Het begint met een blik – Kelly Moran

Na de heerlijke thriller Stil maar had ik wel weer zin in een feelgood. Ik ben gaan struinen in Kobo Plus en kwam de Redwood Ridge-serie van Kelly Moran tegen. Ik was deze serie al vaker tegengekomen en als ik de omslagen van deze boeken zie dan word ik daar spontaan blij van. Tijd dus om het eerste deel te gaan lezen: Het begint met een blik.

Het begint met een blik - Kelly Moran

” ‘Je baasje is me er een. Best knap ook, trouwens. Ze heeft je een geweldige naam gegeven, ook al heeft ze je buiten in de sneeuw laten zitten, de gemenerik’ “

Korte inhoud

Na een waardeloos huwelijk gaat Avery vlakbij haar moeder wonen in Redwood Ridge. Samen met haar autistische dochter Hailey wil ze helemaal opnieuw beginnen. Een eigen leventje opbouwen zonder man in de buurt. Ze ziet het helemaal zitten. 

Cade heeft samen met zijn twee broers een dierenartspraktijk en heeft zijn leventje prima op orde. Hij heeft het verdriet van zijn broer meegemaakt toen zijn vrouw overleed en dat wil hij nooit meemaken. Hij heeft daarom besloten om nooit verliefd te worden.

 

Maar dan komen de twee elkaar steeds vaker tegen en blijken ze een enorme klik te hebben. Daarnaast is Redwood Ridge zo’n dorpje waar iedereen elkaar kent en voor Avery en Cade het weten zijn ze al benoemd tot hét stel van het jaar. 

Ze hebben het steeds leuker met elkaar, maar ze weten ook dat er niets meer in zit dan leuk contact. Houden ze dit vol of geven ze zich uiteindelijk toch gewonnen?

Mijn mening

Het begint met een blik is het eerste deel van de Redwood Ridge-serie dat bestaat uit drie delen. De delen gaan over de drie broers: Cade, Flynn en Drake. Het eerste deel gaat over Cade en de knappe, nieuwe bewoonster van het dorp: Avery.

Zoals ik al verteld had, werd ik meteen blij van de omslag van het boek. Je ziet meteen dat het een feelgoodboek is en het geeft je een zomers gevoel. Dit boek wil je eigenlijk op vakantie lezen op het strand of aan het zwembad. 

Kelly Moran is voor mij een onbekende auteur. Toch heeft ze al meerdere boeken op haar naam staan, maar ze zijn niet allemaal vertaald. Het begint met een blik was mijn eerste kennismaking met deze schrijfster.

Haar schrijfstijl vond ik wel prettig. Het taalgebruik is helemaal niet lastig, het verhaal wordt best vlot verteld en op zijn tijd was het best even spannend. Ik moest even wennen aan het wisselen van perspectief, omdat het voor mij soms op een vreemde plek veranderde. Wel fijn om sommige stukken vanuit het perspectief van Avery te zien en op andere momenten vanuit Cade. 

Wat ik wel bijzonder vond waren de seksscènes. Die duurde, in vergelijking tot andere scènes, erg lang. Voor mij was het geen boek zoals Vijftig tinten grijs, dus ik vond het er niet zo bij passen. Ook was de balans daardoor een beetje weg. Omdat die scènes zo groot werden gemaakt, ging het verhaal wat meer naar de achtergrond. Jammer.

Het verhaal was erg voorspelbaar, want je weet aan het begin van het verhaal al hoe het zal aflopen. Bij een feelgood vind ik dat helemaal niet erg. Volgens mij hoort het er zelfs een beetje bij. Er zat humor in en genoeg drama om geboeid te blijven. 

De twee hoofdpersonen, Avery en Cade, waren goed uitgewerkt. Tijdens het lezen leerde je beide personen steeds beter kennen en begreep je ze ook. Ondanks dat Cade een beetje als een bad boy overkwam, was het eigenlijk maar een zachtgekookt ei (misschien zelfs iets te). Avery vond ik soms iets te onzeker en daar kon ik me op momenten wel aan storen. Gelukkig kwam Cade dan snel om de hoek.

Al met al was het een boek met plussen en minnen. Ik heb wel plezier gehad aan het lezen van dit boek en ik heb nooit gedacht om het niet uit te lezen. Ik denk dat iedereen die van feelgoods houdt dit boek wel kan waarderen, ondanks dat het je niet omver blaast. 

Ga ik deel twee en drie lezen? Ja, dat denk ik wel. Ik ben wel heel erg nieuwsgierig naar de andere twee broers namelijk. Heb jij de drie delen al gelezen? Vertel, wat vond je ervan? Moet ik de volgende delen wel of niet gaan lezen? Ik hoor het graag van je.

Liefs!

Titel: Het begint met een blik | Auteur: Kelly Moran | Uitgeverij: A.W. Bruna uitgevers  | 384 pagina’s |

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.