Feel Again – Mona Kasten

Ergens in februari/maart las ik Begin Again van Mona Kasten en toen ik dat boek uit had, was ik 24 uur van slag. Het tweede deel Trust Again kwam in juni uit en vond ik ook erg goed, maar niet zo goed als dat eerste deel. Drie weken geleden kwam het derde deel uit: Feel Again. Kan Mona Kasten mij nog steeds overtuigen of is de glans van deze serie er wel vanaf?

” ‘Hoe heet je ook alweer?’ Voor de eerste keer die avond zag ik een heel klein lachje op zijn gezicht. ‘Grant. Isaac Grant.’ 

Korte inhoud

Sawyer is het meisje met de grote mond, zwarte make-up en zwarte kleding. Haar passie ligt bij fotografie en dat studeert ze ook. Haar enige vriendin op de campus is Dawn, maar alleen omdat ze samen dezelfde kamer delen en Dawn nogal dwingend kan zijn. De enige die echt belangrijk voor Sawyer is, is haar zus Riley.

Sawyer heeft wel vaak onenightstands en gaat dus graag op stap. Op een avond is ze met Dawn mee en zit ze tussen allemaal kleffe stelletjes. Isaac is er ook; een nerd die erg verlegen lijkt. Ze maakt een praatje met hem en vindt hem eigenlijk wel schattig.

Sawyer moet op zoek naar een onderwerp voor haar eindproduct. Ze komt Isaac steeds vaker tegen en op een gegeven moment komt ze op een idee.

 

 

Het lukt Isaac niet om aan een vriendinnetje te komen en Sawyer denkt dat dit komt omdat hij zich niet goed kleedt en veel te verlegen is. Zij gaat hem helpen om zelfverzekerder te worden en als tegenprestatie mag zij alles fotograferen voor haar eindproduct. 

Ze gaat meteen aan de slag en zo leren de twee elkaar steeds beter kennen. Sawyer probeert Isaac op afstand te houden, maar merkt steeds meer dat hij toch wel erg belangrijk voor haar wordt.

Als ze op een dag toegeeft aan haar gevoelens, weet ze dat dit nooit lang goed kan gaan. En die dag komt sneller dan gedacht…

Mijn mening

Mona Kasten heeft mij met Begin Again zo laten genieten dat ik elke keer ontzettend uitkijk naar haar volgende boek. Trust Again was misschien niet zo fantastisch als Begin Again, maar zeker wel de moeite waard. Dan komt Feel Again uit en dan hoop je dat het weer een goed boek is, maar wat als dat niet zo is?

De omslag van het boek is helemaal in Again-sferen. Je ziet meteen aan het boek dat het bij deze serie hoort. Ze staan nu met zijn drieën prachtig in de boekenkast. Net als bij de andere twee delen staat er weer een afspeellijst in het boek. Terwijl ik dit schrijf, ben ik naar alle nummers aan het luisteren via Spotify. De nummers passen helemaal bij het thema van het boek. Zo’n fijn extraatje.

En dan het verhaal zelf. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik dit verhaal prachtig vond. Ik ga niet zeggen dat ik het beter vond dan Begin Again, maar misschien staan ze stiekem wel op dezelfde hoogte voor mij. Er zijn veel emoties voorbij gekomen; ik heb gelachen, ik ben boos geweest en ik heb gehuild. Het is zo bijzonder dat een schrijver dat voor elkaar kan krijgen. Ik heb hier zoveel respect voor.

In de andere delen kwam Sawyer al wel eens voorbij en in het eerste deel vond ik haar maar stom en in het tweede deel kreeg ik al een beetje een zwak voor haar. In dit deel blijkt dat ze gewoon een heel mooi mens is, maar teveel heeft meegemaakt in haar korte leventje. Ze wordt zo mooi neergezet; het is onmogelijk om niet dol op haar te zijn.

Isaac vond ik in deel twee al zo’n lieve jongen, maar ook zijn verhaal komt in dit deel pas naar boven. Hij wordt als typische nerd neergezet, maar dat is hij eigenlijk helemaal niet. Hij is lief, zorgzaam, knap en eigenlijk alles wat een jongen moet hebben. Geen bad boy deze keer, maar de ideale schoonzoon.

Dat deze twee elkaar vinden is misschien in het begin niet voor de hand liggend, maar ze passen perfect bij elkaar en Mona Kasten maakt er een emotionele rollercoaster van. Ze zet de personages goed neer, de verhaallijn klopt als een bus en het boek leest heerlijk weg.

Ik heb het boek bewust vaak aan de kant gelegd, omdat ik er zo lang mogelijk van wilde genieten. Helaas waren sommige stukken zo mooi dat ik toch door wilde lezen. Op het laatst had ik nog twintig bladzijden over en ik heb het boek bewust dicht gedaan, zodat ik de volgende dag nog kon genieten van dit pareltje. Helaas komt er ook aan Feel Again een eind en moeten we nu weer een tijdje wachten op het volgende deel.

Ik ben heel erg blij dat dit boek mij niet heeft teleurgesteld, want daar ben ik bij een serie altijd een beetje bang voor. Ik vind alle delen een aanrader en ook dit deel moet je eigenlijk lezen. Het is zo goed! Ik val in herhaling he?

Wanneer het volgende deel uitkomt is nog niet bekend helaas, maar het volgende deel zal Hope Again heten en zal gaan over Everly (stiefzus van Dawn) en Nolan (docent). De Duitse versie is al uit, dus mocht je een aardig woordje Duits kunnen dan is het mogelijk om deel vier alvast te lezen. Ik zal moeten wachten helaas.

Is er een serie waar jij zo van ondersteboven bent? Laat het weten bij de reacties.

Liefs!

Titel: Feel Again | Auteur: Mona Kasten | Uitgeverij: Boekerij | 384 pagina’s |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.