Mijn hoogtepunten van New York 2024

Ondertussen ben ik alweer een paar dagen thuis, maar ik zit nog helemaal in mijn New York bubbel. Ik zal je de komende weken niet gaan vervelen met allerlei New York posts, maar vandaag nog even wel (en misschien binnenkort nog wel een keertje 🙈). Vera en ik hebben ontzettend veel gezien en gedaan in NY, maar er waren een paar hoogtepunten die er voor mij echt uitsprongen. Ik deel ze heel graag met je.

Hoogtepunten New York 1

Heel vroeg wandelen door de stad

Zoals je misschien wel weet, ben ik al vaker in New York geweest en de meest toeristische plekken heb ik eerder bezocht. Vera is iemand die, net als ik, altijd heel vroeg wakker is. Omdat er zes uur tijdsverschil zit tussen Nederland en de oostkust van Amerika, waren we na onze eerste nacht al om drie uur klaarwakker. We zijn niet meteen uit bed gesprongen, maar tussen half zes en zes uur stonden wij aangekleed en wel buiten. New York sliep nog en wat is het dan leuk om door de straten van deze stad te wandelen. 

Hoogtepunten New York 2

Foto’s maken midden op straat in NYC stond al een tijdje op mijn lijstje en daarvoor moet je dus vroeg je bed uit. We waren zo vroeg dat we nergens wat te drinken konden halen en in veel straten waren wij de enige twee zielen die rondliepen. Zo leuk en ontzettend de moeite waard. 

Bol AlgemeenBol Algemeen

Als eerste The High Line bewandelen

Dit hoogtepunt hoort nog een beetje bij het vorige hoogtepunt: als je dan toch vroeg wakker bent, zorg dan dat je om half 8 bij The High Line bent. Dit park staat sowieso hoog op mijn to-do-list als ik naar NY ga, maar het is helemaal fijn om het park voor jezelf te hebben op zaterdagochtend. We hebben de mooiste foto’s kunnen maken zonder toeristen op de foto te hebben staan. Je komt wel wat hardlopers tegen, maar verder is het heel rustig. Zo fijn!

Hoogtepunten NYC

Fietsen door Manhattan

Tijdens mijn eerste bezoek aan New York hebben Judith en ik een fietstour door Central Park gedaan. Dat was heel leuk en ik heb daarna nooit meer echt nagedacht over fietsen in NYC. Tot nu, want Vera en ik zijn een dagje fietsend door New York gegaan. Niet alleen Central Park deze keer, maar we hebben ongeveer heel Manhattan gezien. Dit vond ik ZO leuk!

Hoogtepunten NYC 2

Vanaf het eerste moment op de fiets vond ik het geweldig. Hoe leuk is het om tussen de bussen, taxi’s en auto’s te fietsen. Zij hebben nogal veel moeite om op plek van bestemming te komen, maar wij vlogen overal doorheen. Wel uitkijken voor openslaande deuren…

In New York hebben ze tegenwoordig veel fietspaden, dus dat maakt het allemaal al een stuk makkelijker. Daarnaast houdt iedereen goed rekening met fietsers, dus het was helemaal niet eng of spannend. Wij hadden twee fietsen gehuurd voor een dag en hebben ze ook de hele dag gebruikt. Voor 34 dollar p.p. waren we gesteld, dus ik vond het helemaal niet duur. Ik heb de hele dag met een dikke grijns op mijn fiets gezeten 😊.

The Tonight Show Starring Jimmy Fallon

Volgens mij is The Tonight Show Starring Jimmy Fallon een behoorlijk bekend programma in Amerika. Vera wilde proberen om hier kaarten voor te krijgen en ik vond het allemaal prima. Online kaarten regelen was nogal lastig, maar als je je ’s ochtends om acht uur meldt bij de NBC shop in Rockefeller dan word je op de wachtlijst gezet voor de show van die avond. Om 15:15u moet je je dan weer melden en als je geluk hebt dan zit je er ’s avonds bij. Wij hadden dat geluk en mochten klapvee zijn bij Jimmy Fallon.

Hoogtepunten New York 4

Als je voor het eerst in New York bent dan moet je dit misschien niet doen, omdat je heel de dag rekening moet houden met de tijd. Wij hebben de stad al een paar keer gezien, dus voor ons maakte het niet heel erg veel uit. 

De show wordt opgenomen van 17:00u tot 18:00u en ze nemen alles in één keer op. Telefoons moesten uit staan, dus we hebben geen foto’s kunnen maken. Er waren, voor mij, geen bekende sterren aanwezig, maar dat mocht de pret niet drukken. Het is vooral leuk om eens mee te maken hoe zo’n show in elkaar zit. Daarnaast was Jimmy ook een leuke presentator. Tijdens de reclames maakte hij praatjes met het publiek en de grapjes bleven komen. Absoluut een aanrader als je hier tijd voor hebt/wil maken. 

Herinneringen maken met Vera

Misschien wel het belangrijkste hoogtepunt van onze trip naar New York is dat Vera en ik samen zijn gegaan. Mijn eerste keer New York was met Judith en ook dat was een onvergetelijke reis. Heel anders, omdat we toen allebei nog nooit een voet hadden gezet in deze stad. Om New York nu te mogen beleven met Vera vond ik ook heel speciaal. We hebben 25 jaar aan vriendschap gevierd, we hebben herinneringen voor het leven gemaakt en we hebben elkaar nog beter leren kennen. Natuurlijk ging niet alles vanzelf, maar we hebben het aardig volgehouden met z’n tweeën 😉. Wat een belachelijk mooie trip hebben wij gehad. Love you!

Hoogtepunten New York 3

Herinneringen maken, op welke plek dan ook, is zo ontzettend belangrijk. Het leven is te kort om het niet te vieren en Vera en ik hebben het leven écht gevierd in NYC. Mocht je ooit richting New York gaan dan hoop ik dat je wat aan mijn hoogtepunten hebt. Zo niet, dan hoop ik dat je plezier hebt gehad met het lezen van dit artikel.

Maak er een mooie dag van vandaag!

Liefs!

3 reacties

  1. Wat een super leuke terugblik op de hoogtepunten van jullie reis naar NY! Dat jullie genoten hebben, is wel duidelijk 😀 Gelukkig kun je ook nog lang nagenieten.

  2. Je blog is speciaal omdat je hem speciaal maakt. Dat kun jij 😀 Zo leuk die foto’s. Vooral dat jullie zo vroeg op pad gingen. Leuke foto’s van een lege stad, op de zebra.

    Bedankt voor het delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Abonneren?

Vul je e-mailadres in en je mist nooit meer een artikel.