Hart voor de zaak – Charlotte de Monchy

Hart voor de zaak van Charlotte de Monchy is alweer haar achtste boek. Ik heb er verschillende gelezen en over de meeste boeken ben ik erg enthousiast. Geldt dat ook voor Hart voor de zaak? Ik vertel je er graag alles over.

Hart voor de zaak - Charlotte de Monchy

‘ “Dat noem ik nog eens timing! Mag ik je voorstellen aan je nieuwe baas, mijn zoon Philip.”

“Nee!” Julia voelde een elektrische schok door zich heen jagen toen ze zag wie zich naar haar toe boog om haar hand te pakken.’

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Flaptekst

Er is geen betere plek om te wonen dan op het betoverende Magnus Estate in Ierland. Tenminste, voor Julia, die het landgoed draaiende houdt. Haar oude cottage ligt samen met de net gerenoveerde vakantiewoningen aan een schilderachtig meer, haar collega’s zijn haar vrienden geworden en ze geniet van het buitenleven. Zo kan ze – al is het maar tijdelijk – haar lot uit de weg gaan: de fabriek van haar ouders overnemen in het kleurloze dorp in Nederland waar ze is opgegroeid.

Als de eerste gast zich aanmeldt voor de luxe cottages, is ze dan ook dik tevreden. Totdat hij voor haar neus staat en ze hem herkent. Scott Manswell, een norse rockster die in alle roddelbladen staat. En nooit met positief nieuws. Net die persoon die waarschijnlijk geen enkele waardering heeft voor de prachtige natuur, de biologische moestuin en de gekoesterde scharrelvarkens in het bos. Het kost Julia alles wat ze in zich heeft om in haar rol van beleefde gastvrouw te blijven. Gelukkig verschijnt ineens de knappe zoon van de eigenaresse om de zaken op het landgoed over te nemen, zijn charmes op haar los te laten en haar aandacht af te leiden.’

Mijn mening

Charlotte de Monchy heeft ondertussen al aardig wat boeken op haar naam staan en het is leuk om te zien dat ze haar eigen stijl heeft ontwikkeld als het gaat om de omslagen van haar boeken. De kleuren van haar omslagen zijn altijd licht, de illustraties zijn vrolijk en passen precies bij haar verhalen. 

Ook de titel, Hart voor de zaak, past goed bij het verhaal. Julia heeft inderdaad hart voor de zaak, maar hoe zit het met het bedrijf van haar ouders?

Ik heb nu een aantal boeken gelezen van Charlotte de Monchy en niet alle boeken vond ik goed. Toen ik begon in Hart voor de zaak was ik ook niet meteen enthousiast, maar naarmate het boek vorderde werd ik steeds vrolijker. Dat is altijd een goed teken. 

Charlotte de Monchy heeft een fijne schrijfstijl, daardoor lezen haar boeken makkelijk weg. Er zit tempo in het verhaal, humor en veel grappige situaties. Ondanks het wat trage begin, werd het boek al snel een stuk leuker. 

De verhaallijn van Julia is leuk, maar ook de verhalen van haar vrienden Lara, Ivan, George en Scott zijn interessant. De auteur heeft echt haar best gedaan om elke personage zo goed mogelijk neer te zetten en dat is absoluut gelukt.

Natuurlijk vertel ik je niet hoe het verhaal eindigt, maar ik denk dat je een beetje verrast zult zijn. Maak ik je al nieuwsgierig? Mooi, want Hart voor de zaak van Charlotte de Monchy wil je lezen deze lente!

Liefs!

Titel: Hart voor de zaak | Auteur: Charlotte de Monchy | Uitgeverij: Boekerij 368 pagina’s |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.