Het zonnetje in huis – Jill Mansell

Aangezien ik een haat-liefdeverhouding heb met de boeken van Jill Mansell, was ik benieuwd hoe haar nieuwste boek Het zonnetje in huis zou vallen. Gelukkig is dit een positieve recensie, want ik heb boek met heel veel plezier gelezen. Kom, ik vertel je waarom dit boek op je TBR-lijstje moet komen te staan deze zomer.

Het zonnetje in huis - Jill Mansell

‘Wat een rare kerel! “Ik heb u niet beroofd. Uw tas bleef haken aan die kapotte bumper. Ik wilde alleen maar vragen of alles in orde was.”

“Hoe kan alles nou in orde zijn als ik net ben beroofd?” ‘

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Flaptekst

‘Wie had kunnen denken dat de excentrieke Edgar Allsopp de oplossing zou hebben voor Lou’s problemen? Hij biedt haar een baan en een dak boven haar hoofd in het dorp Foxwell in de Cotswolds. Een heerlijke plek, waar toevallig ook nog Remy woont, de nogal aantrekkelijke oudere broer van Lou’s vriend Sammy. Niet dat Remy haar ziet staan, maar toch…

De immer knorrige Edgar heeft echter wel een voorwaarde, waar Lou over moet zwijgen. Kan Lou zich aan die belofte houden?’

Mijn mening

De boeken van Jill Mansell zien er altijd heerlijk vrolijk uit, dus ook Het zonnetje in huis straalt van je boekenplank af. Omdat ik niet altijd fan ben van haar verhalen, heb ik de digitale versie gekocht en daar heb ik nu een beetje spijt van. 

De titel slaat op de hoofdpersoon Lou, want zij is een positief en enthousiast persoon. Daarnaast verwijst het ook, op een sarcastische manier, naar Edgar. Hij is absoluut niet het zonnetje in huis, maar er schuilt meer achter deze chagrijnige oude man.

Ik heb Het zonnetje in huis van Jill Mansell met heel veel plezier gelezen en dat komt vooral door het leuke verhaal. Ja, het is redelijk voorspelbaar en vanaf het begin weet je al ongeveer hoe het boek zal eindigen, maar het verhaal heeft alles wat een goede feelgood moet hebben: humor, liefde en een dosis drama. 

Jill Mansell weet als geen ander hoe je een feelgood moet schrijven en dat laat ze absoluut zien. Het verhaal leest makkelijk weg, er zit een lekker tempo in en het is regelmatig erg grappig. Daarnaast zit er ook een soort herkenbaarheid in, waardoor je je kan identificeren met de hoofdpersoon. 

Als ik een minpuntje moet noemen dan vind ik dat het perspectief soms te plotseling wisselt. Als lezer word je dan even in verwarring gebracht en dat had anders opgelost kunnen worden, denk ik. Maar ach, waar heb ik het over?

Het zonnetje in huis van Jill Mansell is een heerlijk boek om deze zomer te lezen en ik weet zeker dat je er enorm van zal gaan genieten. Zet jij hem op je TBR?

Liefs!

Titel: Het zonnetje in huis | Auteur: Jill Mansell | Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff 384 pagina’s |

3 reacties

  1. Ik ben het boek aan het luisteren. Ik heb tot en met hoofdstuk 11 geluisterd en vind het tot nu toe leuk! Grumpy Edgar. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.