#Lijstjes: 7 redenen om van de zomer te houden

Ongeveer twee weken geleden is de officiële zomer van start gegaan en wat hebben we al veel mooie dagen gehad. Komende week wordt het ook erg zomers en ik vind het heerlijk. Vandaag in #Lijstjes deel ik 7 redenen om van de zomer te houden (als je dat al niet doet natuurlijk).

7 redenen om van de zomer te houden

1. Vroege ochtenden

Als kind was ik een nachtbraker, maar tegenwoordig ben ik echt een ochtendmens. Als ik in de winter rond zeven uur wakker word dan is het donker, maar in de zomer schijnt soms het zonnetje al. Heerlijk om met mijn ontbijtje naar buiten te gaan of meteen uit bed mijn hardloopschoenen aan te doen voor een heerlijke ochtendloop.  Voor mij is de ochtend het fijnste moment van de dag. 

2. Lange avonden

Tegenover de vroege ochtenden staan de lange, zwoele zomeravonden. Ondanks dat ik graag vroeg op mijn bed lig, kan ik ook intens genieten van de lange avonden buiten. Voor mijn gevoel heb ik veel meer tijd om ’s avonds te wandelen met Luna, een rondje te rolschaatsen of om op visite te gaan bij vrienden. Als het warm is buiten, wil ik er ook graag lang van genieten.

3. Makkelijke, luchtige kleding

Er is toch niets fijner dan gewoon een luchtige jurk aan te trekken of een simpel shirt met een korte broek? Geen dikke lagen om warm te blijven, maar het liefst zo min mogelijk kleding om je lijf hebben. Ik kan er van genieten. 

7 redenen om van de zomer te houden

4. Overal vrolijkheid

Op donkere en druiligere dagen zijn mensen vaak wat minder gezellig dan als buiten het zonnetje schijnt. Iedereen is vrolijker en kan wat meer hebben. Nu wonen wij wel in een land waar mensen graag klagen, maar in de zomer lijkt iedereen dat een stuk minder te doen. Erg fijn!

5. Buiten leven

Buiten ontbijten, buiten wandelen, buiten lezen, buiten sporten, buiten zitten… alles kan weer buiten in de zomer. Bloggen doe ik wel binnen, maar voor de rest probeer ik lekker veel buiten te zijn. Jij ook?

6. Alles groeit en bloeit

Je weet dat je wat ouder wordt als je van elke bloem buiten blij wordt. In de lente begint de natuur weer in leven te komen en in de zomer kunnen we genieten van alles wat groeit en bloeit. Wij wonen tussen de weilanden dus kunnen elke dag genieten van rondrennende haasjes, vliegende zwaluwtjes en overal zijn vlinders te zien. Het zijn de kleine dingen hé?

34.5.2

7. Vakantie

Volgens mij kijkt iedereen vooral uit naar de zomer, omdat de meeste mensen dan lekker een langere tijd vakantie hebben. Vanaf mei beginnen collega’s, familieleden en vrienden al te vragen waar je naartoe gaat op vakantie en worden de meeste plannen gemaakt. Even een paar weken niets moeten en alles mogen. Ondanks dat wij dit jaar niet op vakantie gaan, kijk ik er wel enorm naar uit. 

Dit waren 7 redenen om van de zomer te houden. Heb jij nog andere redenen waarom je van de zomer houdt? Natuurlijk hoor ik ze graag. 

Liefs!

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.