Stil maar- Carla Kovach

Op Kobo Plus kwam ik het boek Stil maar van Carla Kovach tegen. Ik was haar naam al een paar keer tegengekomen op Instagram en ik had eigenlijk wel weer eens zin in een fijne thriller. 

Carla Kovach wordt als auteur vergeleken met Robert Bryndza en M.J. Arlidge. Ik ben dol op deze twee schrijvers, dus ik wilde Carla ook wel een kans geven. Kan zij tippen aan twee van mijn favoriete auteurs? 

Stil maar - Carla Kovach

‘Ze hoorde hem over de houten vloerplanken van de kamer naar het campingkooktoestel lopen, terwijl hij ‘You Are My Sunshine’ floot. Ze kon wel kotsen van dat nummer.’

Korte inhoud

Gina Harte is detective en werkt bij de politie. Als zij ’s nachts gebeld wordt, blijkt dat er een baby gevonden is bij het vuilnis en start er een nieuw onderzoek.

Al snel blijkt dat de baby van Deborah Jenkins is en dat is zeer opmerkelijk, omdat Deborah al vier jaar spoorloos is. 

Gina was vier jaar geleden betrokken bij de zaak en nu zal ze alles op alles zetten om Deborah te vinden.

 

Ondertussen staat het leven van Luke direct op zijn kop. Net op het moment dat hij verder wilde gaan met zijn leven, hoort hij dat zijn vrouw nog leeft. Samen met zijn schoonmoeder houdt hij hoop, maar moet ondertussen ook zijn gezin beschermen.

Lukt het Gina en haar team om Deborah te vinden en achter de geheimen van haar verdwijning te komen?

Mijn mening

Na maanden feelgoodboeken te hebben gelezen, werd het tijd om weer eens een thriller te lezen. Ik had er zin in en kwam Stil maar van Carla Kovach tegen op Kobo Plus. Ik was dit boek al vaak op Instagram tegengekomen en ik was eigenlijk wel nieuwsgierig.

De omslag van het boek past wel in het rijtje van de boeken van Arlidge en Bryndza. Het straalt dezelfde sfeer uit en je ziet aan de kaft meteen dat het gaat om een thriller. Ik was stiekem wel een beetje bang dat ik misschien wat uitgekeken zou zijn op dit soort boeken, maar ik wilde het toch graag een kans geven.

In het begin van het verhaal vond ik het lastig. In de eerste vier/vijf hoofdstukken worden er veel verschillende personages voorgesteld met hun eigen verhaal. Er was niet meteen een verband te vinden tussen al deze personen en ik was een beetje zoekende. Op een gegeven moment vielen de puzzelstukjes in elkaar en was het boek moeilijk aan de kant te leggen.

De schrijfstijl van Carla Kovach vind ik heel prettig. Alles wordt goed uitgelegd, maar er is ruimte voor eigen  verbeelding. Er wordt vaak gewisseld van perspectief en dat zorgt ervoor dat het spannend en interessant blijft. De zaak Deborah Jenkins wordt van alle kanten bekeken en toch weet je pas aan het eind van het verhaal hoe het echt in elkaar zit. Erg goed gedaan.

 Ja, Stil maar is te vergelijken met de boeken van Arldige en Bryndza, maar doet er zeker niet voor onder. Carla Kovach schrijft op een fijne manier en houdt de spanning er erg goed in. Ik ben er achter gekomen dat ik dit genre nog lang niet beu ben. 

Gelukkig is ondertussen deel 2 van de Gina Harte-serie uit, dus die zal ik binnenkort zeker gaan lezen.

Heb jij al boeken van Carla Kovach gelezen? Of heb je nog een andere auteur waarvan ik zeker boeken moet lezen? Ik hoor het graag.

Liefs!

Titel: Stil maar | Auteur: Carla Kovach | Uitgeverij: Boekerij | 320 pagina’s |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.