijn boek geschreven. 

Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022

Ik vind het verhaal origineel en erg leuk bedacht. Een beetje gek, maar dat maakt het verhaal juist zo leuk. De boodschap van het verhaal? Luister naar je hart (en trouw alsjeblieft niet in Las Vegas).

Het boek zit vol humor, een beetje drama hier en daar en als lezer ga je helemaal mee in het verhaal van Holly. Marijke Vos zorgt ervoor dat je het verhaal niet opzij wil leggen. Haar schrijfstijl leest makkelijk weg en ze weet de spanning goed op te bouwen en vast te houden. 

Is er dan niets op dit boek aan te merken. Jawel, het was namelijk veel te kort. Ik had nog veel meer willen lezen over Holly. De hoofdpersoon is goed uitgewerkt en zou zo in mijn vriendenkring passen. Wat een leuk mens.

Ja, ik heb weer erg genoten van dit boek en als je van dit genre houdt dan raad ik Eens in je leven echt aan. Heerlijk om te lezen aan het strand of bij het zwembad.

Liefs!

Titel: Eens in je leven | Auteur: Marijke Vos | Uitgeverij: HarperCollins | 227 pagina’s |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.